Huawei og OnePlus-ejere vil lancere Google Play konkurrent

OnePlus og Xiaomis ejere arbejder i fællesskab med Huawei på en alliance, der skal skabe en stærk konkurrent til Google Play Store.

Global Developer Service Alliance (GDSA)
Global Developer Service Alliance (GDSA) består af Oppo, Vivo og Xiaomi. Huawei kommer måske også med i samarbejdet (Foto: MereMobil.dk)

Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi går sammen for at skabe en platform, hvor udviklere kan publicere deres apps til alle firmaernes respektive app-stores samtidigt. Det skriver Reuters.

En analytiker mener, at samarbejdet etableres for at skabe en stærk konkurrent til Googles app-butik Play Store.

Oppo og Vivo er begge en del af techgiganten BBK Electronics, der også ejer OnePlus samt iQOO og Realme. Det er altså tre meget store tech-giganter fra Kina som, ifølge Reuters, indleder et samarbejde.

Samarbejdet, der skulle begynde i marts, skal gøre det lettere for udviklere af spil, musik, film og andre apps at markedsføre deres app på oversøiske markeder, forlyder det fra personer tæt på sagen.

Sammenslutningen kaldes Global Developer Service Alliance (GDSA).

En tidlig udgave af en website for platformen beskriver, at GDSA vil dække ni regioner inklusive Indien, Indonesien og Rusland.

Intensionen er ikke at udfordre Google, siger en unavngiven talsperson fra Xiaomi. Kilden afviser, at Huawei er involveret i GDSA. Oppo og Vivo omtaler heller ikke Huawei i deres udtalelser og Huawei afviser at kommentere på sagen.

Det er altså lidt uklart hvorvidt Huawei er med – eller om de bare ikke vil kommentere på sagen før på et senere tidspunkt.

- ”Ved at skabe denne alliance vil hver virksomhed i samarbejdet kunne udnytte de andre medlemmers fordele i forskellige regioner – med Xiaomis stærke brugerbase i Indien, Vivo og Oppo i Sydøstasien og Huawei i Europa,” siger Nicole Peng, vice president for mobilitet hos Canalys til Reuters.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere "nye" telefoner med Googles apps

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Et samarbejde mellem store kinesiske techvirksomheder er en naturlig konsekvens af handelskrigen hvor Google og Huawei ikke kan samarbejde om Android-platformen og det servicelag Google leverer til Android. Andre kinesiske virksomheder tænker måske, om de også kunne risikere på et tidspunkt at blive ramt af amerikanernes vrede. Derfor er det måske ikke så dumt at være forberedt.

Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Hvad er en flagship-killer?

Du sikkert hørt udtrykket ‘flagship-killer’, men hvad betyder det? Læs med her, hvor vi med udgangspunkt i OnePlus Nord 2T 5G giver 4 fire grunde til, hvorfor en flagship-killer kan være det bedste køb.

(mere…)
Måske den bedste robotstøvsuger

VIDEO: En god og billig robotstøvsuger der samtidigt er smart og støvsuger godt… Kom tæt på Xiaomi Mi Robot Vacuum.

(mere…)
Denne Xiaomi-robotstøvsuger imponerer

TEST: Xiaomi leverer en robotstøvsuger med moppefunktion i et attraktivt prisniveau, der tilmed støvsuger godt og har mange smart-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram