Mens mobilmarkedet faldt så steg iPhone-salget

Coronapandemien har været skyld i et svigtende salg af smartphones på verdensplan, men nu tyder det på, at salget af iPhones er steget, mens andre har ”blødt”.

iPhone 12 Mini
Selvom det samlede mobilmarked faldt i 2020 så lykkedes det alligevel Apple at få fremgang i iPhone-salget (Foto: MereMobil.dk)

Mobilmarkedet har i den grad lidt under coronapandemien. Ifølge DigiTimes Research led det globale smartphonemarked et fald på 8,8 procent i forhold til 2019, men der er ingen garanti for, at det ”kun” er pandemiens skyld. Der er dog ingen tvivl om dens rolle, da den ohar været skyld i at flere produktioner og lanceringer blev forsinket.

Samsung, Huawei og Apple sælger flest telefoner i årets andet kvartal

Der blev i 2020 solgt omkring 280-300 millioner smartphones med 5G mod 20 millioner enheder med 5G i 2019. Stigningen viser både, at flere enheder og teleselskaber nu understøtter 5G, men også at forbrugerne nu vælger det til. Det skriver MacRumors.com.

I første kvartal 2020 faldt salget 20 procent på verdensplan, sammenlignet med samme periode i 2019. Særligt Samsung og Huawei har mærket det faldende smartphone-salg med et tocifret fald. Modsat Samsung og Huawei, så formåede Apple og Xiaomi at få salget til at stige i 2020 sammenlignet med 2019.

Samsung rammer de laveste salgstal i 9 år

Ifølge analysefirmaet Omdia var Apples iPhone 11 den mest solgte smartphone i første halvår af 2020 og formentlig også i hele 2020. Der blev angiveligt solgt 37,7 millioner iPhone 11-enheder. Det er 10,8 millioner flere enheder end der blev solgt af forgængeren iPhone Xr i 2019.

Du kan her se, hvilke telefoner der blev de mest solgte i Danmark i december 2020.

Mere til historien

Analysefirmaet TrendForce har meldt ud, at de forventer Huawei vil sælge endnu mindre i 2021. Faktisk forventes salget i 2021 at falde til 45 millioner mod 170 millioner i 2020.

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
iPhone 16 kan få eksklusive AI-funktioner

RYGTE: Apples kommende iPhone 16 får muligvis AI-funktioner med iOS 18, som bliver ekslusive for modellen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram