Netgear Orbi RBK852 test | Formel-1 hastigheder til dit hjemmenetværk

TEST: Dækningen imponerer og hastigheden overrasker. Orbi RBK852 forvandler din netforbindelse til en Formel-1, der kører overalt med Wi-Fi 6.

Netgear Orbi RBK852 AX6000 test
Netgear Orbi RBK852 ved siden af Nest Wifi og Netgear Nighthawk MK63. Størrelsesforskellen er tydelig (Foto: MereMobil.dk)

Jeg over noget tid prøvet og anmeldt en del mesh-baserede Wi-Fi systemer til hjemmet, men intet system har hidtil kunne måle sig med dette, som jeg nu har fingerne i.

Netgear Orbi RBK852 WiFi 6 System AX6000 er produktets kryptiske navn på noget, der minder om Mesh-systemernes Formel-1. Lad os bare kalde den Netgear Orbi RBK852.

Dette er min test af Netgear Orbi RBK852. Det er ikke en stor teknisk gennemgang, men du mine hverdagsoplevelser og tanker, om Netgears topmodel anno start-efterår 2020.

Den skal ikke dømmes på det ydre

Ved udpakningen lagde jeg mærke til særligt to ting.

Det første der faldt mig ind, var størrelsen. Fysikken fornægter sig ikke. Mens andre systemer, som Googles Nest Wifi udmærker sig ved et diskret design, der skal passe ind i et stilrent moderne hjem, så går Netgear modsat. Dette er elefanten i glasbutikken.

Orbi WiFi 6-systemet fylder vel to-tre gange mere end Nest Wifi eller Netgear Nighthawk MK63, som jeg anmeldte for kort tid siden. Netgear fokuserer helt tydeligt på funktionalitet fremfor design.

Er den pæn? Nej! Er den effektiv? Ja! Du skal virkelig have den store overtalelse i gang for at komme forbi den såkaldte WAF – Wife Acceptance Factor.

ANMELDELSE: Netgear Nighthawk MK63 er stabilt og fremtidssikret Wi-Fi 6

Den anden ting jeg bemærkede var, at Netgear lovede dækning i hele min bolig med kun to enheder fremfor tre, der ellers er normen i mit hus på 156 kvadratmeter. Det skal jeg ærligt sige, at jeg var TEMMELIG mistroisk overfor.

Netgear Orbi RBK852 leverer fantastisk dækning

Jeg startede med at placere hovedenheden, den med indbygget router, i den ene ende af huset. Satellitenheden fik plads i den absolutte modsatte ende af huset. Det var egentlig en test og jeg troede ærligt talt ikke, det ville fungere.

Helt overraskende fungerede det perfekt. Jeg var målløs! Som nævnt dækker alle andre Wi-Fi systemer huset fint med tre enheder. Orbi RBK852 dækker derimod fantastisk med kun to enheder. Dækningen samt hastigheden opleves generelt bedre med dette system.

Udover tydeligvis kraftigere sende/modtage-teknologi og otte antenner, så tænker jeg, at de dedikerede Wi-Fi 6 kanaler, som systemet kommunikerer internt igennem, bærer den anden æren for den positive oplevelse.

Netgear Orbi RBK852 leverer fuld speed på alle mine trådløse enheder. Svartiderne er lavere og hastighederne er hurtigere end noget andet systemet jeg har testet. Min forbindelse er desværre begrænset til 100-100 Mbit/s, men når den henter 113-113 Mbit/s trådløst, så viser det, at Netgear uden problemer kan trække min forbindelse helt til toppen. Dette kan andre systemer også, men Orbi gør det bare langt mere konsekvent og langt flere steder i huset. Faktisk har jeg ingen steder målt under 100 Mbit/s.

Skulle du få brug for det, så er det muligt, at etablere kablet forbindelse mellem router og satellit, men det vil du kun få brug for i særlige tilfælde.

Klar til kablet udstyr – fire porte

Netgear Orbi Netgear Orbi AX6000 bagside  AX6000 bagside
Bagsiderne af Netgear Orbi RBK852. Hver enhed har fire ethernetporte. Disse har en hastighedsbegrænsning på 1 Gbit/s (Foto: Netgear)

Mange tilsvarende Wi-Fi systemer har stort set ingen ethernetporte. Ofte er der én eller ingen. Nest Wifi er et eksempel på et næsten portløst system. Jo der er én i hovedenheden, men satellitterne har ikke en eneste port.

Her bliver du glad for Netgear Orbi. Hovedrouteren har fire ethernetporte, men det har satellitenheden også. Dermed har du god plads til at tilslutte en stationær computer, printer eller eksempelvis smarthome-udstyr, uden du køber en netværksswitch.

Hvis du har en vildt heftig hovedforbindelse og er afhængig af kablede forbindelser, så skal du vide, at portene har en begrænsning på 1 Gbit/s.

Klar til fremtiden med Wi-Fi 6

Netgear Orbi RBK852 er jo et WI-Fi 6 system. Du har nok ikke specielt mange Wi-Fi 6 kompatible enheder i hjemmet lige nu, men det får du med garanti fremadrettet. Allerede vælter det frem med Wi-Fi 6 på de nyeste telefoner, så det skal nok tage fart.

Fremtidens standard for trådløs kommunikation mellem ens mange enheder er Wi-Fi 6, men de ældre Wi-Fi standarder vil stadig fungere sideløbende.

Kort fortalt sikrer Wi-Fi 6 bedre automatisk styring af dine mange enheder og bedre hastigheder. Ved at købe et Wi-Fi 6 baseret system, bliver du klar til fremtiden.

Du kan i denne artikel blive klogere på, hvad Wi-Fi 6 handler om.

Appen er ikke specielt spændende

Når man køber et system i denne prisklasse, så forventes der også mere end på billigere systemer. Her lever Netgears app ikke op til mine forventninger.

Jeg savner eksempelvis informationer om, hvor mange Mbit/s at enhederne trækker i realtid. Børnestyring og blokering af specifikke websites eller tidsstyring er heller ikke muligt.

Der er lidt flere muligheder, hvis du logger ind i webinterfacet via et computer, men funktionerne er stadig begrænsede.

Når det er sagt, så er det faktisk begrænset, hvor meget jeg har haft brug for appen. Sagen er nemlig den, at systemet bare kører. Jeg behøver således ikke kontrollere noget i appen da alt jo bare spiller perfekt.

Som på mange andre systemer kan du også her oprette et gæstenetværk. Dermed kan du have en specifik kode til gæster i huset, som ikke forstyrrer trafikken på det øvrige netværk. Gæstenetværket sløver i øvrigt ikke performance på hovednetværket – det har jeg tidligere oplevet på billigere systemer.

Hvor er sikkerheden, Netgear?

Routeren skal i min optik holde farlig trafik væk fra netværket. ”Soldaterne” skal simpelthen skyde truslerne ned før de når ud på ens enheder.

Sådan er det ikke på Netgear Orbi RBK852. Desværre. Du skal købe et sikkerhedsabonnement til 440 kroner om året. Dog er der rabat, så det første år kun koster 280 kroner.

Når det er sagt, så er sikkerhedsplatformen, som Netgear køber hos Bitdefender, rigtig effektiv. Med denne aktiveret så fjernes virkelig meget snask fra datatrafikken, inden det kommer ind på ens netværk.

Jeg må tydeligt gøre opmærksom på, at her SKUFFER Netgear Orbi RBK852. Til den pris at dette system koster, så SKAL dette abonnement altså være inkluderet i produktets levetid.

I dag udgør vores internetforbindelse en del af vital del af hjemmets infrastruktur. Fordi vi er dybt afhængige af nettet i alle sammenhænge, er det vigtigt, at sikkerheden tænkes ind et andet sted ens på ens computer eller telefon.

Dertil kommer, at mange smarthome-enheder, TV og settopbokse kan være helt uden nogen form for beskyttelse. Derfor foretrækker jeg, at der trods alt er bare en smule filtrering på routerniveau. At levere en router uden sikkerhed svarer til at levere en hoveddør uden systemnøgle.

Konklusion: Netgear Orbi RBK852 WiFi 6 System AX6000 slår dem alle

MereMobil.dk Anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Netgear Orbi RBK852 og giver 5 ud af 6 stjerner.

Selvom Netgear Orbi RBK852 halter på sikkerheden, med mindre du betaler, så er systemet intet mindre end imponerede.

Jeg har endnu ikke testet et forbrugerrettet Wi-Fi system, der slår performance fra Orbi RBK852. Til trods for, at jeg stort set ingen udnyttelse har af Wi-Fi 6 på nuværende tidspunkt.

Mange vil betragte investeringen i et Wi-Fi system som kedelige penge at bruge. Jeg tror også, at mange ville forvente, at dette var en naturlig del af forbindelsen fra internetudbyderen, men ligesom elværket kun leverer strøm i kontakterne og du selv skal købe lamperne, så må du også selv finde ud af, hvordan du bedst udnytter netforbindelsen efter stikket i væggen.

Selvom det er kedelige penge, så er de givet godt ud. Når du køber Netgear Orbi RBK852, får du en fremtidssikret løsning med fuld smadder på dækning og hastighed i et niveau, som jeg endnu ikke har set fra andre produkter.

Den to-pak jeg har testet, koster cirka 6.000 kroner. Uha! Det er mange penge, men UHA! hvor bliver du også bare tilfreds.

Helt klart: 5 ud af 6 stjerner og udmærkelsen ”MereMobil.dk anbefaler”. Når jeg ikke er på en ren 6’er er det fordi, at jeg mener sikkerhedsløsningen burde være inkluderet.

Jeg har tidligere haft TP Link Deco M9 Plus som favorit, men nu er Netgear Orbi rykket op som “editors choice”.

Aktuelle priser på Netgear Orbi RBK852

Herunder kan du se dagspriserne på Netgear Orbi RBK852 – det bedste mesh-baserede Wi-Fi 6 system vi hidtil har testet.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Fremragende dækning i hele boligen med blot to enheder
  • High-speed performance på nettet; upload/download, ping- og jittertider
  • Er “fremtidssikret” via Wi-Fi 6 teknologi, der er bagudkompatibel
  • Fire ethernetporte på router og satellit

Lidt at tænke over

  • Designet er techy og ligner ikke noget der passer ind i en moderne bolig
  • Enhederne fylder væsentligt mere end konkurrerende systemer
  • Ethernetportene har en hastighedsbegrænsning på 1 Gbit/s
  • Appen har begrænset med muligheder
  • Sikkerhedsplatformen fungerer glimrende men koster penge

Mere til historien

Hvis du ønsker et billigere routersæt, der stadig er klar til Wi-Fi 6, så tjek min anmeldelse af Netgear Nighthawk MK63. Dette sæt koster omkring 2.900 kroner. Det fungerer udmærket, men Formel 1-modellen er Orbi RBK852.

Netgear Orbi RBK852
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram