Mens mobilmarkedet faldt så steg iPhone-salget

11

Coronapandemien har været skyld i et svigtende salg af smartphones på verdensplan, men nu tyder det på, at salget af iPhones er steget, mens andre har ”blødt”.

iPhone 12 Mini
Selvom det samlede mobilmarked faldt i 2020 så lykkedes det alligevel Apple at få fremgang i iPhone-salget (Foto: MereMobil.dk)

Mobilmarkedet har i den grad lidt under coronapandemien. Ifølge DigiTimes Research led det globale smartphonemarked et fald på 8,8 procent i forhold til 2019, men der er ingen garanti for, at det ”kun” er pandemiens skyld. Der er dog ingen tvivl om dens rolle, da den ohar været skyld i at flere produktioner og lanceringer blev forsinket.

Samsung, Huawei og Apple sælger flest telefoner i årets andet kvartal

Der blev i 2020 solgt omkring 280-300 millioner smartphones med 5G mod 20 millioner enheder med 5G i 2019. Stigningen viser både, at flere enheder og teleselskaber nu understøtter 5G, men også at forbrugerne nu vælger det til. Det skriver MacRumors.com.

I første kvartal 2020 faldt salget 20 procent på verdensplan, sammenlignet med samme periode i 2019. Særligt Samsung og Huawei har mærket det faldende smartphone-salg med et tocifret fald. Modsat Samsung og Huawei, så formåede Apple og Xiaomi at få salget til at stige i 2020 sammenlignet med 2019.

Samsung rammer de laveste salgstal i 9 år

Ifølge analysefirmaet Omdia var Apples iPhone 11 den mest solgte smartphone i første halvår af 2020 og formentlig også i hele 2020. Der blev angiveligt solgt 37,7 millioner iPhone 11-enheder. Det er 10,8 millioner flere enheder end der blev solgt af forgængeren iPhone Xr i 2019.

Du kan her se, hvilke telefoner der blev de mest solgte i Danmark i december 2020.

Mere til historien

Analysefirmaet TrendForce har meldt ud, at de forventer Huawei vil sælge endnu mindre i 2021. Faktisk forventes salget i 2021 at falde til 45 millioner mod 170 millioner i 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer