Samsung folder Galaxy Z Fold2 ud for 16.000 kroner

Samsung Galaxy Z Fold2 kommer med Snapdragon 865+ processor, større skærme og bedre hængsler. Læs her om den nyeste foldbare teknologi.

Samsung Galaxy Z Fold2
Samsung Galaxy Z Fold2 kører på Qualcomm Snapdragon 865+ processor (Foto: Samsung)

Den startede som Galaxy Fold, så kom Galaxy Z Flip og nu skal vi lære at sige Samsung Galaxy Z Fold2.

Ingen tvivl skal herske om, at Samsung havde massive problemer med Galaxy Fold sidste år. Galaxy Fold kan bedst beskrives som en prototype, der fandt vej til butikshylderne. I bagklogskabens lys skulle Galaxy Fold selvfølgelig aldrig havde forladt udviklerlaboratorierne hos Samsung.

Samsung omfavner i præsentationsmaterialet problemerne med Galaxy Fold fra 2019. Samtidigt fortæller de, at den nye udgave, Galaxy Z Fold2, naturligvis er forbedret på en række centrale punkter.

Især hængslerne og det faktum at støv og skidt fra lommen kunne trænge ind i mekanismen, har fået en ordentlig tur på den nye udgave.

Samsung fik ved idé og test nummer 99 en retning for de nye hængsler, men gennembruddet kom først ved forsøg nummer 108 i udviklingsfasen. Nu ”fejes” skidtet væk inden det når ind til de centrale komponenter. Hængslet er i øvrigt bygget af omkring 60 bitte små dele.

Om tiltagene så er nok til at holde skidt og snavs så langt væk, at ens 16k dyre gadget ikke bryder sammen, det skal hverdagens tests nok give svarene på.

Tættere samarbejde med Microsoft og Google

v
Når Samsung Galaxy Z Fold2 åbnes kører intet mindre en 60 små del i hængslet (Foto: Samsung)

Frontskærmen på Samsung Galaxy Z Fold2 er 6,2 tommer og når enheden foldes ud, kommer du op på 7,6 tommer med en opløsning på 2.208 x 1.768 pixels. Skærmen har såkaldt Ultra Thin Glass (UTG) på toppen, så du ikke har følelsen af at stryge fingeren hen over en plastikfolie.

Hvis foldeskærmen og det større format skal give mening, kræver det software som understøtter formatet, hvilket Samsung har tænkt på.

I samarbejde med Microsoft frigives Microsoft 365 og Office-apps i en “foldbar” version. Oplevelsen af eksempelvis Word bliver som på en tablet og i Microsoft Outlook kan du se indbakken til venstre mens du til højre kan skrive mailen.

Gmail passer også til skærmformatet. Det samme gør sig gældende for YouTube og Spotify.

Det er på nuværende tidspunkt ukendt om også andre appudbydere vil indbygge understøttelse af Samsungs foldbare format.

En (på papiret) smart funktion er muligheden for at åbne flere vinduer fra den samme app og se vinduerne side-om-side på den store skærm. Desuden kan du via drag-and-drop trække tekst, billeder og dokumenter fra én app til en anden, skriver Samsung.

Frontskærmen fungerer som på almindelige smartphones, hvor du kan bruge alle de apps du er vandt til. Det er først når du åbner klapperne, at en ny virkelighed udfolder sig.

Klar til 5G, Wi-Fi 6 og eSIM

Samsung Galaxy Z Fold2 kører på en Qualcomm Snapdragon 865+. Der er 12 GB RAM og 256 GB intern lagerplads. Forgængeren var baseret på Snapdragon 855-processoren.

I lighed med de fleste nyere smartphones er også Galaxy Z Fold2 klar til 5G. Her er Non-Standalone (NSA), Standalone (SA) og Sub6/mmWave understøttet. Kort fortalt: Her får du den fulde 5G-pakke.

Du kan læse mere om 5G-teknologierne her i vores baggrundsartikel.

Telefonen kan bruges med dual-SIM funktion. Denne består af ét eSIM og ét Nano SIM. Du får desuden stereohøjttalere, trådløs opladning, 4.500 mAh batteri-kapacitet samt fingeraftrykssensor på siden.

Har du næsten 16k til en ny Samsung?

Det koster kassen at være med helt fremme på den nyeste teknologi. Samsung Galaxy Z Fold2 koster 15.799 kroner uden abonnement.

Du kan købe Samsung Galaxy Z Fold2 via YouSee, Telia, Telenor. Telmore, Call Me, Elgiganten, Power, Proshop og ATEA. Salget starter den 18. september 2020.

Den første generation, Samsung Galaxy Fold, havde en vejledende pris på 15.900 kroner uden abonnement.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Specifikationer: Samsung Galaxy Fold2

 • Skærm (udfoldet): 7.6″, Dynamic AMOLED (22.5:18 format) – 2.208 x 1.768 px
 • Coverskærm: 6.2″ Super AMOLED (25:9 format) – 2.260 x 816 px, 120 Hz
 • Kamera (cover): 10 megapixels, f/2.2
 • Ydre kamera: 10 megapixels, f/2.2
 • Front kamera: 10 megapixels, f/2.2
 • Kamera 1 (bag): 12 megapixels, f/2.2, ultra vidvinkel
 • Kamera 2 (bag): 12 megapixels, f/1.8, OIS, standard vidvinkel
 • Kamera 3 (bag): 12 megapixels, f/2.4, OIS, telefoto
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 865+
 • RAM: 12 GB
 • Lagerplads: 256 GB
 • Batteri: 4.500 mAh
 • Trådløs hurtigopladning og kablet hurtigopladning
 • Netværk: 4G, 4×4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20, 5G Non Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6/mmWave
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax
 • Bluetooth version 5.0
 • SIM: eSIM og Nano SIM.
 • Android 10.0

Mere til historien

Da der er tale om en dyr telefon, så er det nok rart at vide, at Samsung har inkluderet Samsung Care+ med i et år efter købet.

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Nu kommer den fede sorte udgave af OnePlus Open

Hold inde med bestillingen af OnePlus Open hvis det er den sorte farve, der tænder dig.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram