Samsung, Huawei og Apple presses af faldende salgstal

Salget af smartphones faldt drastisk i første kvartal af 2020. Kun lavprismærker holdt skruen i vandet, viser nye tal.

Første kvartal af 2020 viser et drastisk fald i udskibningen af smartphones til butikkerne. Det skriver blandt andre techsitet Android Authority.

Således noterer analysefirmaet Canalys et fald på 13 procent. Det samme tal er Counterpoint Research kommet frem til, mens det London-baserede Omdia rapporterer et fald på hele 16 procent. 

Tallene gælder for mobiltelefon-branchen som helhed. De helt store spillere som Samsung, Huawei og Apple lider de største tab.

Samsung og Huawei har oplevet et fald på mellem 17 og 18 procent. Apple er sluppet billigere og vurderes til, at have et fald på mellem 5 og 12 procent.

Ud af analyserne stikker det relativt nye kinesiske brand Realme med en eksplosiv vækst på mellem 88 procent og 157 procent. Bag tallene gemmer sig formentlig, at Realme stort set gik ind i første kvartal fra nul.

I det hele taget ventes 2020 at blive en udfordring, hvor den fortsat omsiggribende coronavirus covid-19 vil være en styrende faktor. Således vil det være afgørende, hvilket stadie de enkelte markeder er på, når en genåbning - som ventet - tager fart.

Mens de fleste smartphone-brands forventer, at covid-19 topper i andet kvartal, så kan OEM-producenterne se frem mod store udfordringer. Det skriver Android Authority på baggrund af Omdias analyse.

OEM-producenterne, dem som fremstiller produkter eller komponenter, der købes af en anden virksomhed og sælges under den købende virksomheds mærke eller firmanavn - står ifølge Omdia derfor foran et usikkert andet halvår af 2020.

Mere til historien

Kinesiske Xiaomi, verdens fjerdestørste leverandør af mobiler, er det eneste smartphonebrand i top 5, som formåede at øge udskibningen i første kvartal. To ud af tre af de ovennævnte analysefirmaer noterer Xiaomi for en stigning på mellem syv og ni procent.

Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Galaxy S23-serien sælger!

Samsung Galaxy S23-serien er et større salgshit end sidste års modeller. Særligt en af modellerne er mobilkøberne vilde med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram