Sound X test – jeg har lyttet til Huaweis hi-fi højttaler

MINITEST: Huaweis Bluetooth-højttaler Sound X fylder rummet med dyb bas i forhold til dens størrelse. Jeg har lyttet til Sound X. Her er mine indtryk.

Huawei Sound X test
Huawei Sound X har sin stærkeste side på bassen, så længe du ikke spiller for højt. Du skal ikke specielt højt op i lydniveau inden lyden forringes markant (Foto: MereMobil.dk)

I nogle dage har jeg hygget mig med Huaweis nye højttaler. Dette er ikke en egentlig Sound X test, men mine oplevelser kombineret med, hvad Huawei selv fortæller om produktet.

Huawei Sound X er en Hi-Fi-højttaler i en størrelse, der gør, at den passer ind i de fleste hjem.

Sound X er udstyret med to synlige subwoofere, hvilket gør du både kan se og mærke bassen, hvilket man ofte ellers ikke kan på de små Bluetooth-højttalere. Det synes jeg er fedt!

Du kan streame via både Wi-Fi og Bluetooth, hvilket gør Sound X til en åben højttaler, hvor du ikke er afhængig af en bestemt betjeningsapp fra en bestemt producent. Dette er absolut også et plus.

Sound X er Hi-Res-certificeret, skriver Huawei. Dermed kan du være sikker på, at den leverer lyd, som er identisk med den digitale lydkilde, som afspilles.

Højttaleren er udstyret med seks kraftfulde diskanter, der bruger en Huawei-lydalgoritme for at producere lyd, der kommer ud fra alle sider, uanset hvordan du stiller højttaleren. Hver enkelt af disse diskanthøjttalere er designet individuelt for at give den bedst mulige lyd. Sammen presser de højttalerens frekvens til 40 Khz, skriver Huawei i materialet.

Huawei Mate 40 Pro har det bedste mobilkamera

Glasfyldt overflade med touch-knapper

Huawei Sound X (Foto: Huawei)
Huawei Sound X lader dig overføre musikken fra smartphonen til højttaleren hurtigt og nemt (Foto: Huawei)

Du betjener Sound X med touchknaapperne på højttalerens glansfulde overflade. Knapperne er omgivet af en cirkel med farverige lys, som lyser og forandres i takt med musikken og sætter stemningen for din musik.

Designet er sort og MEGET blankt. Nogle vil kunne lide det, mens andre vil hade det. Personligt synes jeg det er fint og designet generer mig ikke, men jeg er dog heller ikke blæst bagover af designet. Den fedeste detalje er, efter min mening, at man kan se og mærke bassen, når musikken spiller. Det er tilgengæld også fedt og gør den adskiller sig fra andre bluetooth-højttalere.

Vil du stoppe musikken, kan du blot lægge håndfladen på højttaleren hvorefter musikken pauses. Du kan starte igen, ved at placere håndfladen på toppen. En intuitiv og fiks detalje.

Har du en Android-smartphone, kan du desuden benytte Huawei Share Audio. Hvis du hører en sang på telefonen via eksempelvis Spotify, men ønsker den skal afspille på højttaleren, er det blot at holde mobilen mod højttalerens NFC-symbol, hvorefter musikken afspilles på Sound X fremfor telefonen.

Første gang vil du dog blive spurgt om at parre Sound X med din telefon, men når det er sket, kan du hurtigt flytte musikken. Jeg testede med Motorola Edge+ og det virkede fint. Efterfølgende havde jeg dog problemer med at få musikken til igen at spille på telefonen, uden at afbryde via Bluetooth-ikonet i topbjælken - ret irriterende.

Hvis du har en Huawei-telefon, kan du styre musikken via et integreret kontrolpanel i EMUI 10.1, mens andre f.eks. kan bruge Spotify Connect.

Samarbejde med Devialet

Huawei Sound X (Foto: Huawei)
Huawei Sound X (Foto: Huawei)

Huawei har indgået et samarbejde med franske Devialet, der er et anerkendt mærke inden for Hi-Res-lyd. Devialet er kendt for deres Phantom-højttalere og gode forstærkere.

Sound X gør brug af Devialets Speaker Active Matching-teknik (SAM). Det betyder kort og godt, at de to subwoofere reproducerer lydsignaler i realtid. Det giver lytteren hi-fi-lyden, som den skal lyde, står der i pressematerialet.

- "Bassen kan nå helt ned på 40 hz med en maksimal amplitude på op til 20 mm. SAM-teknologien gør, at der holdes igen når bas-enheden når dens maksimale slaglængde. Dermed beskyttes højttaleren mod overbelastning. Uanset hvor højt du spiller," lover Huawei.

Sound X kan også bruges som højttalertelefon til håndfrie opkald. Det vigtigste for mig er dog, hvordan musikken lyder. Det andet er salgssnak og nok noget de færreste bruger i dagligdagen.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Sådan lyder Sound X - mine oplevelser

Jeg synes, at Huawei Sound X lyder godt. Den har en lyd, som fylder rummet selv uden at skrue helt op for musikken, men jeg kan også rigtigt godt lide en fed bas.

Diskanten og taleforståeligheden er god; du kan let høre hvad der synges og lydbilledet mudres ikke sammen, så længe du ikke spiller for højt. Når du presser lydstyrken op, bliver lyden meget mere upræcis, bassen mudrer og lyden er generelt meget let at overstyre. Ved nogle musikgenrer vil du desuden opleve, at den midterste sektion i lydbilledet, mellemtonerne, er undertrykte til fordel for den pumpende bas.

Sound X lyder bedst på musik fra midten af 90'erne og bagud. De moderne overkomprimerede produktioner bliver hurtigt rigtigt grimme at lytte til. Heller ikke Alanis Morissette-rockmusik fra 90'erne, er kønt, når du spiller lidt over normalt niveau i lydstyrke.

Som en enkeltstående højttaler gør Sound X det godt, men overvejer du højttaleren, vil jeg anbefale dig, at høre den afspille noget musik du kender og sammenligne med andre alternativer i butikken. Husk desuden, at højttaleren ikke lyder ens i butikken og hjemme hos dig på grund af rum- og akustikforhold.

Sound X koster omkring 2.490 kroner. Det er et prissegment, hvor udvalget er stort. Huawei beskriver Sound X som en "hi-fi højttaler", hvilket også gør det relevant at besøge en butik med speciale i netop hi-fi. Til sammenligning kan du få en Sonos One til 1.500 kroner, men denne leverer ikke den fylde og bas, som Huawei Sound X er i stand til.

Vi har senest testet Googles nyeste smarthøjttaler Nest Audio. I forhold til en sådan, så lyder Sound X betydeligt bedre, men Nest Audio koster så også kun 799 kroner. Læs testen af Nest Audio her.

Du finder de dagsaktuelle priser for Sound X på Pricerunner.dk.

Går du op i lyd- og vinylnørderi? Tjek vores store guide til salg af dine gamle vinylplader.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Huawei Sound X virker på det kinesiske marked også med stemmestyring, men dette er altså ikke tilgængeligt på vores marked.

DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test - måske den måske bedste privatdrone.

(mere…)
…er bare et godt køb

EP116: Du får topmodelydelse, godt kamera og megahurtig opladning. Motorola Edge 30 Ultra leverer, hvad du forventer – og overrasker.

(mere…)
Lille, hurtig og god – en kompakt succes

EP115: Den fylder mindre end andre telefoner, men har stadig topmodelydelse. Hør min mening om Asus Zenfone 9.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Endelig kom den – Sonos Sub Mini

Den prisvenlige subwoofer Sonos Sub Mini er endelig offentliggjort. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Motorola Edge 30 Ultra test | Gennemført på næsten alle punkter

TEST: Rimelig pris for et godt produkt, som på kamera, opladning og design tiltaler mig. Læs testen af Motorola Edge 30 Ultra her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram