Nest Audio går efter Sonos – Googles nye smarthøjttaler

En helt ny smarthøjttaler fra Google kaldet Nest Audio vil være interessant for alle, som ønsker multiroom-lyd i hjemmet.

Nest Audio
Nest Audio koster 799 kroner i Danmark (Foto: Google)

Google udfaser nu Google Home, deres første smarthøjttaler fra 2016. Efterfølgeren hedder Nest Audio.

Grundlæggende er funktionaliteten den samme, da den baserer sig på Google Assistant som hjernen og motoren, men designet og lyden er ændret og forbedret.

Efter præsentationen står det tydeligt, at Google nu for alvor sætter jagten ind på Sonos samt andre kunder, der ønsker et multiroomsystem – altså højttalere i flere rum.

Nest Audio kan enten spille for sig selv, i stereopar med en anden Nest Audio eller indgå i en gruppe, hvor alle højttalere spiller det samme i hjemmet. I Googles system kan du, ligesom hos Sonos, afspille individuelle radiokanaler eller playlister på enhver enhed.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd ud af dine højtttalere

Flyt musikken fra smartphonen til hjemmets højttalere

Nest Audio
Her ses Nest Audio i stereopar. I forhold til den originale Google Home leverer Nest Audio 75 procent mere volumen og dobbelt så kraftig bas, oplyser Google (Foto: Google)

En af de allermest spændende ting ved Nest Audio, er muligheden for at flytte afspilningen fra din smartphone og over på en af hjemmet enheder, når du træder ind ad døren.

Helt simpelt fortæller du bare Google Assistant, hvilken højttaler at din afspilning skal flyttes til. Det fungerer også internt i hussstanden hvor du kan flytte afspilningen fra eksempelvis køkkenet til badeværelset, blot ved at ”tale til Google”.

Det lyder RIGTIGT smart. Min test af Nest Audio vil afsløre om det så også fungerer i virkeligheden.

Nest Audio består af en 3-tommer basenhed og en 0,75-tommer diskant samt tre indbyggede mikrofoner. Fysisk ser den meget anderledes ud end Google Home. Den største forskel er nok, at Google Home var bygget til at kunne hjælpe med svar på spørgsmål samt spille musik lejlighedsvis. Nest Audio er derimod lavet omvendt; musik og podcast er dens primære fokus. På toppen af dette, kan man så bruge Google Assistant.

Nest Audio har berøringsfølsomme knapper i dens øverste halvdel. Via en nærhedssensor lyser knapperne op, når ens hånd nærmer sig. En anden nyhed er, at højtaleren automatisk forøger lydstyrken, hvis der opstår baggrundstøj i rummet.

Google Nest Audio kan bestilles fra den 30. september 2020. Den kommer i butikkerne fra den 15. oktober 2020. Prisen i Danmark er 799 kroner. Nest Audio bliver tilgængelig i farverne Chalk og Charcoal.

Google har også præsenteret en Chromecast med fjernbetjening. Læs om den nye Chromecast her.

TEST-DUEL: Nest Home vs. Google Home Mini

Mere til historien

Nest Audio har fået tænkt miljø ind. Enheden er fremstillet af 70 procents genbrugsmaterialer, oplyser Google.

Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Robust højttaler er klar fra Ultimate Ears

Everboom er en ny robust højttaler som tåler fald og vand.

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram