Kan iPad Pro erstatte din computer?

VIDEO: Ud med computeren og ind med en iPad Pro i stedet.. Er det en løsning, der virker? Her får du mit svar på om computeren skal på museum eller tiden endnu ikke er moden.

I gamle dage, hvilket er relativt kort tid siden, var en computer – helst en stationær – et absolut must at have i hjemmet. Der var ingen alternativer til de opgaver, som en smartphone ikke kunne løse.

Hvis du har en ældre (træt) computer stående, så vil du sagtens kunne skifte den ud med en iPad Pro (med tastatur). Dit gamle hakkebræt skal virkelig have noget unik software, som er vigtig for netop dig, hvis ikke en iPad skal kunne løse opgaverne.

Bankapps til iPad er fortsat forholdsvis begrænsede i mulighederne kontra eksempelvis Danske Banks netbank, hvilket nok vil være en af de store forhindringer for mange. Heldigvis kan netbanken sagtens fungere fuldt ud i Safari-browseren på en iPad såvel som iPad Pro. Du logger ind på præcis samme måde som på en computer og har præcis de samme muligheder.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Her er begrænsningerne for en iPad

Softwaren (apps) til iPad er markedets bedste på en tablet. Alle de store tjenester er tilgængelige.

Du finder blandt andet:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Outlook
  • Pages
  • Numbers
  • Adobe Photoshop

...og MANGE andre.

De store apps gør det rigtigt godt, men det er stadig nedskalerede udgaver af dem, som du kender fra desktopcomputeren.

Sidder du med store Excel-ark og gigantiske rapporter i Word, hvor du udnytter programmernes avancerede funktionalitet, så kommer du til at mangle noget i iPad-versionerne.

Det gælder også for Adobes programmer herunder Photoshop.

For mit vedkommende er videoredigeringssoftwaren fra Adobe og Apple ikke avanceret nok på iPad til selv mine små YouTube-videoer om teknologi.

Er dit behov mere almindeligt så som at skrive invitationer til fødselsdage, lave bordkort, skrive og rette i dokumenter, husholdningens budget samt lejlighedsvise små videoer, let redigering af billeder osv. så kan du godt komme i mål med en iPad Pro.

ANMELDELSE: Stor test af iPad Pro 2020 og Magic Keyboard

Tastaturet og skærmen er vigtigt

En iPad Pro uden tastatur er blot en iPad. En meget stor iPad. Tastaturet udvider mulighederne betragteligt og på den nyeste pro-iPad hænger skærmen på tastaturet, så det ligner en lille bærbar computer.

Nu hvor tastaturet og trackpad til mus er SÅ vigtigt, er det underligt, at Apple har sat prisen på det SÅ højt.

Magic Keyboard, der også fungerer som cover, koster 3.000 kroner til iPad Pro 12,9 tommer. Det er en HELT vild pris! Men du kommer ikke uden om tastaturet, hvis du vil sende computeren på pension. Men det er stort set også prisen på en billig PC.

Dernæst er skærmen vigtig. iPad Pro fås i 11- og 12,9-tommer udgaver. Skærmstørrelsen er også vigtig i forhold til, at din iPad også skal være ”din computer”. Derfor vil jeg ikke anbefale 11-tommer. Det bliver simpelthen for småt for de fleste.

VIDEO: Lyd-, foto- og videoproduktion kører vildt godt på MacBook Pro 16”

Det er dyrt – men det er en god computer også

Hvad enten vi taler Windows eller Mac så koster en ordentlig computer mange penge, hvis du vil have en ordentlig kvalitet.

I Apples univers starter MacBook Air på 8.999 kroner. Det er omtrent den samme pris, du skal betale, hvis du vil have en nogenlunde tilsvarende Windows-maskine – måske lidt mindre.

iPad Pro 12,9-tommer (fjerde generation) med Magic Keyboard løber op i 11.699 kroner for 128 GB-versionen. Du kan gøre det lidt billigere, hvis du kigger efter iPad Pro 12,9” (tredje generation) med 64 GB lagerplads.

SPAR PENGE: Vælger du tredje generation iPad Pro, så kan du stadig købe Magic Keyboard og få den fulde oplevelse. Du kan også overveje det lidt billigere Smart Keyboard Folio.

Nu hvor du er klar til en ny æra med en ny type computer i hjemmet, så kan du jo sælge din gamle tablet, stationære- og bærbare computer. Se her hvordan du får mest for din brugte smartphone og andet gadgetudstyr. Du kan også vælge, billigt, at sparke nyt liv i din gamle computer og gøre den lynhurtig igen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der findes en række Android-tablets på markedet. Jeg har dog til gode at møde en Android-tablet, der byder på det samme som en iPad. Det er ikke uden grund at Apple ejer tabletmarkedet.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram