iPhone blev et gigahit i 2020 - se hitlisten

TOP-10: Danskerne elsker iPhone. Det slog 2020 endnu engang fast. Her er årshitlisten over de mest solgte smartphones i 2020 hos teleselskaberne.

smartphone
Hos teleselskaberne i Danmark blev iPhone et gigahit. Selv gamle produkter som iPhone 7 og iPhone Xs nåede ind på årets top-10 over de mest solgte smartphones i Danmark hos teleselskaberne (Foto: Ahmed Aqtai)

Jeg har skrevet det flere gange og gentager det nu endnu engang: Danskerne ELSKER deres iPhone. Internationalt set faldt smartphonemarkedet med 8,8 procent i 2020, sammenlignet med 2019, mens salget af iPhones gik frem.

I Danmark stod der iPhone på syv af pladserne i top-10, når hitlisterne fra teleselskaberne over salget i 2020 lægges oven på hinanden.

Den mest solgte iPhone hos tre ud af de fire største teleselskaber i Danmark var iPhone 11. iPhone SE, ligger lige bagefter. Ikke underligt da iPhone SE er en prisvenlig iPhone, som tilbyder meget værdi for pengene.

Desuden er iPhone SE baseret på den samme platform som iPhone 11-modellerne. Derfor går man ikke ned på ydelse og hastighed ved at vælge denne lavpris iPhone.

Min test af iPhone SE konkluderede: -”Den skal du bare købe nu”.

En interessant detalje er, at iPhone 12 Pro, der først kom i butikkerne i efteråret, landede i midten af årshitlisten for 2020.

ÅRSHITLISTE 2020

  1. iPhone 11
  2. iPhone SE
  3. iPhone 11 Pro
  4. iPhone 11 Pro Max
  5. iPhone 12 Pro
  6. Huawei P30 Lite
  7. Samsung Galaxy S20
  8. iPhone Xs
  9. Samsung Galaxy A51
  10. iPhone 7

Kilde: Hitlister fra YouSee, Telenor, Telia og 3. Operatørerne og deres datterselskaber står for cirka halvdelen af mobilsalget i Danmark.

GUIDE: 10 tips der får boligindretning og teknologi til at spille sammen

Rutschebanetur for Samsung i 2020

Samsung fik et bumpy ride da salgsstarten af Galaxy S20-serien ramlede sammen med coronanedlukningen af Danmark og resten af verden. Mobilkøberne fik andet at tænke på, end om de absolut måtte have en Galaxy S20 Ultra, eller en anden telefon fra S20-serien.

Samsung Galaxy S20-serien var gode telefoner, men trak ikke overskrifter – årsagen var naturligvis pandemien. Samsung Galaxy S20 5G kostede ved salgsstarten i marts 7.799 kroner, men koster i dag omkring 6.200 kroner ifølge Pricerunner. Ultra-modellen startede på 10.499 kroner. Den kan i dag findes til 7.800 kroner.

I efteråret kastede Samsung et spin-off på gaden kaldet Samsung Galaxy S20 FE. Modellen er ikke på hitlisten for året, men kan stadig fremhæves som et godt produkt, der lige nu koster omkring 4.200 kroner.

VIDEO: Galaxy S20 FE vs. Galaxy S20 – hvilken skal du købe?

Farvel til Huawei

2020 blev også året hvor Huawei for alvor droppede i salgstallene. Huawei forsøgte at holde gang i hjulene ved at sælge gamle produkter. Derfor er Huawei P30 Lite i top-10 for 2020. I 2021 tror jeg ikke, at der står Huawei på nogle af pladserne, når året er omme.

Hvilket mobilmærke, der overtager Huaweis plads, er svært at se lige nu.

Kigger jeg på salgstal for Danmark, som er opgjort af analysefirmaet GfK, ligger OnePlus og Motorola lige efter Huawei. Om det så betyder, at de kan overtage Huaweis plads, vil kun tiden vise. Der kunne jo også ske det, at Samsung og Apple blev stærkere og skabte et reelt duopol i Danmark.

Tilbage står Motorola, OnePlus, Sony og Nokia. Fællesnævneren for disse er, at de alle over en bred kam tilbyder gode smartphones. Lad os håbe for dem, at 2021 bliver året, hvor danske mobilkøbere tænker bredere og ikke blot ukritisk køber en iPhone.

RYGTE: Motorola på vej med ny topmodel – Motorola Edge S

På MereMobil.dk følger vi naturligvis udviklingen her i 2021. Du kan følge med på siten eller tilmelde dig her og få nyhedsopdatereringer i indbakken to gange om ugen. Det er gratis.

Mere til historien

Vi har lavet en hitliste over, hvilke anmeldelser af produkter som ikke er smartphones, der blev de mest læste i 2020 på MereMobil.dk. Du kan se tech-top-10 her.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Top-10: Ingen sommernyheder i mobilsalget

HITLISTE JULI 2022: For anden måned i træk holder Xiaomi fast. Her kan du se, hvilke telefoner som solgte bedst i juni.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram