Kan Huawei skyde genvej til Google gennem Honor?

Huawei trækker sig fra subbrandet Honor, men er det nok til, at Honor kan godkendes af amerikanerne, så Honor-telefoner får adgang til Googles apps og tjenester?

Honor producerer stærke smartphones baseret på Huawei-teknologi (Foto: Honor)

Huaweis subbrand Honor, der i nogle markedsområder har haft stor succes, er blevet udskilt til et nyt konsortium kaldet Shenzhen Zhixin New Information Technology. Tanken fra Huawei er formentlig, at Honor skal kunne overleve som selvstændigt mobilbrand uden Huaweis ejerskab.

Honor er, ligesom Huawei, også ramt af de amerikanske handelsrestriktioner, der gør, at heller ikke Honor-telefoner har adgang til Google Mobile Services og Googles tjenester og apps i almindelighed.

Efter skilsmissen fra Huawei har grundlæggeren af techgiganten, Ren Zhengfei, på et medarbejderforum udtalt at Honor bliver Huaweis største konkurrent efter skilsmissen, skriver Reuters.

Motorola i Danmark vil slå OnePlus, Sony og Huawei

Det forventes, at Honor kan få adgang til software og services fra Google, når Huawei ikke længere har noget med mobilbrandet at gøre, men bliver et fuldt uafhængigt varemærke.

Spændende læsning? Få vores nyheder direkte i indbakken to gange om ugen gratis - klik her.

Hvis Honor får licensen fra de amerikanske myndigheder, bliver det muligt for Honor at producere nye 5G-telefoner med chipsets fra amerikanske Qualcomm og MediaTek.

Det er ikke nødvendigvis sikkert, at Honor får en licens, der åbner for samhandel med blandt andet Google. Det som taler imod, er blandt andet, at Huawei stadig er tæt forbundet til Honor gennem produktion og distribution.

Det kan virke som lidt op ad bakke at overbevise de amerikanske myndigheder om, at Huawei ikke længere kan udgøre en trussel for den amerikanske nationale sikkerhed, men det er naturligvis noget vi følger tæt her på MereMobil.dk.

Ifølge tal fra analysefirmaet Canalys udgjorde salget af Honor-telefoner 26 procent af Huaweis totale shipment på 51,7 millioner smartphones i tredje kvartal 2020.

I Danmark har Huawei det som bekendt svært. Senest har også teleselskabet 3, som det sidste teleselskab i Danmark, meldt ud at Huawei fremadrettet ikke kommer til at levere netværk til 3.

Hvis du vil komme et spadestik dybere i sagen om Huawei og den amerikanske handelskrig, så skal du lytte til denne podcast episode.

Mere til historien

Politisk ligger det ikke i kortene, at amerikanerne ændrer linjen i kinaspørgsmål, når Biden-administrationen træder til. Trump videreførte kinapolitikken fra Obama og intet tyder på, at Bidens folk stiller sig anderledes en de to foregående administrationer.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram