Motorola vil slå OnePlus, Huawei og Sony

Motorola vil være den tredjestørste smartphoneproducent i Danmark. Vejen til succes går gennem høj kvalitet og god pris, mem Motorola skal forbi OnePlus og Huawei.

Motorola Moto G9 Play (Foto: Motorola)
Motorola vil være nummer tre i Danmark. Dermed skal Motorola forbi Huawei og OnePlus samt holde afstand til Sony og Nokia. Her ses Moto G9 Play (Foto: Motorola)

Selvom det danske mobilmarkedet er tough-business, så kan danskernes vaner ændres, hvis man som mobilproducent har den rigtige strategi og tålmodighed. Det viser Motorolas vej ind på det danske marked.

Efter længere tids fravær i Danmark forsøgte Motorola at genrejse varemærket. Det skete i 2017 med Motorola Moto G5 til 1.595 kroner.

-”Jeg vil blankt indrømme, at jeg var lidt lunken, da jeg pakkede Moto G5 ud af æsken, men leder du efter en billig telefon med god batterilevetid, og behøver du ikke have det vildeste af det vildeste for at være tilfreds, så vil jeg klart anbefale dig at tage et nærmere kig på Moto G5”.

Dette var i 2017 konklusionen på Moto G5, der vores anmeldelse fik 4 ud af 6 stjerner.

Siden har Motorola været i stand til at høste mange positive anmeldelser ikke bare i Danmark men i hele verden. Den perfekte balance mellem ydelse, kvalitet og pris, hvor telefonerne ofte over-performer lidt til prisen, har givet Motorola vind i sejlene.

Ikke længere kun lavpris-telefoner

Her godt tre år senere leverer Motorola ikke kun lav- og mellempris-telefoner. Markedet for highend-telefoner har Motorola også snuset til.

Senest har vi set Motorola Edge og Motorola Edge+ i Danmark samt den eksklusive klaptelefon Motorola Razr 5G.

Motorola Edge fik en god start, og blev i oktober den bedst sælgende 5G-telefon hos YouSee. Edge overhalede således på Samsungs- og Apples 5G-smartphone, oplyser Motorola.

ANMELDELSE: Motorola Edge er en skarp smartphone og fed til prisen

‒ ”I takt med at vi har gjort Motorola brandet tilgængeligt igen igennem alle de største salgskanaler herhjemme, kombineret med lokale lanceringer af nogle af markedets bedst anmeldte smartphones i både mellem- og premiumklassen, har vi oplevet en eksplosiv vækst igennem de seneste år”, siger Thor Gøtz, Country Manager for Motorola i Danmark, i en pressemeddelelse.

Motorola vil slå OnePlus, Sony og Nokia

Motorolas strategi er, at de vil være nummer tre på det danske marked.

Det kræver blandt andet, at Motorola spiser en del af Huaweis mobilsalg, der trods alt i tredje kvartal 2020 havde en markedsandel på omkring 10 procent.

Ifølge salgstal for det danske marked så kæmpede Motorola i tredje kvartal mod særligt OnePlus. Begge producenter havde en markedsandel af styksalget på omkring fire procent i dette kvartal. Herunder finder vi Sony og Nokia.

Motorola skal således formå at trække helt forbi OnePlus samt vinde nogle af dem, som stadig køber Huawei-telefoner.

Her skal vi lige huske, at OnePlus gør det ret fint. Særligt har vi på MereMobil.dk været rigtigt glade for OnePlus Nord, der prismæssigt ligger i den øvre mellemklasse, men også OnePlus 8T kan noget.

ANMELDELSE: OnePlus Nord er fantastisk til prisen

Apple og Samsung sidder tungt på toppen

Toppen af markedet i Danmark er fasttømret med Apple og Samsung som de to største smartphoneproducenter. I tredje kvartal 2020 tog Apple 51 procent af markedet i Danmark, målt på styksalg. Samsung sag på cirka 25 procent af salget. Det viser salgstal fra analysevirksomheden GfK, som MereMobil.dk har haft mulighed for at kigge i.

Om Motorola strategi lykkedes vides ikke. Enten kræver det, at den Lenovo-ejede virksomhed finder et ekstra gear eller at konkurrenterne fejler.

‒ ”Vi er i dag en del af Lenovo, verdens største PC-producent og en af verdens største techvirksomheder. Med dem i ryggen har vi mulighed for at være med helt i front, når det gælder udvikling af ny innovation og 5G. Kigger vi mod fremtiden, som markedet ser ud lige nu, samt med den indsigt vi har i vores kommende produktlanceringer, tror jeg, at vi vil overraske mange derude,” lyder det fra Motorola-chefen i pressemeddelelsen.

På MereMobil.dk følger vi med i om det lykkedes for Motorola.

Hvad tænker du? Har de en chance for at blive nummer tre i Danmark?

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I 2012 købte Google Motorola Mobility. I 2014 overtog kinesiske Lenovo Motorola. Motorola har i dag hovedkontor i den amerikanske stat Illinois, der nok er bedst kendt for storbyen Chicago.

OnePlus Pad kommer til Danmark

Den længe ventede tablet fra OnePlus kommer i handlen herhjemme, bekræfter dansk forhandler.

(mere…)
OnePlus “bekræfter” tablet forud for event

OnePlus har næsten selv bekræftet rygterne om en tablet, da de teaser for de kommende produkter og her ses det, der unægteligt ligner en tablet.

(mere…)
OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Motorola er klar med fire lavpristelefoner

OVERBLIK: Her er informationer og priser på de nye lavpristelefoner Moto G23, G53, G73 og Moto E13.

(mere…)
Her er OnePlus 11 

OnePlus 11 kommer snart til Danmark. Her er specifikationerne.

(mere…)
OnePlus 11 nedgraderes i USA 

RYGTE: Den amerikanske version af OnePlus 11 får angiveligt opladning med færre watts.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram