Kan Huawei skyde genvej til Google gennem Honor?

5

Huawei trækker sig fra subbrandet Honor, men er det nok til, at Honor kan godkendes af amerikanerne, så Honor-telefoner får adgang til Googles apps og tjenester?

Honor producerer stærke smartphones baseret på Huawei-teknologi (Foto: Honor)

Huaweis subbrand Honor, der i nogle markedsområder har haft stor succes, er blevet udskilt til et nyt konsortium kaldet Shenzhen Zhixin New Information Technology. Tanken fra Huawei er formentlig, at Honor skal kunne overleve som selvstændigt mobilbrand uden Huaweis ejerskab.

Honor er, ligesom Huawei, også ramt af de amerikanske handelsrestriktioner, der gør, at heller ikke Honor-telefoner har adgang til Google Mobile Services og Googles tjenester og apps i almindelighed.

Efter skilsmissen fra Huawei har grundlæggeren af techgiganten, Ren Zhengfei, på et medarbejderforum udtalt at Honor bliver Huaweis største konkurrent efter skilsmissen, skriver Reuters.

Motorola i Danmark vil slå OnePlus, Sony og Huawei

Det forventes, at Honor kan få adgang til software og services fra Google, når Huawei ikke længere har noget med mobilbrandet at gøre, men bliver et fuldt uafhængigt varemærke.

Spændende læsning? Få vores nyheder direkte i indbakken to gange om ugen gratis – klik her.

Hvis Honor får licensen fra de amerikanske myndigheder, bliver det muligt for Honor at producere nye 5G-telefoner med chipsets fra amerikanske Qualcomm og MediaTek.

Det er ikke nødvendigvis sikkert, at Honor får en licens, der åbner for samhandel med blandt andet Google. Det som taler imod, er blandt andet, at Huawei stadig er tæt forbundet til Honor gennem produktion og distribution.

Det kan virke som lidt op ad bakke at overbevise de amerikanske myndigheder om, at Huawei ikke længere kan udgøre en trussel for den amerikanske nationale sikkerhed, men det er naturligvis noget vi følger tæt her på MereMobil.dk.

Ifølge tal fra analysefirmaet Canalys udgjorde salget af Honor-telefoner 26 procent af Huaweis totale shipment på 51,7 millioner smartphones i tredje kvartal 2020.

I Danmark har Huawei det som bekendt svært. Senest har også teleselskabet 3, som det sidste teleselskab i Danmark, meldt ud at Huawei fremadrettet ikke kommer til at levere netværk til 3.

Hvis du vil komme et spadestik dybere i sagen om Huawei og den amerikanske handelskrig, så skal du lytte til denne podcast episode.

Mere til historien

Politisk ligger det ikke i kortene, at amerikanerne ændrer linjen i kinaspørgsmål, når Biden-administrationen træder til. Trump videreførte kinapolitikken fra Obama og intet tyder på, at Bidens folk stiller sig anderledes en de to foregående administrationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer