Huawei vil sælge langt færre telefoner i 2021

På grund af de seneste sanktioner fra USA, har Huawei nedjusteret målet for 2021 voldsomt. Samsung bliver nok igen størst.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro var en succes for Huawei – dem forventer den kinesiske gigant ikke, at der kommer mange af i 2021. (Foto MereMobil.dk)

En ny rapport fra det koreanske medie The Elec påstår, at Huawei ikke forventer at sælge mere end 50 millioner smartphones i 2021. Det er ikke bare en nedjustering, men en voldsom en af slagsen. For at sætte tal på så forventer Huawei at sælge 74 procent færre telefoner næste år i forhold til dette års målsætning på 190 millioner enheder. Sidste år solgte Huawei hele 240 millioner smartphones.

Huawei vil gøre teknologi spiseligt for børn

Ifølge rapporten er den voldsomme nedjustering en direkte konsekvens af sanktionerne fra den amerikanske regering. De nye sanktioner har afskåret Huawei fra at handle med selskabets globale chip-leverandører. Fra og med den 15. september 2020 vil den kinesiske gigant ikke længere have mulighed for at bestille nye chips til sine telefoner.

Det sætter en effektiv stopper for Huaweis produktion af egne Kirin-chipsets. Derfor forventes det, at den kommende Huawei Mate 40 bliver den sidste model med et chipset, som er udviklet hos Huawei. Det rygtes desuden, at Kirin 9000-chipsettet vil blive produceret med TSMC’s 5nm proces. Huawei har angiveligt bestilt intet mindre end 15 millioner chips fra TSMC. Det er dog uvist, hvorvidt den taiwanesiske producent kan imødekomme en ordre i den størrelse inden 15. september 2020.

TSMC leverer også chipsets til Apples iPhones.

Tidligere har vi skrevet, at også Huaweis laptops var påvirket af sanktionerne. Det viser sig ikke at være sandt. Huawei fortæller, at selskabets PC-setup er upåvirket. Både Intel, AMD og Microsoft har fortsat licens til at arbejde med Huawei.

Større end Samsung

På trods af den verdensomspændende pandemi, har Huawei formået at sælge næsten 56 millioner smartphones i andet kvartal af 2020. Dermed har Huawei overgået Samsung, som verdens største smartphoneproducent. I den nuværende situation bliver det dog kun på lånt tid. Det er mere end usandsynligt, at Huawei vil kunne fortsætte med at overgå Samsung.

Samsung folder Galaxy Z Fold2 ud for 16.000 kroner

Ifølge rapporten fra The Elec har Samsung nemlig planer om at udnytte Huaweis situation. Blandt andet ved at udvide markedsandelen i Europa og Indien. Det forlyder i øvrigt, at Samsungs mål for næste år er at sælge 300 millioner smartphones.

MereMobil.dk er blevet kontaktet af Huawei, som har denne kommentar til historien: “Først og fremmest vil jeg blot nævne at de estimeringer The Elec er kommet med er ikke noget vi kender til. Lige nu er det derfor alene spekulationer, og skulle estimeringen være reelle (hvilket de ikke er), kan der hypotetisk være alene tale om telefoner der skal produceres via de sydkoreanske sub-leverandører. Som I måske ved, har vi gjort alt for at sikre en alsidig supply-chain og det er noget vi fortætter med.”

INFO: Artiklen er oprindeligt udgivet d 9/10-2020. Vi har præciseret indholdet og tilføjet en kommentar fra Huawei d. 10/10-2020.

Mere til historien

Herhjemme er vi også så småt begyndt at mærke effekten af amerikanernes sanktioner mod Huawei. Senest tilføjede teleselskabet Telia en opsigtsvækkende bemærkning om de kinesiske telefoner på deres webshop.

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram