Apple og Samsung går forrest på det amerikanske smartphonemarked

4

I perioden mellem april og juni, er salget af smartphones steget på det amerikanske marked. Primært Apple og Samsung præsterer.

iPhone 11 Pro vs iPhone SE
iPhone 11-serien og iPhone SE har været de mest populære telefoner på det amerikanske marked i andet kvartal af 2020. (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge den seneste rapport fra Canalys, steg salget af smartphones i USA med 11 procent i forhold til første kvartal, skriver GSM Arena. På trods af stigningen, oplever markedet stadigvæk en tilbagegang på fem procent i forhold til samme tid sidste år.

Stigningen fra første til andet kvartal kan blandt skyldes, at priserne på mobiltelefoner i USA er faldet med cirka 10 procent.

Canalys vurderer desuden, at 70 procent af alle solgte smartphones i USA, i andet kvartal, er bygget i Kina. Det repræsenterer en stigning på 10 procent fra første kvartal i år.

Apple og Samsung fører an

En stor del af de solgte enheder kommer fra enten Apple eller Samsung. De to tech-giganter står således for syv ud af 10 solgte enheder i USA. Ikke overraskende går Apple forrest med 15 millioner solgte enheder, hvilket giver en markedsandel på godt og vel 47 procent. Det betyder desuden, at Apple oplever en stigning på 10 procent i forhold til sidste år.

Samsung har solgt 7,4 millioner enheder, hvilket stemmer nogenlunde overens med sidste års salgstal. Det udgør desuden en markedsandel på lidt over 23 procent. Top-3 rundes af med LG, der har solgt 3,5 millioner enheder i andet kvartal af 2020. Det udgør en markedsandel på 11 procent, men desværre også en tilbagegang på hele 19 procent i forhold til sidste år.

Ifølge Vincent Thielke fra Canalys, skal den generelle tilbagegang primært findes i 5G. Med et mere begrænset forbrug hos kunderne, grundet COVID-19, samt den stadigt begrænsede 5G-dækning, foretrækker forbrugerne at holde fast i 4G-telefonerne. Det ses blandt andet ved, at Apples iPhone 11-serie og den nye iPhone SE har været de bedst sælgende smartphones i dette kvartal, mener analytikeren.

På den anden side har Samsung ikke oplevet den ventede efterspørgsel på Galaxy S20-serien. De billigere Galaxy A10e- og Galaxy A20-telefoner har til gengæld fået en masse opmærksomhed.

Mere til historien

At det amerikanske marked oplever fremgang, er selvsagt gode nyheder for industrien. I første kvartal var både Apple, Samsung og Huawei pressede af faldende salgstal. Dengang var billedet dog det samme i forhold til Apple og Samsung, hvor det amerikanske selskab slap noget billigere end den sydkoreanske gigant.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer