Mens mobilmarkedet faldt så steg iPhone-salget

Coronapandemien har været skyld i et svigtende salg af smartphones på verdensplan, men nu tyder det på, at salget af iPhones er steget, mens andre har ”blødt”.

iPhone 12 Mini
Selvom det samlede mobilmarked faldt i 2020 så lykkedes det alligevel Apple at få fremgang i iPhone-salget (Foto: MereMobil.dk)

Mobilmarkedet har i den grad lidt under coronapandemien. Ifølge DigiTimes Research led det globale smartphonemarked et fald på 8,8 procent i forhold til 2019, men der er ingen garanti for, at det ”kun” er pandemiens skyld. Der er dog ingen tvivl om dens rolle, da den ohar været skyld i at flere produktioner og lanceringer blev forsinket.

Samsung, Huawei og Apple sælger flest telefoner i årets andet kvartal

Der blev i 2020 solgt omkring 280-300 millioner smartphones med 5G mod 20 millioner enheder med 5G i 2019. Stigningen viser både, at flere enheder og teleselskaber nu understøtter 5G, men også at forbrugerne nu vælger det til. Det skriver MacRumors.com.

I første kvartal 2020 faldt salget 20 procent på verdensplan, sammenlignet med samme periode i 2019. Særligt Samsung og Huawei har mærket det faldende smartphone-salg med et tocifret fald. Modsat Samsung og Huawei, så formåede Apple og Xiaomi at få salget til at stige i 2020 sammenlignet med 2019.

Samsung rammer de laveste salgstal i 9 år

Ifølge analysefirmaet Omdia var Apples iPhone 11 den mest solgte smartphone i første halvår af 2020 og formentlig også i hele 2020. Der blev angiveligt solgt 37,7 millioner iPhone 11-enheder. Det er 10,8 millioner flere enheder end der blev solgt af forgængeren iPhone Xr i 2019.

Du kan her se, hvilke telefoner der blev de mest solgte i Danmark i december 2020.

Mere til historien

Analysefirmaet TrendForce har meldt ud, at de forventer Huawei vil sælge endnu mindre i 2021. Faktisk forventes salget i 2021 at falde til 45 millioner mod 170 millioner i 2020.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram