Samsung, Huawei og Apple sælger flest telefoner i årets andet kvartal

6

Ikke overraskende står smartphoneindustriens tre største producenter for salget af flest smartphones i andet kvartal af 2020.

Samsung logo 2019
Samsung ser ud til at være verdens største smartphoneproducent lige nu. Der er dog skarp konkurrence fra Huawei, der har lige så stor en markedsandel. (Foto: MereMobil.dk)

Det var forventet, at andet kvartal af 2020 ville byde på lavere indtjening i forhold til samme tid året før. Overordnet set, blev der solgt 20,4 procent færre smartphones i forhold til andet kvartal af 2019, skriver GSMArena.

I enheder kan det oversættes til, at der i andet kvartal af 2019 blev solgt 370,3 millioner smartphones, mens der i andet kvartal af 2020 ’kun’ blev solgt 294,7 millioner smartphones.

Apple og Samsung går forrest på det amerikanske smartphonemarked

I forhold til de bedst sælgende producenter, er der ikke meget nyt under solen. Både Samsung og Huawei sidder på 20 procent af markedet hver, mens Apple kommer ind på tredjepladsen med 13,5 procent. I antallet af enheder, er Samsung en anelse foran. Den koreanske producent har solgt 54,7 millioner enheder i årets andet kvartal. Det er et fald fra 60 millioner enheder i årets første kvartal, og 75,1 millioner enheder i andet kvartal af 2019.

Huaweis årlige nedgang er noget mindre. Her er man gået fra 58 millioner solgte telefoner i andet kvartal af 2019, til 54,1 millioner solgte enheder i andet kvartal af 2020. Derudover sidder Huawei, ikke overraskende, på 42,6 procent af det stadigt voksende, kinesiske marked.

Selvom Apple ligger et stykke under de to asiatiske producenter, kan det amerikanske selskab bryste sig af at have stort set identiske salgstal, sammenlignet med sidste år. I andet kvartal af 2020 har Apple solgt 38,3 millioner smartphones. Det tal var 38,5 millioner i andet kvartal af 2019.

iPhone 11 er voldsomt populær

Ifølge data fra Omdia, kan Apple takke iPhone 11 for de stabile salgstal. Den billigste telefon i sidste års iPhone-serie – hvis vi altså ikke tæller iPhone SE med – er nemlig den bedst sælgende telefon i første halvdel af 2020. I årets første seks måneder har Apple solgt 37,7 millioner iPhone 11.

På andenpladsen finder vi Samsungs Galaxy A51, der har solgt 11,4 millioner enheder. Tredjepladsen indtages af Xiaomi Redmi Note 8 med 11 millioner solgte enheder.

Huawei vil sælge langt færre telefoner i 2021

Apple er stærkt repræsenteret på listen over de mest solgte telefoner i første halvdel af 2020. (Foto: compraracciones.com)

Det er værd at bemærke, at top-10-listen over mest solgte smartphones i første halvdel af 2020 domineres af Apple. Fem af pladserne på listen indtages således af Apples iPhones. Kun en enkelt Samsung-enhed, og ikke en eneste Huawei-telefon, har fundet vej til listen.

Mere til historien

Tidligere på året mente analysefirmaet, Canalys, at Huawei var verdens største smartphoneproducent. Dengang hed det, at Samsung havde solgt 53,7 millioner enheder, hvilket altså ville rykke Huawei op som bedst sælgende smartphoneproducent i andet kvartal af 2020. Under alle omstændigheder ligger Samsung og Huawei uhyggeligt tæt på hinanden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer