Her er den nye Chromecast med fjernbetjening

Chromecast med fjernbetjening, tidligere kendt som Sabrina, er præsenteret. Det er et mega spændende device, som danskere skal undvære.

Chromecast with Google TV
Chromecast with Google TV har en fjernbetjening, som du kan tale til. Det er Google Assistant som styrer platformen (Foto: Google)

Google har præsenteret en helt ny udgave af Chromecast, der for nok særligt den mere konservative del af befolkningen, er mere intuitiv at anvende. Nu behøver du ikke længere en smartphone ved hånden for at bruge Chromecast.

En af de store nyheder i Chromecast er en fjernbetjening, hvorfra du kan styre afspilning af indhold via et interface, der ret meget ligner det som kendes fra Android TV. Tjenesten har fået navnet Google TV men selve platformen er Android TV OS.

Fjernbetjeningen har selvfølgelig en Google Assistant-knap, så indhold kan findes, blot ved at tale til fjernbetjeningen. Men der er også blevet plads til en dedikeret YouTube- og Netflix-knap.

I lighed med den klassiske Chromecast sættes den nye også i HDMI-porten. Den kan åledes forvandle et gammelt TV til et smart-TV. Enheden skal dog forsynes med strøm via en USB-C strømforsyning.

Idéen fra Google er at samle indhold fra de forskellige udbydere på markedet og præsentere det på én skærm og i ét interface. Idéen minder meget om Apples tjeneste TV. Ligesom Apples tjeneste er heller ikke Googles tilgængelig i Danmark.

Netop det faktum, at Google TV blandt andet baserer sig på indhold fra en række ikke Google tjenester er nok en af årsagerne til, at den nye Chromecast med fjernbetjening ikke er tilgængelig i Danmark. Mon ikke den diskussion handler om rettigheder?

LÆS OGSÅ: Google går efter Sonos' kunder med Nest Audio

Det koster Chromecast med fjernbetjening

Chromecast with Google TV har en knap til YouTube og Netflix. Den monteres i TV-skærmens HDMI-port (Foto: Google)

Den nye Chromecast understøtter opløsninger op til 4K HDR med 60 fps samt Dolby Vision, HDR10 og HDR10+.

Produktet, som Google kalder ”Chromecast with Google TV”, koster 49,99 dollars. Direkte omregnet bliver det godt 317 danske kroner – mon ikke en dansk pris vil blive 400-500 kroner. Vi må vente at se.

Chromecast with Google TV er tilgængelig fra den 15. oktober 2020 i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Spanien og Storbritannien. Hjemmemarkedet USA kan allerede købe produktet nu. Chromecast with Google TV bliver tilgængelig i farverne Snow, Sunrise og Sky.

Herunder kan du se Google promovideo for den nye Chromecast med fjernbetjening.

Det er et kendt problem, at Android TV på smart-TV fra forskellige producenter, lider kraftigt af manglende softwarevedligeholdelse. Det bliver interessant om Google formår at holde Android TV OS på den nye Chromecast opdateret.

Hvis du læse flere technyheder, så få dem i din indbakke to gange om ugen. Det er gratis. Tilmeld dig her.

Mere til historien

Android TV 11 blev frigivet den 22. september 2020.

Disney suger abonnenter til sig - prisstigning på vej

Disneys streamingtjeneste Disney+ præsterer i andet kvartal i år voldsomt fine tal.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Stor ændring på vej til HBO Max

Nye biograffilm fra Warner Bros. kommer ikke længere automatisk på HBO Max.

(mere…)
Dansk sammenlægning af HBO Max sker først i 2024

Inden 2025 er planerne for Warner Bros. Discovery, at HBO Max globalt runder 130 millioner abonnenter.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Ny dansk streamingtjeneste løbes roligt i gang

Nordisk Film+ opsluger to af de danske streamingtjenester. Tjenesten er hårdt prissat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram