Matebook X 2020 test – den måske fedeste Windows-maskine

TEST: En unik designerbærbar, som for mange er den ultimative kombination af design, ydelse og vægt. Din næste studiecomputer? Læs min MateBook X 2020 test.

Huawei MateBook X 2020 test
Min MateBook X 2020 test konkluderer, at du her får en virkelig FED Windows 10-computer, der fuldt ud kan måle sig med MacBook Air (Foto: MereMobil.dk)

Gennem tiderne har der været langt imellem designperlerne på Windows-platformen, men denne computer fra Huawei er en kæmpe undtagelse. Her er min Matebook X 2020 test, der konkluderer, at denne computer er Windows-udgaven af en MacBook Air.

Dette er computeren til dig, der ikke længere gider høre dine Apple fan-boy-venner blære sig med deres ”åhhh så lækre MacBook Air”, mens du sidder med en nok ellers udmærket Windows-maskine. Det her ER en rigtig head-turner.

Designkvaliteten er uovertruffen og du står med en komplet Windows 10-maskine, hvor du kun kan tænke ”WAUUUUUU”. Selv webkameraet, der ofte er et grimt hul over skærmen, er der tænkt over. Et klik på den øverste tastaturlinje, udløser et popup-webcam. Placeringen af kameraet er velvalgt, da du dermed får en skærm der går næsten til kant på alle fire sider.

Maskinen er super kompakt. Når MateBook X lukkes, er aluminiumsoverfladen faktisk mindre end et A4-ark. Jeg er imponeret!

Mange Windows-maskiner har forholdsvis dårlige touchpads, men det har Huawei også tænkt over. Denne touchplade er fuldstændigt på MacBook-niveau. Det samme er tastaturet – ja faktisk er det bedre end på Mac-computere med butterfly-design i keyboardet.

Flydende og rigtig flot touchskærm

Huawei MateBook X 2020
Huawei MateBook X 2020 har en lækker 13-tommer skærm, der understøtter touch (Foto: MereMobil.dk)

Selvom vægten er lige omkring ét kilo, hvilket svarer til en liter mælk, er der alligevel blevet plads til en 13-tommer touchskærm i høj opløsning – 3.000 x 4.000 punkter.

Skærmen er ultra lækker og ser simpelthen enestående ud. Touch-oplevelsen er ligeledes rigtigt god og flydende. Dette opleves særligt, når du scroller på lange websites.

Windows er efter min opfattelse ikke på alle punkter eget til touch-brug, men det er trods alt ikke Huaweis skyld.

Skærmen har en blank overflade, der kunne gøre den umulig at bruge udendørs, men i det kedelige danske efterårsvejr, kan jeg sagtens se, hvad der står på skærmen udendørs, uden at knibe øjnene sammen.

Lydkvaliteten fra højttalerne mangler lidt dybde, men i en lydtest der udfordrer stereobilledet, sad jeg tilbage og tænke over livet og hvor langt teknologien er nået.

Huawei har placeret en fingeraftrykssensor på højre side lige over tastaturet. Det er et naturligt sted for pegefingeren at finde hen, når Windows skal åbnes. Sensoren er tilmed lynende hurtig og MEGET præcis – en absolut fornøjelse.

Se de nye high-end PC’ere fra Samsung

God ydelse til allround-brug og studie

Den rå processorydelse i computeren kommer fra tiende generation Intel Core i5-chippen og 16 GB RAM. Processorydelsen i MateBook X 2020 ligger på niveau med hvad Apple leverer i MacBook Air 2020, men med 1 GB video-RAM i Huawei-maskinen mod 1,5 GB i MacBook Air, så er Apple her lidt foran.

Når det kommer til ydelse, skal du vide, at dette IKKE er computeren du køber, når du skal arbejde med store billeder, grafik, lyd og videoredigering.

Dette er en computer til all-round brug – sådan er det i øvrigt også på MacBook Air. Det er designet og størrelsen, der er omdrejningspunktet.

Du kan dog godt redigere videoer og billeder på MateBook X. Det er blot ikke det, som den er bedst til. Og med store foto- og videoprojekter bliver du i længden lidt træt.

Til gengæld kan du glæde dig over stabile netværksforbindelser, hvor trådløst netværk er understøttet helt op til den nyeste Wi-Fi 6 standard.

ANMELDELSE: Netgear Orbi giver Wi-Fi 6 og Formel-1 hastigheder på nettet

MateBook X 2020 kan ikke bruge SIM-kort eller eSIM. Er du på farten må du lave et hotspot via internetdeling i din smartphone.

ModelGeekbench, 1-coreGeekbench, 2-coreGeekbench, OpenCL
Huawei MateBook X 20201.0372.8584.844
Apple MacBook Air 20201.0762.9087.623

En overraskelse i kassen                

Huawei MateBook X 2020
Huawei MateBook X 2020 har to USB-C porte; en på hver side. Der er også blevet plads til et 3,5 mm. jackstik (Foto: MereMobil.dk)

Du finder en USB-C port på hver side af MateBook X 2020 samt et 3,5 mm. jackstik på venstre side. Hvis ikke alle dine eksterne enheder understøtter USB-C, så glæd dig over adapteren i kassen.

Huawei har vedlagt en adapter, der håndterer USB-C, USB-A, VGA og HDMI-tilslutning. Du finder naturligvis også en kraftig oplader. Køber du en Apple-computer, kan du godt regne med, at der ikke ”gives ved dørene”.

Ifølge specifikationerne skal du regne med op til 16 timers batterilevetid, men det kommer naturligvis helt an på, hvordan du bruger maskinen. Realistisk skal du forvente en arbejds- eller skoledag uden opladning. Det er i hvert fald ikke en maskine, som kræver, at du hele tiden løber rundt efter en stikkontakt.

Netop fordi maskinen har USB-C, så kan du oplade computeren med en USB-C baseret powerbank Sponseret link.

Nogle Windows-computere er smækfyldte med bloatware – uønsket software. Det er heldigvis ikke tilfældet på MateBook X 2020. Der er lidt fra Huawei og naturligt lidt fra Microsoft, men ikke noget der ødelægger oplevelsen.

ANMELDELSE: iMac 27″ er min nye favoritcomputer på kontoret

Se testen af MateBook X 2020

Konklusion: SÅ lækker! SÅ fed! SÅ dyr?

Huawei MateBook X 2020
I min MateBook X 2020 test giver jeg 6 ud af 6 stjerner (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er VILD med Huawei MateBook X 2020. Designet holder hele vejen igennem og det har ikke ødelagt ydelsen eller batteritiden. Det er helt igennem en SÅ lækker og SÅ fed Windows-computer.

Dette er det tætteste vi kommer på en MacBook Air med Windows 10.

Konfigurationen jeg har testet består af 16 GB RAM, Intel Core i5 (10th gen) og 512 GB SSD-lagerplads. Denne koster 11.999 kroner. En tilsvarende MacBook Air konfiguration koster 13.499 kroner.

Jo det er da absolut mange penge, men det er jo også et arbejdsværktøj. Min holdning er stadig, at hvis du vil have en ordentlig computer, så koster det bare knapper – uanset om det er Windows- eller macOS-platformen – vi taler om.

På den anden side er 12.000 kroner jo hvad mange er villige til at betale for en high-end smartphone. Så hvorfor ikke også give lidt ekstra for en computer, som du skal have i flere år?

Min MateBook X 2020 test ender på 6 ud af 6 stjerner. For mange er MateBook X 2020 den ultimative computer til studiet – og mange andre situationer.

VIDEO: Kan en iPad Pro erstatte din computer?

…hvad siger din MacBook ven mon nu, når du smider denne på bordet?

Aktuelle priser på Huawei MateBook X 2020

Herunder kan du se dagspriserne på MateBook X 2020.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

MereMobil topkarakter
Huawei MateBook X 2020 har fået top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Fantastisk lækkert design og lav vægt
  • Ultra mobil computer med en mega flot skærm
  • Godt tastatur og fed touchpad
  • Lynhurtig og meget præcis fingeraftrykslæser
  • Fornuftig processorydelse til tekstbehandling, internetbrug osv.
  • Integreret webcam i tastaturet

Lidt at tænke over

  • Ikke maskinen til dig der har brug for video-, foto- og lydredigering
  • Er skærmen stor nok til dine eventuelt mange åbne vinduer?
  • Kan du leve med USB-C-porte og adapter til USB-A?
  • Passer MateBook X 2020 til dit budget?

Mere til historien

Touchpadden har en NFC-chip indbygget. Bruger du en nyere Huawei-telefon, kan du få hele telefonens interface op i et vindue på computerskærmen, ved at holde telefonen kortvarigt på touchpladen. Via denne funktion kan der også trækkes filer frem og tilbage mellem computeren og telefonen.

Huawei MateBook X 2020
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram