Samsung, Huawei og Apple presses af faldende salgstal

11

Salget af smartphones faldt drastisk i første kvartal af 2020. Kun lavprismærker holdt skruen i vandet, viser nye tal.

Første kvartal af 2020 viser et drastisk fald i udskibningen af smartphones til butikkerne. Det skriver blandt andre techsitet Android Authority.

Således noterer analysefirmaet Canalys et fald på 13 procent. Det samme tal er Counterpoint Research kommet frem til, mens det London-baserede Omdia rapporterer et fald på hele 16 procent. 

Tallene gælder for mobiltelefon-branchen som helhed. De helt store spillere som Samsung, Huawei og Apple lider de største tab.

Samsung og Huawei har oplevet et fald på mellem 17 og 18 procent. Apple er sluppet billigere og vurderes til, at have et fald på mellem 5 og 12 procent.

Ud af analyserne stikker det relativt nye kinesiske brand Realme med en eksplosiv vækst på mellem 88 procent og 157 procent. Bag tallene gemmer sig formentlig, at Realme stort set gik ind i første kvartal fra nul.

I det hele taget ventes 2020 at blive en udfordring, hvor den fortsat omsiggribende coronavirus covid-19 vil være en styrende faktor. Således vil det være afgørende, hvilket stadie de enkelte markeder er på, når en genåbning – som ventet – tager fart.

Mens de fleste smartphone-brands forventer, at covid-19 topper i andet kvartal, så kan OEM-producenterne se frem mod store udfordringer. Det skriver Android Authority på baggrund af Omdias analyse.

OEM-producenterne, dem som fremstiller produkter eller komponenter, der købes af en anden virksomhed og sælges under den købende virksomheds mærke eller firmanavn – står ifølge Omdia derfor foran et usikkert andet halvår af 2020.

Mere til historien

Kinesiske Xiaomi, verdens fjerdestørste leverandør af mobiler, er det eneste smartphonebrand i top 5, som formåede at øge udskibningen i første kvartal. To ud af tre af de ovennævnte analysefirmaer noterer Xiaomi for en stigning på mellem syv og ni procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer