Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

21

Google er nu helt tydelig omkring Huaweis brug af Googles apps og tjenester. Det er helt slut med at få Google-apps og services på Huawei-telefoner.

Det er nu helt slut med at benytte vores apps på alle nye Huawei-telefoner.

Så klar er meldingen fra Google efter det i et stykke tid har været muligt i en grad for nogle Huawei-brugere, at bruge Googles apps.

Siden den amerikanske præsident Donald Trump og den amerikanske regering placerede Huawei på entity-listen, betød det et forbud for amerikanske virksomheder, at samarbejde med Huawei.

Huawei og OnePlus-ejere vil lancere Google Play konkurrent

Tvivlen i tech-kredse har hele tiden drejet sig om Google og deres apps i forhold til handelsforbudde. Google er jo netop firmaet bag Android.

For første gang melder Google nu deres side af historien ud. Det gør de i et blogindlæg med titlen ”Answering your questions on Huawei devices and Google Services”. Du finder hele blogindlægget her.

Google skriver i blogindlægget, at de først og fremmest er blevet forbudt at samarbejde med Huawei om alle nye enheder. De må hellere ikke levere deres Services (apps) til disse telefoner. Dette inkluderer blandt andet Gmail, Google Maps, YouTube, Play Store og mange andre.

Men forbuddet fra den amerikanske regering gælder ikke de Huawei-modeller, som er på markedet og blev godkendt før den 16. maj 2019.

Google har haft stor fokus på, at forbuddet ikke skulle ramme disse.

-”Vores fokus har været at beskytte Google-brugernes sikkerhed på de flere millioner eksisterende Huawei-modeller, som allerede er i brug på verdensplan,” lyder det blandt andet fra Google.

Google vedligeholder stadig gamle Huawei-mobiler, men…

Google og Huawei har derfor fortsat et samarbejde i forhold til levering af sikkerhedsopdateringer og opdateringer til Google apps og services. Google lover, at de vil fortsætte med dette, så længe de har tilladelse til det.

We have continued to work with Huawei, in compliance with government regulations, to provide security updates and updates to Google’s apps and services on existing devices, and we will continue to do so as long as it is permitted. To be clear: US law currently allows Google to only work with Huawei on device models available to the public on or before May 16, 2019

Tristan Ostrowski, Android & Play Legal Director, Google

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

Du kan se om din Android-enhed er godkendt ved at gå ind i Google Play Store, vælge ”menu” og ”indstillinger”. Du ser om din enhed er certificeret under ”Play Protect certification”.

Har du købt en Huawei-telefon, som er lanceret efter 16. maj 2019 og er “ucertificeret” oplyser Google, at du ikke bør forsøge at installere Googles tjenester og apps – hverken direkte eller indirekte.

Google oplyser også, at pre-loadede og sideloadede Google-apps ikke vil kunne fungere på Huawei-telefoner.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Søndag den 16. februar 2020 blev striden mellem Google og Huawei forlænget med yderligere 45 dage. Dermed sidder Huawei altså stadig i saksen og kan fortsat ikke lancere nye telefoner med Googles apps i Android-systemet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer