Analysefirma: Huawei er nu verdens største smartphoneproducent

Trods alle odds har Huawei nu indtaget førstepladsen, som verdens største smartphoneproducent. Sådan lyder meldingen fra analysefirmaet Canalys.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro har ikke fået stort fodfeste i Danmark. Telefonen er fantastisk men manglen på Googles tjenester gør den ikke relevant for forbrugerne at købe (Foto: Huawei)

Huawei har på trods af handelsforbuddet fra den amerikanske regering overtaget tronen fra Samsung, som verdens største smartphoneproducent. Det er i hvert fald meldingen fra analysefirmaet Canalys.

Huawei er altså ikke lige sådan at slå ud. Trods de ikke har haft adgang til Googles tjenester det seneste år på nye modeller, er det altså alligevel lykkedes at indtage førstepladsen i andet kvartal 2020.

Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

Huawei har ifølge Canalys solgt 55,8 millioner smartphones i andet kvartal 2020. Selvom det er en nedgang på 5 procent i forhold til samme kvartal 2019, så er det altså mere end Samsung. Ifølge Canalys tal har Samsung ”kun” solgt 53,7 millioner smartphones. Dette er en nedgang på 30 procent.

Manglen på Google har betydet en del

Selvom det lyder flot for Huawei, så har manglen på Googles tjenester haft betydning på det internationale salg. Her er faldet på 27 procent. Dermed er det altså særligt salget på hjemmemarkedet, der er medvirkende til, at de kan få Samsung væk fra tronen.

Ben Stanton, senior analytiker hos Canalys, mener dog heller ikke, at Huawei ville have indtaget førstepladsen, hvis det ikke var for covid19-pandemien. Der generelt har påvirket smartphonesalget på de fleste markeder i årets andet kvartal.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

-”Dette er et bemærkelsesværdigt resultat, som få mennesker ville have forudsagt for et år siden,” sagde Canalys senioranalytiker Ben Stanton.

”Hvis det ikke var for covid-19, ville det ikke være sket. Huawei har draget den fulde fordel af det kinesiske økonomiske opsving for at genvinde sin smartphone-forretning. Samsung har en meget lille tilstedeværelse i Kina med mindre end 1 procents markedsandel og har set sine kernemarkeder, såsom Brasilien, Indien, USA og Europa, hærget af udbrud og efterfølgende nedlukninger.”

Coronakrise eller ej er det også et godt statement for Huawei, at vise både mobilkøbere og hele mobilbranchen, at de altså er "still standing".

PODCAST: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog - bag om Huawei-krisen

- "Vores forretning har udvist en enestående modstandsdygtighed i disse vanskelige tider. Midt i en periode med hidtil uset global økonomisk afmatning og udfordringer er vi fortsat med at vokse og fremme vores førerposition ved at tilbyde forbrugerne innovative produkter og oplevelser.”, udtaler Yin Lin, der er direktør for Huawei Consumer Business Group Danmark i en pressemeddelelse.

Tilbage i november 2019 udtalte Huawei, at trods manglen på Googles tjenester, så kunne de stadig nå målet om at blive verdens største smartphoneproducent.

Mere til historien

Der har tidligere været rygter om, at Huawei og OnePlus-ejer ville lancere en konkurrent til Google Play Store. Der har dog været stille omkring dette de senere måneder.

Læs også:
Huawei raser over amerikanske restriktioner

Samsung Flex – du kan leje din Samsung-telefon

Samsung er klar med en ny service, der lader dig leje en Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Her er Samsungs nye Galaxy Book serie

Windows-computere i lækkert design, fed skærmkvalitet og kraftig ydelse - samt høj pris. Her er Galaxy Book3 Ultra, Book3 Pro 360 og Book3 Pro.

(mere…)
Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Samsung Galaxy S23-serien – pris og tilgængelighed

OVERBLIK: Samsung Galaxy S23 koster 7.499 kroner for den billigste. Få prisoverblikket på Galaxy S23-serien her.

(mere…)
Køb Galaxy S23 nu og få dobbelt lagerplads uden merpris

Samsung frister mobilkøbere med dobbelt lagerplads til samme pris, hvis du køber Galaxy S23, Galaxy S23+ eller Galaxy S23 Ultra i særligt intro-tilbud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram