Huawei P40 Pro+ er på vej til Europa

For nyligt ramte Huawei P40 Pro+ butikkerne i Kina. Nu forlyder det, at den største model i P40-serien også er på vej til Europa.

Huawei P40 Pro
Huawei er snart klar til at sende endnu en model i P40-serien på markedet i Europa (Foto: Huawei)

Hvis du læser MereMobil.dk jævnligt, så har du med garanti fulgt Huaweis kamp for at kunne bruge Googles apps og tjenester. Indtil videre er det en tabt kamp for den Kinesiske telegigant, hvilket dog ikke stopper Huawei. Tilbage i april lancerede producenten nemlig den seneste topmodel, Huawei P40 Pro, helt uden Googles tjenester.

Huawei P40 Pro blev lidt af en kuriøs sag for de fleste anmeldere. Selve telefonen er fænomenalt konstrueret, med markedets måske bedste hardware. Dertil kommer et fantastisk kamera, som vi har lært at forvente det fra alle Huaweis topmodeller. Der var bare et lille problem.

For uden Googles tjenester, kan en Android-telefon være uhyre svær at bruge til meget andet end opkald og SMS’er – og så kan den jo have nok så god hardware.

Huawei P40 Pro test – bedst og dårligst på samme tid

Tungere telefon med bedre kamera

Huawei lader dog til at fortsætte ufortrødent. Således skriver GSMArena, at en ny version af P40 Pro er på vej til det europæiske marked i form af Huawei P40 Pro+.

Huawei P40 Pro+ minder utroligt meget om P40 Pro. Forskellene skal findes i vægten, kameraet og prisen. Derudover er de to telefoner helt ens og kommer med samme chipset, skærm, batteri og tilslutningsmuligheder. Pro+ har i forhold til Pro et ekstra telefotoobjektiv og vejer 17 gram mere end P40 Pro.

Hvor Huawei P40 Pro koster små 8.000 kroner, forlyder det, at prisen på Huawei P40 Pro+ lander omkring 10.500. Dette er selvfølgelig en pris, jeg har omregnet fra andre markeder. Der er således ikke taget højde for eventuelle skatter. Ikke desto mindre ser det ud til at blive en prisstigning, der er til at tage og føle på, uden at du får særligt meget mere telefon for pengene.

Om P40 Pro+ kommer til Danmark er fortsat uvist.

-“Det er endnu ikke afklaret om P40 Pro+ kommer til Danmark, da det stadig er ved at blive diskuteret,” fortæller Huawei Danmark til MereMobil.dk.

Herunder kan du se specifikationerne for Huawei P40+.

Specifikationer: Huawei P40 Pro+

 • Skærm: 6,58” – Flex OLED, 90 Hz, HDR10
 • Opløsning: 1.200 x 2.640 pixels (19.8:9 format) (440 PPI)
 • Processor: HiSilicon Kirin 990 5G
 • RAM: 8 GB
 • Lagringsplads intern: 256/512 GB 
 • Udvidelse: NM-card 
 • Dual-SIM: Ja – to nano-SIM kort
 • E-SIM: Nej
 • Kamera: 50 megapixels (f/1.9) OIS, 40 megapixels ultra vidvinkel (f/1.8), 8 megapixels telefoto (f/2.4) med 3x optisk zoom og OIS, 8 megapixels periskop telefoto (f/4.4) med 10x optisk zoom og OIS
 • Frontkamera: 32 megapixels (f/2.2)
 • 3,5 mm. jackstik: Nej
 • Biometrisk: Fingeraftrykslæser i skærmen samt 3D Face Unlock
 • Batteri: 4.200 mAh med 40 watt SuperCharge
 • Trådløs opladning: Ja. 27 watt
 • Wi-Fi: 2.4 og 5 GHz a/b/g/n/ac,ax, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
 • Bluetooth: 5.1, A2DP, aptX HD, LE
 • NFC, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
 • IP68-certificeret
 • Vægt: 226 gram
 • Mål: 158.2 x 72.6 x 9 mm
 • Android 10 (AOSP)
 • Producentlag: EMUI 10.1, Huawei Mobile Services
 • Google tjenester: Nej

Stadigvæk ingen Google

Det store samtaleemne vil altid være den manglende adgang til Googles tjenester. Selvom Huawei nu kommer med en telefon, med et endnu bedre kamera, er Google Play stadigvæk fraværende. For dig som almindelig forbruger kan det udgøre et stort problem.

For uden Googles butik er du ikke garanteret alle de apps, du bruger i din hverdag. Et par eksempler er diverse forældreintra til børnenes institution og skole og mobilbank samt MobilePay. Sidst jeg selv havde fingre i en Huawei-enhed uden Google, kunne jeg ikke engang downloade YouTube-appen.

Huawei arbejder dog hårdt på at få så mange apps som muligt i deres egen App Gallery. Men indtil alle vores dagligdagsapplikationer er tilgængelige, er det svært at se, hvordan Huawei skal komme tilbage til fortidens storhed.

Har du lyst til at høre mere om Huaweis udfordringer, kan du lytte til vores podcast episode #74. Her har John G talt med teleanalytiker, John Strand, der giver sit bud på Huaweis chancer for komme tilbage til toppen af markedet. Hør også episoden hvor John G. anmelder P40 Pro.

Mere til historien

Huaweis sub-brand, Honor, er klar med en pendant til P40-serien. Honors nye topmodel kan blandt andet måle temperaturer.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram