Briterne følger USA og blacklister Huawei

Leverancer af 5G-teknologi fra kinesiske Huawei stoppes af Boris Johnson. 5G-netværket i Storbritannien bliver forsinket.

Nedtaget mobilantenne fra Huawei
Nedtaget mobilantenne fra Huawei (Foto: MereMobil.dk)

Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden udelukker kinesiske Huawei fra at deltage i udbygning af 5G-netværket i landet. 

Det siger kulturministeren ifølge Reuters først på eftermiddagen tirsdag.

Ifølge Reuters er det premierminister Boris Johnson, som har beordret at al Huawei-udstyr skal være fjernet fra Storbritanniens 5G-netværk i 2027.

Det betyder, at 5G-netværket i Storbritannien vil blive forsinket i og med, at teleoperatører som British Telecom og Vodafone nu skal bruge tid på at fjerne udstyr i stedet for at fortsætte udbygningen.

Huawei er i forvejen blacklistet USA, hvor den kinesiske tech-gigant ikke kun er ramt af handelsrestriktioner, men hvor det også er forbudt teleoperatørerne at anvende udstyr fra Huawei.

USA anser Huawei for at udgøre en sikkerhedstrussel med baggrund i tætte forbindelser til den kinesiske regering og det kinesiske militær.

Af samme grund har den amerikanske regering længe forsøgt at overtale sine allierede til at indføre samme restriktioner, hvilket nu sker i Storbritannien.

Den britiske beslutning kommer efter dages tilløb og er således ventet.

Ifølge Reuters er det netop det amerikanske pres, som har fået Boris Johnson til ændre kurs. 

I januar gav Boris Johnson nemlig grønt lys til, at Huawei kunne levere teknologi til det britiske 5G-netværk.

Mere til historien

Huawei bliver presset fra flere sider. Således fravalgte bystaten Singapores største operatører af trådløst netværk i juni Huawei og valgte i stedet Nokia og Ericsson til at bygge de vigtigste 5G-netværk. Også franske teleselskaber er blevet opfordret til at undgå at Huawei.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
111 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram