Lyd-, video- og fotoproduktion i kompaktformat

VIDEO: Lyd- foto og videoredigering er pakket sammen til kun 2 kilo og 16-tommer. Her kan du se min test af den første MacBook Pro med 16-tommer skærm.

Se min anmeldelse og mine indtryk af MacBook Pro 16″

I gamle dage, for ikke ret mange år siden, fyldte udstyr til lyd-, video- og fotoproduktion vildt meget. Endeløse racks med effektenheder, båndmaskiner og andet godt gear stod linet op – og det kostede kassen.

Sådan kan det stadig være, men det kan også være betydeligt anderledes.

For nyligt blev jeg opmærksom på en kampagne, hvor den danske sanger og producer (Lars) Ankerstjerne viser sit hjemmestudie frem. Dette er et minimalistisk produktionsstudie i miniformat – set i forhold til hvordan studier kan se ud.

Ankerstjerne har overfor MereMobil.dk bekræftet, at det rent faktisk er hans hjemmestudiet, der ses.

Det vidner om, hvor mange ting vi i dag kan lægge ind i en computer, hvilket naturligvis sætter større og større krav til hardwarens formåen.

Mange pro-brugere når rigtigt langt

Jeg er sikker på, at rigtigt mange af dem, som arbejder professionelt med lyd, videoer og billeder, et stykke hen ad vejen, når langt med en computer som MacBook Pro 16-tommer. Den ydelse, som ligger i hardwaren, er i et niveau, der i en del produktionsmiljøer vil være mere end nok.

Over nogle uger har jeg selv brugt maskinen og jeg er imponeret! Ydelsen er virkelig god. Det samme er skærmen.

For mig har det vigtigste omdrejningspunkt været tastaturet. Nok fordi jeg skiver rigtigt meget tekst. Derfor er det en glæde, at Apple har droppet butterfly-keyboarddesignet. Det nye tastatur, Magic Keyboard i Apple sprog, er betydeligt bedre end forgængeren.

Phil Schiller taler nu om det nye MacBook Pro-tastatur

Det største irritationsmoment har været størrelsen. 16-tommer maskinen er en tand mere kluntet end 15-tommer (og naturligvis 13-tommer) maskinerne. Derfor er den irrelevant i tog, fly og ved møder med begrænset plads.

Computeren giver bedst mening på et hjemmekontor, som hovedmaskinen i en lille produktionsstudie eller ”studie to-go”.

Producerer du podcasts og videoer kan du i en nødsituation sagtens indspille lyd med de interne mikrofoner, der i MacBook Pro 16-tommer er forbedret en hel del.

Jeg har i min tech-podcast episode 68 indspillet et indslag på mit kontor udelukkende ved brug af de interne mikrofoner. Jeg synes resultatet er helt rimeligt. Erstatte en lækker professionel ekstern mikrofon på fast basis, synes jeg dog ikke er en mulighed.

Du kan høre indslaget i afspilleren herunder. Klik dig frem til 33:00 minutter.

Hvor dyrt er dyrt?

Min testcomputer var en mellemkonfiguration til 25.000 kroner (inkl. moms). Dyrt? Det synes jeg ikke. Dette er jo ikke en computer til sociale medier, tekster og social gaming. Det er et stykke værktøj, der forventeligt skal holde i længere tid end blot et til to år.

Du kan komme i gang fra 21.499 kroner – selv der får du en fornuftig maskine.

Og så er der naturligvis den helt ufornuftige konfiguration med 8 TB SSD lagerplads og 64 GB RAM. Så tænder prisen fuldstændig af – 53.000 kroner. Jo! Dét er helt fra snøvsen.

Inden du køber, vil jeg anbefale, at du læser min fulde anmeldelse af MacBook Pro 16-tommer. Afprøv desuden tastaturet i en fysisk forretning. Selvom jeg er glad for tasterne, er det jo ikke sikkert at du er.

Hvis du i dag har en 15-tommer MacBook Pro fra sidste generation, så skal ikke nødvendigvis skifte med det samme. Hold i stedet øje med om der skulle komme nogle brugte 16-tommerudgaver til salg.

MacBook Pro 16-tommer har fået topkarakter i min anmeldelse. Det er i øvrigt første gang jeg giver en så høj karakter til en Mac-computer.

Mere til historien

Når MacBook Pro 16-tommer (2019) sammenlignes på ydelsen med MacBook Pro 15-tommer (mid. 2018), så er målingerne stort set ens på allround-opgaverne. Der hvor forskellen ses, er på opgaver der kan udnytte Radeon Pro 5500M-grafikkortet.

Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Hvad gør du? Din elbil er gået ned!

VIDEO: Elbilernes software er langt fra altid fejlfrie. Skal du finde dig i softwarefejl?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram