Huawei og OnePlus-ejere vil lancere Google Play konkurrent

OnePlus og Xiaomis ejere arbejder i fællesskab med Huawei på en alliance, der skal skabe en stærk konkurrent til Google Play Store.

Global Developer Service Alliance (GDSA)
Global Developer Service Alliance (GDSA) består af Oppo, Vivo og Xiaomi. Huawei kommer måske også med i samarbejdet (Foto: MereMobil.dk)

Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi går sammen for at skabe en platform, hvor udviklere kan publicere deres apps til alle firmaernes respektive app-stores samtidigt. Det skriver Reuters.

En analytiker mener, at samarbejdet etableres for at skabe en stærk konkurrent til Googles app-butik Play Store.

Oppo og Vivo er begge en del af techgiganten BBK Electronics, der også ejer OnePlus samt iQOO og Realme. Det er altså tre meget store tech-giganter fra Kina som, ifølge Reuters, indleder et samarbejde.

Samarbejdet, der skulle begynde i marts, skal gøre det lettere for udviklere af spil, musik, film og andre apps at markedsføre deres app på oversøiske markeder, forlyder det fra personer tæt på sagen.

Sammenslutningen kaldes Global Developer Service Alliance (GDSA).

En tidlig udgave af en website for platformen beskriver, at GDSA vil dække ni regioner inklusive Indien, Indonesien og Rusland.

Intensionen er ikke at udfordre Google, siger en unavngiven talsperson fra Xiaomi. Kilden afviser, at Huawei er involveret i GDSA. Oppo og Vivo omtaler heller ikke Huawei i deres udtalelser og Huawei afviser at kommentere på sagen.

Det er altså lidt uklart hvorvidt Huawei er med – eller om de bare ikke vil kommentere på sagen før på et senere tidspunkt.

– ”Ved at skabe denne alliance vil hver virksomhed i samarbejdet kunne udnytte de andre medlemmers fordele i forskellige regioner – med Xiaomis stærke brugerbase i Indien, Vivo og Oppo i Sydøstasien og Huawei i Europa,” siger Nicole Peng, vice president for mobilitet hos Canalys til Reuters.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Et samarbejde mellem store kinesiske techvirksomheder er en naturlig konsekvens af handelskrigen hvor Google og Huawei ikke kan samarbejde om Android-platformen og det servicelag Google leverer til Android. Andre kinesiske virksomheder tænker måske, om de også kunne risikere på et tidspunkt at blive ramt af amerikanernes vrede. Derfor er det måske ikke så dumt at være forberedt.

Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram