Tysk udkast: Et forbud mod Huawei er ikke nødvendigt

4

Huawei Danmark håber at tysk udkast om det kommende 5G-netværk kan få danske politikere på andre tanker.

Huawei
I et tysk udkast stilles der ingen specielle krav til Huawei som netværksleverandør (Foto: MereMobil.dk)

Huawei fortsætter stædigt kampen om at blive leverandør af 5G-teknologi i Europa og USA.

Huawei er lagt på is af netop USA og blandt andre Storbritannien, men nu træder en af Europas helt store nationer ud af køen for formentlig, at gå en anden vej.

Det er Tyskland hvor netværksmyndigheden (Bundesnetzagentur), i et udkast nu melder, at der ingen grund er til at forbyde Huawei i at deltage i det kommende tyske 5G-netværk.

Den respekterede tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung, skriver blandt andet at “de nye sikkerhedskrav til opførelse af 5G-netværk tager form – i det mindste fra et teknisk synspunkt”. 

Avisen skriver videre, at udkastet fastlægger de kriterier og regler, som teleselskaberne skal overholde, når de køber komponenter, bygger og betjener netværkene.

Ingen specielle krav til Huawei

I udkastet er “der er ingen særlige krav til den kontroversielle kinesiske leverandør Huawei”, noterer Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Således ser de involverede tyske ministerier, Økonomiministeriet og Transportministeriet, tilsyneladende ingen grund til at følge de lande, som forbyder leveringer fra Huawei.

I stedet foreslås det, at den kinesiske techgigants produkter snarere kontrolleres og vurderes i henhold til de samme specifikationer som for de europæiske og amerikanske konkurrenter.

-“Det skal sikres, at sikkerheden i netværk eller tjenester såvel som personlige data ikke forringes af afhængigheden af ​​tredjepart,” fremgår det ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung af udkastet.

– “Vi ser det som et meget klart signal, der sendes fra Europas største økonomi,” siger Tommy Zwicky, kommunikationschef hos Huawei i Danmark, i en pressemeddelelse.

Tommy Zwicky tilføjer, at den “tyske løsning er ideel for både leverandører, operatører, stat og borgere”.

Han håber samtidig, at den tyske udmelding vil inspirere de danske politikere, som er mere end lunkne over for at involvere Huawei i etableringen af det danske 5G-netværk.

Ministeren har blokeret for Huawei

Blandt andet har forsvarsminister Trine Bramsen (S) slået fast, at regeringens ønske er, “at Danmark, når det gælder kritisk infrastruktur, fremover skal samarbejde med leverandører fra lande, som Danmark i forvejen er allieret med”.

Hun diskvalificerer dermed Huawei, som beskyldes for at have for tætte forbindelser til det kinesiske styre og blandt andet udføre spionage.

Ifølge Huawei Danmark følger tyskerne efter blandt andre de svenske og de islandske myndigheder, som hen over sommeren er kommet med lignende udmeldinger.

Kataloget er dog foreløbigt et udkast, som nu sendes nu til vurdering hos Europa-Kommissionen, så der kan ske ændringer.

– “Vi må vente og se hvad der sker, men det tyske udspil virker seriøst og gennemarbejdet, så vi håber den Europæiske Kommission vil lytte til det tyskerne foreslår,” siger Tommy Zwicky.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult mener, at man (politikerne, red.) er “tonedøv”, hvis man vælger en kinesisk leverandør. Læs mere om den udtalelse her

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer