Huawei vil sælge langt færre telefoner i 2021

På grund af de seneste sanktioner fra USA, har Huawei nedjusteret målet for 2021 voldsomt. Samsung bliver nok igen størst.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro var en succes for Huawei - dem forventer den kinesiske gigant ikke, at der kommer mange af i 2021. (Foto MereMobil.dk)

En ny rapport fra det koreanske medie The Elec påstår, at Huawei ikke forventer at sælge mere end 50 millioner smartphones i 2021. Det er ikke bare en nedjustering, men en voldsom en af slagsen. For at sætte tal på så forventer Huawei at sælge 74 procent færre telefoner næste år i forhold til dette års målsætning på 190 millioner enheder. Sidste år solgte Huawei hele 240 millioner smartphones.

Huawei vil gøre teknologi spiseligt for børn

Ifølge rapporten er den voldsomme nedjustering en direkte konsekvens af sanktionerne fra den amerikanske regering. De nye sanktioner har afskåret Huawei fra at handle med selskabets globale chip-leverandører. Fra og med den 15. september 2020 vil den kinesiske gigant ikke længere have mulighed for at bestille nye chips til sine telefoner.

Det sætter en effektiv stopper for Huaweis produktion af egne Kirin-chipsets. Derfor forventes det, at den kommende Huawei Mate 40 bliver den sidste model med et chipset, som er udviklet hos Huawei. Det rygtes desuden, at Kirin 9000-chipsettet vil blive produceret med TSMC’s 5nm proces. Huawei har angiveligt bestilt intet mindre end 15 millioner chips fra TSMC. Det er dog uvist, hvorvidt den taiwanesiske producent kan imødekomme en ordre i den størrelse inden 15. september 2020.

TSMC leverer også chipsets til Apples iPhones.

Tidligere har vi skrevet, at også Huaweis laptops var påvirket af sanktionerne. Det viser sig ikke at være sandt. Huawei fortæller, at selskabets PC-setup er upåvirket. Både Intel, AMD og Microsoft har fortsat licens til at arbejde med Huawei.

Større end Samsung

På trods af den verdensomspændende pandemi, har Huawei formået at sælge næsten 56 millioner smartphones i andet kvartal af 2020. Dermed har Huawei overgået Samsung, som verdens største smartphoneproducent. I den nuværende situation bliver det dog kun på lånt tid. Det er mere end usandsynligt, at Huawei vil kunne fortsætte med at overgå Samsung.

Samsung folder Galaxy Z Fold2 ud for 16.000 kroner

Ifølge rapporten fra The Elec har Samsung nemlig planer om at udnytte Huaweis situation. Blandt andet ved at udvide markedsandelen i Europa og Indien. Det forlyder i øvrigt, at Samsungs mål for næste år er at sælge 300 millioner smartphones.

MereMobil.dk er blevet kontaktet af Huawei, som har denne kommentar til historien: "Først og fremmest vil jeg blot nævne at de estimeringer The Elec er kommet med er ikke noget vi kender til. Lige nu er det derfor alene spekulationer, og skulle estimeringen være reelle (hvilket de ikke er), kan der hypotetisk være alene tale om telefoner der skal produceres via de sydkoreanske sub-leverandører. Som I måske ved, har vi gjort alt for at sikre en alsidig supply-chain og det er noget vi fortætter med."

INFO: Artiklen er oprindeligt udgivet d 9/10-2020. Vi har præciseret indholdet og tilføjet en kommentar fra Huawei d. 10/10-2020.

Mere til historien

Herhjemme er vi også så småt begyndt at mærke effekten af amerikanernes sanktioner mod Huawei. Senest tilføjede teleselskabet Telia en opsigtsvækkende bemærkning om de kinesiske telefoner på deres webshop.

Pixel 7 Pro er næsten en Samsung-telefon

Indmaden i Google Pixel 7 Pro er primært fra Samsung, viser oplysninger fra Counterpoint Research, som har skilt enheden ad.

(mere…)
Samsung-telefonerne kan allerede købes

Salget af Samsung Galaxy S23-telefonerne er begyndt. Se hvilken ny Samsung-telefon, der sælger bedst.

(mere…)
Samsung Flex – du kan leje din Samsung-telefon

Samsung er klar med en ny service, der lader dig leje en Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Her er Samsungs nye Galaxy Book serie

Windows-computere i lækkert design, fed skærmkvalitet og kraftig ydelse - samt høj pris. Her er Galaxy Book3 Ultra, Book3 Pro 360 og Book3 Pro.

(mere…)
Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram