Huawei vil gøre teknologi spiseligt for børn

0

Børns forståelse for teknologi skal forbedres. Derfor vil Huawei producere tech-tv for børn. Ikke alle synes det er en god idé.

Tech med tommy-Huawei
Tech med Tommy udgives på YouTube af Huawei (Foto: HuaweI)

Huaweis nye kommunikationschef, der har en fortid som børne-tv-værk i Ultra Nyt på DR, Tommy Zwicky, drager nu nytte af TV-erfaringen.

Hans nye arbejdsplads, Huawei, satser nemlig på en børne online-tv-satsning. Navnet er ”Tech med Tommy”. Her er det meningen, at Tommy skal lære de små om al den teknologi, der er omkring dem.

6 ud af 10 børn i 4.-6. klasse har oplevet digital mobning

Udover at være tidligere vært på nyhedsprogrammet UltraNyt på DR har Tommy Zwicky også været redaktør på Børneavisen. Derfor har han stor erfaring i at formidle nyhedsstof til børn. Dette skal stå sin prøve ved, at formidle en viden om teknologi til børn.

-”For sådan en som mig, der har arbejdet med formidling til børn i så mange år, er det rigtigt positivt, at min nye arbejdsgiver ser det som sin pligt at formidle teknologi til de yngre medlemmer af befolkningen. Vi synes, formidling om teknologi til børn mangler i mediebilledet, selvom vi bruger teknologien hver dag. Det forsøger vi at ændre på i det her program. Så for mig er det en fantastisk opgave gå ombord i,” siger Tommy Zwicky i pressemeddelelse.

Det er meningen at tage fat på forskellige ting som cloud-teknologi, kunstig intelligens, cyber-sikkerhed og meget mere.

Emnerne er komplekse og for ikke at miste børnenes opmærksomhed, så vil programmerne ikke være lange. Et afsnit vare to til tre minutter.

Når skolebørn får mobil – dette skal du overveje

– ”I Danmark er der lang tradition for at lave børnefjernsyn af høj kvalitet. Ved at servere indholdet i ‘snack-format’ kan vi fastholde børnenes opmærksomhed, samtidig med, at de også lærer noget om teknologien, der omgiver dem og deres hverdag,” siger Tommy Zwicky.

Kritik af børne-tv fra Huawei

Ikke alle synes børne-tv fra Huawei er en god idé.

– “Det er de facto den kinesiske stat, der dermed laver børne-tv til danskere via Huawei. Så groft forenklet kan det siges. Der bliver jeg bekymret, for alle kan sige sig selv, at det ikke ligefrem er verdens smarteste idé,” siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, til Altinget.

Ifølge lektor på Forsvarsakadamiet, Camilla Tenna Nørup Sørensen, skal satsningen ses som et forsøg på lave et modtræk til det pres Huawei er udsat for. Hun forsker i hvordan Kina agerer som stormagt.

– “Det er en måde at udøve såkaldt ‘soft power’ på”, siger hun til Altinget.

Du kan se det første af i alt otte planlagte afsnit af ”Tech med Tommy” på YouTube fra mandag den 5. oktober 2020. Se et kort preview herunder.

Vil du læse flere tech-nyheder? Vi samler dem og sender en mail til dig to gange om ugen. Tilmeld her – frameld når du har lyst.

Mere til historien

Trods diverse konflikter mellem USA og Huawei, så ser det ud til, at danskerne fortsat køber Huaweis telefoner. På den seneste top-10 fra august 2020 finder vi Huawei i top-10 hos alle teleselskaberne med mindst en model. Se top 10 for august 2020 her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer