Huawei reduceres i 2021 til en miniputspiller

23

Fra størst til betydeligt mindre. Sådan forudser et analysefirma fremtiden i 2021 for Huawei.

Huawei Mate X
Huawei Mate X fik ikke benene til jorden og det gør Huawei heller ikke i 2021. Her bliver de reduceret kraftigt i størrelse (Foto: MereMobil.dk)

I 2021 forventes Huawei at producere 45 millioner smartphones mod 170 millioner enheder i 2020, lyder det fra analysefirmaet TrendForce.

Derudover forudser TrendForce i deres prognose, at Huawei går fra at sidde på toppen af markedet til at droppe helt ned på en syvendeplads. Det gigantiske fald skydes blandt andet de amerikanske handelssanktioner.

Huaweis udbredelse på 5G-markedet vil desuden falde fra 30 til 8 procent.

Dansk kommunikationschef i Huawei siger op

I november solgte Huawei deres subbrand Honor fra, hvilket i sagens natur også biddrager til det store fald i produktionen. Ifølge tal fra IDC og Strategy Analytics stod Honor for mellem 28 og 38 procent af Huaweis samlede smartphone-produktion.

Kan Huawei skyde genvej til Google gennem Honor?

Selvom Huawei vil opleve et gigantisk fald, så står smartphonemarkedet ikke stille. Den globale smartphone-produktion forventes at vokse med 9 procent i 2021. Dette bringer produktionen op på 1,36 milliarder enheder i 2021, lyder det fra Trendforce ifølge South China Morning Post.

I 2019 faldt den samlede globale smartphoneproduktion med 11 procent, som følge af coronapandemien. Dette var det største årlige fald nogensinde i industrien.

Holder prognoserne fra TrendForce stik, vil hitlisten over de største internationale smartphoneproducenter se sålledes ud.

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Xiaomi
  4. Oppo
  5. Vivo
  6. Transsion
  7. Huawei

Selvom det går skidt for Huawei på mobilmarkedet, er der stadig lyspunkter. I slutningen af 2020 testede jeg Huawei Matebook X 2020, der virkelig var en fed computer. Læs min anmeldelse af Windows-maskinen Matebook X 2020 her og se videoen herunder.

Mere til historien

I Danmark falder Huaweis salg måned for måned. I oktober 2020 have Huawei en markedsandel i Danmark på 7,9 procent. Det er omtrent en halvering på omkring et år, ifølge tal fra analysefirmaet GfK.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer