Kan Huawei skyde genvej til Google gennem Honor?

Huawei trækker sig fra subbrandet Honor, men er det nok til, at Honor kan godkendes af amerikanerne, så Honor-telefoner får adgang til Googles apps og tjenester?

Honor producerer stærke smartphones baseret på Huawei-teknologi (Foto: Honor)

Huaweis subbrand Honor, der i nogle markedsområder har haft stor succes, er blevet udskilt til et nyt konsortium kaldet Shenzhen Zhixin New Information Technology. Tanken fra Huawei er formentlig, at Honor skal kunne overleve som selvstændigt mobilbrand uden Huaweis ejerskab.

Honor er, ligesom Huawei, også ramt af de amerikanske handelsrestriktioner, der gør, at heller ikke Honor-telefoner har adgang til Google Mobile Services og Googles tjenester og apps i almindelighed.

Efter skilsmissen fra Huawei har grundlæggeren af techgiganten, Ren Zhengfei, på et medarbejderforum udtalt at Honor bliver Huaweis største konkurrent efter skilsmissen, skriver Reuters.

Motorola i Danmark vil slå OnePlus, Sony og Huawei

Det forventes, at Honor kan få adgang til software og services fra Google, når Huawei ikke længere har noget med mobilbrandet at gøre, men bliver et fuldt uafhængigt varemærke.

Spændende læsning? Få vores nyheder direkte i indbakken to gange om ugen gratis – klik her.

Hvis Honor får licensen fra de amerikanske myndigheder, bliver det muligt for Honor at producere nye 5G-telefoner med chipsets fra amerikanske Qualcomm og MediaTek.

Det er ikke nødvendigvis sikkert, at Honor får en licens, der åbner for samhandel med blandt andet Google. Det som taler imod, er blandt andet, at Huawei stadig er tæt forbundet til Honor gennem produktion og distribution.

Det kan virke som lidt op ad bakke at overbevise de amerikanske myndigheder om, at Huawei ikke længere kan udgøre en trussel for den amerikanske nationale sikkerhed, men det er naturligvis noget vi følger tæt her på MereMobil.dk.

Ifølge tal fra analysefirmaet Canalys udgjorde salget af Honor-telefoner 26 procent af Huaweis totale shipment på 51,7 millioner smartphones i tredje kvartal 2020.

I Danmark har Huawei det som bekendt svært. Senest har også teleselskabet 3, som det sidste teleselskab i Danmark, meldt ud at Huawei fremadrettet ikke kommer til at levere netværk til 3.

Hvis du vil komme et spadestik dybere i sagen om Huawei og den amerikanske handelskrig, så skal du lytte til denne podcast episode.

Mere til historien

Politisk ligger det ikke i kortene, at amerikanerne ændrer linjen i kinaspørgsmål, når Biden-administrationen træder til. Trump videreførte kinapolitikken fra Obama og intet tyder på, at Bidens folk stiller sig anderledes en de to foregående administrationer.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram