Analysefirma: Huawei er nu verdens største smartphoneproducent

8

Trods alle odds har Huawei nu indtaget førstepladsen, som verdens største smartphoneproducent. Sådan lyder meldingen fra analysefirmaet Canalys.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro har ikke fået stort fodfeste i Danmark. Telefonen er fantastisk men manglen på Googles tjenester gør den ikke relevant for forbrugerne at købe (Foto: Huawei)

Huawei har på trods af handelsforbuddet fra den amerikanske regering overtaget tronen fra Samsung, som verdens største smartphoneproducent. Det er i hvert fald meldingen fra analysefirmaet Canalys.

Huawei er altså ikke lige sådan at slå ud. Trods de ikke har haft adgang til Googles tjenester det seneste år på nye modeller, er det altså alligevel lykkedes at indtage førstepladsen i andet kvartal 2020.

Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

Huawei har ifølge Canalys solgt 55,8 millioner smartphones i andet kvartal 2020. Selvom det er en nedgang på 5 procent i forhold til samme kvartal 2019, så er det altså mere end Samsung. Ifølge Canalys tal har Samsung ”kun” solgt 53,7 millioner smartphones. Dette er en nedgang på 30 procent.

  • Huawei har ifølge tal fra analysefirmaet Canalys overtaget førstepladsen, som verdens største smartphoneproducent, fra Samsung (Kilde: Canalys)
  • Huawei har ifølge tal fra analysefirmaet Canalys overtaget førstepladsen, som verdens største smartphoneproducent, fra Samsung (Kilde: Canalys)

Manglen på Google har betydet en del

Selvom det lyder flot for Huawei, så har manglen på Googles tjenester haft betydning på det internationale salg. Her er faldet på 27 procent. Dermed er det altså særligt salget på hjemmemarkedet, der er medvirkende til, at de kan få Samsung væk fra tronen.

Ben Stanton, senior analytiker hos Canalys, mener dog heller ikke, at Huawei ville have indtaget førstepladsen, hvis det ikke var for covid19-pandemien. Der generelt har påvirket smartphonesalget på de fleste markeder i årets andet kvartal.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

-”Dette er et bemærkelsesværdigt resultat, som få mennesker ville have forudsagt for et år siden,” sagde Canalys senioranalytiker Ben Stanton.

”Hvis det ikke var for covid-19, ville det ikke være sket. Huawei har draget den fulde fordel af det kinesiske økonomiske opsving for at genvinde sin smartphone-forretning. Samsung har en meget lille tilstedeværelse i Kina med mindre end 1 procents markedsandel og har set sine kernemarkeder, såsom Brasilien, Indien, USA og Europa, hærget af udbrud og efterfølgende nedlukninger.”

Coronakrise eller ej er det også et godt statement for Huawei, at vise både mobilkøbere og hele mobilbranchen, at de altså er “still standing”.

PODCAST: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog – bag om Huawei-krisen

– “Vores forretning har udvist en enestående modstandsdygtighed i disse vanskelige tider. Midt i en periode med hidtil uset global økonomisk afmatning og udfordringer er vi fortsat med at vokse og fremme vores førerposition ved at tilbyde forbrugerne innovative produkter og oplevelser.”, udtaler Yin Lin, der er direktør for Huawei Consumer Business Group Danmark i en pressemeddelelse.

Tilbage i november 2019 udtalte Huawei, at trods manglen på Googles tjenester, så kunne de stadig nå målet om at blive verdens største smartphoneproducent.

Mere til historien

Der har tidligere været rygter om, at Huawei og OnePlus-ejer ville lancere en konkurrent til Google Play Store. Der har dog været stille omkring dette de senere måneder.

Læs også:
Huawei raser over amerikanske restriktioner

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer