Huawei-konflikten fortsætter – pinen er forlænget i 45 dage

KORT NYT: Huawei sidder stadig i saksen og kan fortsat ikke lancere nye telefoner med Googles apps i Android-systemet.

Der er fortsat ingen udsigt til, at Huawei kommer til at sælge nye smartphones med Googles apps på Android-platformen - kendt som Google Mobile Services (GMS). Det står fast efter handelskrigen mellem USA og Kina fortsætter – nogle vil måske mene, at det er konflikten mellem "Trump og Huawei". Det skriver Reuters.

Resultatet er dog det samme. Huawei kan fortsat ikke sælge nyudviklede telefoner med Google apps og services lagt ind i Android. Dermed er Huaweis nye smartphones som P40 Pro og Mate 30 Pro stadig ikke i butikkerne i vores markedsområde. Uden Google tjenester, er det i det konkurrencemæssige billede helt uinteressante produkter for den almindelige slutbruger.

Trump-administrationen har netop forlænget Huaweis midlertidige licens til at handle med amerikanske virksomheder i 45 dage. Google, og dermed Android, er dog ikke på listen over godkendte produkter hvorfor situationen fortsat er uændret.

Ved udgangen af marts 2020 tages der igen stillig til sagen; skal der igen forlænges eller skal et totalt handelsforbud træde i kraft.

Siden maj 2019 har Huawei ikke kunne lancere nye telefoner med Googles version af Android. Undervejs har vi dog set enkelte ”nye” produkter på markedet fra Huawei. En telefon som Huawei Nova 5T er dog ikke en ny telefon, men en relancering af et produkt, der blev sendt ud i nogle markedsområder ingen handelskonflikten brød ud i foråret 2019.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

BAGGRUND: Derfor kan Huawei lancere ”nye” telefoner med Googles apps

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I Kina er BBK Electronics, der ejer varemærker som OnePlus, Oppo og Vivo, gået sammen med Xiaomi om en alliance, der skal skabe et alternativ til Google Play Store. Ifølge rygterne er Huawei også med i alliancen, der hedder Global Developer Service Alliance (GDSA).

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram