Mens mobilmarkedet faldt så steg iPhone-salget

Coronapandemien har været skyld i et svigtende salg af smartphones på verdensplan, men nu tyder det på, at salget af iPhones er steget, mens andre har ”blødt”.

iPhone 12 Mini
Selvom det samlede mobilmarked faldt i 2020 så lykkedes det alligevel Apple at få fremgang i iPhone-salget (Foto: MereMobil.dk)

Mobilmarkedet har i den grad lidt under coronapandemien. Ifølge DigiTimes Research led det globale smartphonemarked et fald på 8,8 procent i forhold til 2019, men der er ingen garanti for, at det ”kun” er pandemiens skyld. Der er dog ingen tvivl om dens rolle, da den ohar været skyld i at flere produktioner og lanceringer blev forsinket.

Samsung, Huawei og Apple sælger flest telefoner i årets andet kvartal

Der blev i 2020 solgt omkring 280-300 millioner smartphones med 5G mod 20 millioner enheder med 5G i 2019. Stigningen viser både, at flere enheder og teleselskaber nu understøtter 5G, men også at forbrugerne nu vælger det til. Det skriver MacRumors.com.

I første kvartal 2020 faldt salget 20 procent på verdensplan, sammenlignet med samme periode i 2019. Særligt Samsung og Huawei har mærket det faldende smartphone-salg med et tocifret fald. Modsat Samsung og Huawei, så formåede Apple og Xiaomi at få salget til at stige i 2020 sammenlignet med 2019.

Samsung rammer de laveste salgstal i 9 år

Ifølge analysefirmaet Omdia var Apples iPhone 11 den mest solgte smartphone i første halvår af 2020 og formentlig også i hele 2020. Der blev angiveligt solgt 37,7 millioner iPhone 11-enheder. Det er 10,8 millioner flere enheder end der blev solgt af forgængeren iPhone Xr i 2019.

Du kan her se, hvilke telefoner der blev de mest solgte i Danmark i december 2020.

Mere til historien

Analysefirmaet TrendForce har meldt ud, at de forventer Huawei vil sælge endnu mindre i 2021. Faktisk forventes salget i 2021 at falde til 45 millioner mod 170 millioner i 2020.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram