Motorola Razr 5G test | imponerer på designet

TEST: Imponerende teknologi og design, men min Motorola Razr 5G test viser, at Razr 5G er uimponerede som smartphone. Du skal stadig gå uden om foldbare skærme.

Motorola Razr 5G test
I min Motorola Razr 5G test kan du læse, at Razr 5G har mange af de samme problemer, som jeg så på Samsung Galaxy Z Flip (Foto: MereMobil.dk)

Åndenød! Først over designet. Dernæst prisen. Til slut telefonen. Ja Motorola Razr 5G har det hele og mere til.

Jeg har stor respekt for, at Motorola vil genoplive fortidens Razr-succes og benytte klaptelefonsdesignet til at introducere en moderne formfaktor med foldbar skærmteknologi. Det er et statement om, at Motorola ikke kun står for gode mellemklassetelefoner, men også byder på meget andet.

Velkommen til min Motorola Razr 5G test. Her konkluderer jeg, at Razr 5G i lighed med konkurrenten Samsung Galaxy Z Flip, ikke når i mål.

Specifikationer: Motorola Razr 5G

 • Qualcomm Snapdragon 765G
 • CPU: Adreno 620
 • RAM: 8 GB
 • Lagerplads: 256 GB
 • Udvidelse af hukommelse: Nej
 • Skærm: 6,2 tommer pOLED, 876 x 2.142 pixels, 21:9-format, 373 PPI
 • Udvendig skærm: 2,7 tommer gOLED, 800 x 600 pixels, 4:3-format, 370 PPI
 • Kamera: 48 megapixels (f/1.7), OIS
 • Frontkamera: 20 megapixels (f/2.2)
 • 3.5 mm Jackstik: Nej – USB-C > 3.5. mm adapter medfølger
 • Mål, udfoldet: 72.6 x 169.2 x 7.9 millimeter
 • Mål, sammenklappet: 72.6 x 91.7 x 16 millimeter
 • Vægt: 192 gram
 • Mobilnet: 5G NR Sub 6, 4G LTE Cat18, 3G, 2G
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, 2.4 / 5.0 GHz, Wi-Fi Hotspot
 • Bluetooth: 5.0, USB-C, fingeraftrykslæser, NFC
 • Dual-SIM: 1 Nano SIM + 1 eSIM
 • Batteri: 2.800 mAh, 15 watt hurtigopladning (oplader medfølger)
 • Styresystem: Android 10

Klaptelefonen som koncept holder ikke

Motorola Razr 5G
Motorola Razr 5G kommer i en flot kantet æske (Foto: MereMobil.dk)

Hvis man kan udvikle en foldbar skærm, så skal der også udvikles produkter med teknologien. Ikke fordi det giver mening, men ”fordi vi kan”.

En moderne klaptelefon, der mellem skallerne gemmer på en foldbar skærm, virker som en super idé. Særligt når forsiden har en lidt mindre skærm, hvor du kan se beskeder og indgående opkald. Så snart telefonen åbnes udvides eksempelvis beskedappen til at fylde hele skærmen. Det er rigtigt fedt.

Problemet er, at i dag bruger vi vores telefoner meget og har dem i hånden i mange timer, at klapkonceptet ikke giver mening. I hvert fald ikke for ret mange. Det er simpelthen bøvlet hele tiden at skulle åbne og lukke telefonen, når vi er vant til bare at kunne række ud efter den – hvorefter skærmen er klar.

En telefon, som klappes sammen, fylder mindre på den lange led, men bliver i sagens natur dobbelt så tyk sammenklappet. Fint nok til en taske, men i en bukselomme ser det ikke så genialt ud.

Inden du køber en klaptelefon med foldbar skærm så tænk grundigt over, om klapfunktionen reelt vil gavne dig eller blot bliver irriterende. Det gælder ved såvel Samsung Galaxy Z Flip som Motorola Razr 5G.

Den udvendige skærm er en nødvendighed

Motorola Razr 5G
Den udvendige skærm på 2,7 tommer er en af de største fordele ved Motorola Razr 5G (Foto: MereMobil.dk)

Nå nu du har overgivet dig til klaptelefon-konceptet, skal du vide, at forsideskærmen på 2,7 tommer er et kæmpe plus men også en nødvendighed.

Samsung har også en udvendig skærm, men den er så lille, at den reelt er ubrugelig. Sådan er det ikke på Motorola Razr 5G. Her er skærmen lige præcis så stor, at man reelt både kan foretage opkald, læse beskeder og endda se YouTube-videoer uden at åbne telefonen.

Det er via denne skærm, at du kan tage stilling til et indgående opkald eller en SMS-besked, men i rigtigt mange tilfælde vil du alligevel skulle bøvle med at åbne telefonen.

Du føler overgangene

Skærme, der kan foldes sammen, kræver både en fold og et hængsel. Dette giver en overgang, som du kan mærke, når du kører fingeren hen over touchskærmen.

På Razr 5G føles overgangen mindre end på Razr 2019, der aldrig nåede at få rigtig fat på markedet. Desværre er der så introduceret to nye “bump”, der kan ses. Jeg ved ikke, hvad forskellen er i designet, men det ændrer ikke på, at de er der.

Når telefonen holdes og bruges normalt, kan du ikke se overgangene, men så snart du ser den fra lidt skæve vinkler og på ensartede flader, vil overgange og ujævnheder ses i overfladen. Der er tale om en plastikoverflade, der ikke er helt jævn, hvilket er helt modsat en glasoverflade, der er hundrede procent jævn og lige. Glasoverflader er det vi er vant fra andre smartphones. Men vi er ikke der, hvor glas kan bøjes på den måde, som det kræves i en klaptelefon.

Kvaliteten af skærmbilledet er nogenlunde, men det du får ikke her en skærmoplevelse på niveau med en prismæssigt tilsvarende smartphone.

Det imponerende i en skærm der kan foldes lægger sig efter nogle dage. Det der står tilbage er, at teknologien stadig opleves umoden.

Du kører sagtens en hel dag uden opladning

Motorola Razr 5G
Ved overgangen omkring hængslerne, kan du med en negl løfte skærmfolien en smule. Overfladen er i plastik og ikke glas, som vi ellers ser på de moderne smartphones (Foto: MereMobil.dk)

Selvom batteriet er forholdsvist lille, 2.800 mAh, så skal du ikke være bekymret.

Du kan sagtens køre en hel dag uden opladning også selvom du bruger telefonen ret meget. Jeg har været i stand til at køre halvandet døgn.

Du kan oplade Motorola Razr 5G fra 0 til 37 procent på en halv time. Det er okay, men ikke ligefrem et imponerende resultat. Dog acceptabelt for de fleste.

Ved samtaler er lyden god, men bruger du telefonen med højttaleren slået til (speakerphone) eller hører musik, står til klart, at den indbyggede højttaler ikke er specielt god.

I forhold til dækningen fra mobil- og trådløse netværk, så har jeg en bekymring, som muligvis er ubegrundet. I forhold til andre telefoner, har jeg på Razr 5G kun op til tre streger på Wi-Fi signalet her i huset. Andre telefoner viser fuld dækning. Det kan være, at grafvisningen er dårligt justeret, men nu ved du, at der kan være en udfordring på dette område. Men da der i praksis er god dækning i hele mit hus, så har det ikke været et problem.

Kameraet er modløst

Der er ikke gjort meget ud af kameraet. 48 megapixels i opløsning virker ellers lovende, men resultatet fra ét-linse-kamerasystemet er ikke prangende.

Som du kan se på billederne herunder, er resultatet forholdsvis flat, mod- og farveløst. Jeg ved godt det store fokus i denne telefon, ikke har handlet om at skabe et kameramonster, men til prisen må man godt kunne forvente mere.

En sjov detalje er, at frontskærmen viser en grafisk blinkende og smilende smiley, når du tager billeder. Dermed kan dem du tager billeder af slet ikke undgå at smile.

SÅDAN BLIVER MOTOROLA RAZR 5G OPDATERET: Motorola vil vedligeholde Razr 5G med sikkerhedsopdateringer i minimum to år. Android loves vedligeholdt med minimum én stor opdatering i produktets levetid. Sikkerhedsopdateringer bliver udsendt minimum hver anden måned. Det oplyser Motorola til MereMobil.dk.

Billeder taget med Motorola Razr 5G

Konklusion: Spændende teknologi som du ikke har brug for

Indpakningen er lækker med en kantet æske, hvor telefonen står flot udstillet, når låget løftes af. Oplader og headset sidder bagerst i en trekantet stofæske, der minder om et brilleetui.

Telefonen er også lækker. Den både føles fed og ser fed ud, men teknologien omkring de foldbare skærmen er endnu ikke moden. Dernæst vil jeg gerne udfordre, om klaptelefonen giver mening i den moderne smartphone-tidsalder.

I forhold til prisen på 10.999 kroner stritter for meget i en gal retning. Jeg synes ikke den er pegene værd. Ser vi bort fra alt det, så er Motorola Razr 5G en middelmådig smartphone.

Motorola Razr 5G og Samsung Galaxy Z Flip minder meget om hinanden. De begge fordele og ulemper. Nogle steder er Samsung bedst. Andre steder Motorola.

Motorola Razr 5G får, ligesom Galaxy Z Flip, 4 ud af 6 stjerner.

Vil du vide mere kan du her læse min anmeldelse af Samsung Galaxy Z Flip. Selvom Galaxy Z Flip nu er faldet til omkring 7.000 kroner, ifølge Pricerunner, er det heller ikke en telefon, som jeg kan anbefale.

Aktuelle priser på Motorola Razr 5G

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Razr 5G.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flot, unikt og fremtidsagtigt design – en head-turner
 • Den udvendige skærm er genial
 • Rimelig batteritid – holder mindst en dag
 • Fylder mindre i længden end andre mobiler, når den er klappet sammen
 • Fornuftig processorydelse og brugeroplevelse
 • God fingeraftrykslæser
 • Understøtter 5G

Lidt at tænke over

 • Skærmen har bump på midten samt to andre steder – det mærkes
 • Klap op. Klap i. Er det for bøvlet ved dagligt brug?
 • Prisen er høj
 • Teknologien er ikke moden endnu – det er en skrøbelig telefon
 • Modløst kamera i forhold til prisklassen

Mere til historien

Motorola har testet Razr 5G til 200.000 åben og lukninger.

Motorola Razr 5G
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Motorola klar med 3 nye lavprismodeller

Tre nye Motorola Moto G-modeller henvender sig til dig, som ikke vil betale mere end 1.000-1.400 kroner for mobilen. Mød dem her.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram