Huawei har succes med wearables

Salget af wearables, der består af smartwatches og fitnesstrackere, stiger enormt for Huawei. Faktisk er salget i Danmark steget med 160 procent.

Huawei Watch GT2e (Foto: Huawei)
Huawei Watch GT2e (Foto: Huawei)

Salget af smartwatches og fitnesstrackere er steget enormt for Huawei. I første kvartal 2019 solgte de 1,2 millioner enheder, men i første kvartal 2020 har de solgt hele 2,6 millioner enheder. Det til trods for, at coronapandemien har haft stor betydning for mange.

Det svarer til, at Huawei har haft en vækst på 118,5 procent i første kvartal 2020 sammenlignet med året før. Tallene stammer fra en rapport fra IDC (International Data Corporation).

Huawei P40 Pro+ er på vej til Europa

Ifølge rapporten betyder det også, at Huawei nu har indtaget andenpladsen. Dermed er Huawei den andenmest solgte smartwatchproducent i verden.

Fremgangen er ikke kun på det kinesiske marked, men også på det europæiske, latinamerikanske og andre asiatiske markeder.

Der er ikke nogen konkrete salgstal for det danske marked i IDC’s rapport.

Men ifølge analyseinstituttet GfK, som følger det danske marked, så er har Huawei haft en vækst på 160 procent herhjemme i samme periode. Tal er taknemmelige. Det fremgår ikke af tallene fra GfK hvor mange solgte enheder, at den store vækst baserer sig på.

Podcast: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Oversigt over salget af smartwatches Q12019 vs. Q12020

Tal fra IDC (Kilde: IDC)
Tal fra IDC der viser salget i første kvartal 2019 og første kvartal 2020, hvor både Apple og Samsung har oplevet nedgang i salget (Kilde: IDC)

Glæde at spore hos Huawei

Huawei, som netop nu har det hårdt på smartwatchmarkedet, oplever stor fremgang i salget af wearables.

-”Vi er glade for, at forbrugerne tager godt imod vores smarte produkter. Vi ser fortsat et stort vækstpotentiale inden for wearables og trådløs teknologi. Det er også grunden til, at vi accelererer implementeringen af vores strategi om at skabe bedre brugeroplevelser med udgangspunkt i Huaweis økosystem. Her spiller wearables og dermed også smartwatches en vigtig rolle, blandt andet i kraft af den gnidningsfrie interaktion der er mulig på tværs af forskellige devices. Derfor er vi også meget tilfredse med at konstatere vækst inden for wearable-kategorien,” siger Lin Yin, der er direktør for Huawei Consumer Business Group Denmark, i en pressemeddelelse.

Det seneste bud på et smartwatch fra Huawei er Watch GT2e, som først ramte handlen i april. Salget af dette indgår derfor ikke i opgørelsen fra IDC.

Huawei Watch GT2e – nye funktioner til hverdagens aktiviteter

Mere til historien

Der er fortsat et stykke op til Apple, der er markedsleder på markedet for smartwatches. Apple Watch er uden sammenligning det mest solgte smartwatch. Dog har Apple oplevet nedgang i salget og markedsandelene, så førstepladsen er ikke sikret "uendeligt".

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Dette kan du forvente på Apple Watch Series 8

OVERBLIK: Apple Watch Series 8 er endnu ikke officielt, men rygterne og spekulationerne er godt i gang. Her er lidt af det, som du kan forvente.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Xiaomi klar med to nye smartwatches og headsets

I dag lander nye headsets og smartwatches fra Xiaomi i handlen. Du kan læse mere om produkterne her og se priser.

(mere…)
Analytiker: Apple Watch Series 3 udgår til efteråret

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple Watch Series 3 udgår af sortimentet til efteråret, når nye modeller annonceres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram