Huawei og OnePlus-ejere vil lancere Google Play konkurrent

24

OnePlus og Xiaomis ejere arbejder i fællesskab med Huawei på en alliance, der skal skabe en stærk konkurrent til Google Play Store.

Global Developer Service Alliance (GDSA)
Global Developer Service Alliance (GDSA) består af Oppo, Vivo og Xiaomi. Huawei kommer måske også med i samarbejdet (Foto: MereMobil.dk)

Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi går sammen for at skabe en platform, hvor udviklere kan publicere deres apps til alle firmaernes respektive app-stores samtidigt. Det skriver Reuters.

En analytiker mener, at samarbejdet etableres for at skabe en stærk konkurrent til Googles app-butik Play Store.

Oppo og Vivo er begge en del af techgiganten BBK Electronics, der også ejer OnePlus samt iQOO og Realme. Det er altså tre meget store tech-giganter fra Kina som, ifølge Reuters, indleder et samarbejde.

Samarbejdet, der skulle begynde i marts, skal gøre det lettere for udviklere af spil, musik, film og andre apps at markedsføre deres app på oversøiske markeder, forlyder det fra personer tæt på sagen.

Sammenslutningen kaldes Global Developer Service Alliance (GDSA).

En tidlig udgave af en website for platformen beskriver, at GDSA vil dække ni regioner inklusive Indien, Indonesien og Rusland.

Intensionen er ikke at udfordre Google, siger en unavngiven talsperson fra Xiaomi. Kilden afviser, at Huawei er involveret i GDSA. Oppo og Vivo omtaler heller ikke Huawei i deres udtalelser og Huawei afviser at kommentere på sagen.

Det er altså lidt uklart hvorvidt Huawei er med – eller om de bare ikke vil kommentere på sagen før på et senere tidspunkt.

– ”Ved at skabe denne alliance vil hver virksomhed i samarbejdet kunne udnytte de andre medlemmers fordele i forskellige regioner – med Xiaomis stærke brugerbase i Indien, Vivo og Oppo i Sydøstasien og Huawei i Europa,” siger Nicole Peng, vice president for mobilitet hos Canalys til Reuters.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Et samarbejde mellem store kinesiske techvirksomheder er en naturlig konsekvens af handelskrigen hvor Google og Huawei ikke kan samarbejde om Android-platformen og det servicelag Google leverer til Android. Andre kinesiske virksomheder tænker måske, om de også kunne risikere på et tidspunkt at blive ramt af amerikanernes vrede. Derfor er det måske ikke så dumt at være forberedt.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer