Briterne følger USA og blacklister Huawei

111

Leverancer af 5G-teknologi fra kinesiske Huawei stoppes af Boris Johnson. 5G-netværket i Storbritannien bliver forsinket.

Nedtaget mobilantenne fra Huawei
Nedtaget mobilantenne fra Huawei (Foto: MereMobil.dk)

Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden udelukker kinesiske Huawei fra at deltage i udbygning af 5G-netværket i landet. 

Det siger kulturministeren ifølge Reuters først på eftermiddagen tirsdag.

Ifølge Reuters er det premierminister Boris Johnson, som har beordret at al Huawei-udstyr skal være fjernet fra Storbritanniens 5G-netværk i 2027.

Det betyder, at 5G-netværket i Storbritannien vil blive forsinket i og med, at teleoperatører som British Telecom og Vodafone nu skal bruge tid på at fjerne udstyr i stedet for at fortsætte udbygningen.

Huawei er i forvejen blacklistet USA, hvor den kinesiske tech-gigant ikke kun er ramt af handelsrestriktioner, men hvor det også er forbudt teleoperatørerne at anvende udstyr fra Huawei.

USA anser Huawei for at udgøre en sikkerhedstrussel med baggrund i tætte forbindelser til den kinesiske regering og det kinesiske militær.

Af samme grund har den amerikanske regering længe forsøgt at overtale sine allierede til at indføre samme restriktioner, hvilket nu sker i Storbritannien.

Den britiske beslutning kommer efter dages tilløb og er således ventet.

Ifølge Reuters er det netop det amerikanske pres, som har fået Boris Johnson til ændre kurs. 

I januar gav Boris Johnson nemlig grønt lys til, at Huawei kunne levere teknologi til det britiske 5G-netværk.

Mere til historien

Huawei bliver presset fra flere sider. Således fravalgte bystaten Singapores største operatører af trådløst netværk i juni Huawei og valgte i stedet Nokia og Ericsson til at bygge de vigtigste 5G-netværk. Også franske teleselskaber er blevet opfordret til at undgå at Huawei.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
111 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer