Samsung, Huawei og Apple presses af faldende salgstal

Salget af smartphones faldt drastisk i første kvartal af 2020. Kun lavprismærker holdt skruen i vandet, viser nye tal.

Første kvartal af 2020 viser et drastisk fald i udskibningen af smartphones til butikkerne. Det skriver blandt andre techsitet Android Authority.

Således noterer analysefirmaet Canalys et fald på 13 procent. Det samme tal er Counterpoint Research kommet frem til, mens det London-baserede Omdia rapporterer et fald på hele 16 procent. 

Tallene gælder for mobiltelefon-branchen som helhed. De helt store spillere som Samsung, Huawei og Apple lider de største tab.

Samsung og Huawei har oplevet et fald på mellem 17 og 18 procent. Apple er sluppet billigere og vurderes til, at have et fald på mellem 5 og 12 procent.

Ud af analyserne stikker det relativt nye kinesiske brand Realme med en eksplosiv vækst på mellem 88 procent og 157 procent. Bag tallene gemmer sig formentlig, at Realme stort set gik ind i første kvartal fra nul.

I det hele taget ventes 2020 at blive en udfordring, hvor den fortsat omsiggribende coronavirus covid-19 vil være en styrende faktor. Således vil det være afgørende, hvilket stadie de enkelte markeder er på, når en genåbning – som ventet – tager fart.

Mens de fleste smartphone-brands forventer, at covid-19 topper i andet kvartal, så kan OEM-producenterne se frem mod store udfordringer. Det skriver Android Authority på baggrund af Omdias analyse.

OEM-producenterne, dem som fremstiller produkter eller komponenter, der købes af en anden virksomhed og sælges under den købende virksomheds mærke eller firmanavn – står ifølge Omdia derfor foran et usikkert andet halvår af 2020.

Mere til historien

Kinesiske Xiaomi, verdens fjerdestørste leverandør af mobiler, er det eneste smartphonebrand i top 5, som formåede at øge udskibningen i første kvartal. To ud af tre af de ovennævnte analysefirmaer noterer Xiaomi for en stigning på mellem syv og ni procent.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram