Dansk kommunikationschef i Huawei siger op

Den danske kommunikationschef, Tommy Zwicky, stopper i Huawei efter en udmelding på Twitter om, at han ikke kan forsvare en afsløring i The Washington Post.

Tech med tommy-Huawei
Tommy Zwicky forsøgte at udgive "børne-tv", hvor teknologi skulle foreklares for børn (Foto: HuaweI)

Det er under et halvt år siden, at Tommy Zwicky satte sig i stolen og blev kommunikationschef hos Huawei Danmark, men allerede nu har han valgt at sige op.

Huawei vil gøre teknologi spiseligt for børn

Baggrunden for opsigelsen er afsløringen The Washington Post har lavet, der viser, at Huawei har testet teknologi med ansigtsgenkendelse, der kunne udpege uighurer, Kinas undertrykte etniske mindretal.

Huawei har succes med wearables

Tommy Zwicky havde ellers et mål om at ville vende al den negative fortælling der er om Huawei til ”sund fornuft” og et farvel til rygter. Det skriver Berlingske.

Men til trods for flere gange at have forsvaret Huawei, så nåede han altså ikke målet. Opsigelsen kommer efter DRs techkorrespondent Henrik Moltke spurgte Tommy Zwicky på Twitter, hvordan han kunne forklare den afsløring, som The Washington Post lavede. Og det kunne Tommy Zwicky altså heller ikke.

Tommy Zwicky svarede da tilbage på Twitter: -”Det kan jeg ikke. Og derfor har jeg opsagt min stilling.”

Tommy Zwickys beslutning får reaktioner som respekt, Dit mellemnavn er “Integritet”. Respekt – dog er der også nogle der mener, at det burde han have vidst og derfor ikke være startet i første omgang.

Hør vores Podcastepisode #74: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog, hvor vi taler med teleanalytiker John Strand. Der forklarer mere om, hvad konflikten mellem USA og Huawei går ud på.

Konflikten handler nemlig slet ikke om apps og smartphone. Det handler om beskyttelse af den kritiske infrastruktur i vesten. I den sammenhæng betragter amerikanerne ikke Huawei som en fornuftig partner. Huawei, samt andre kinesiske virksomheder, udgør en sikkerhedsrisiko, mener amerikanerne.

Mere til historien

Tommy Zwicky har tidligere været vært på DR Ultra og ville derfor også forsøge, at lære de danske børn om teknologi, som 5G, kunstig intelligens og Bluetooth.

Læs også:
Huawei er på toppen: Etablerer verdens højest placerede 5G-netværk

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram