10 tips der får boligindretning og teknologi til at spille sammen

GUIDE: Klassiske højttalere, TV og trådløse højttalere matcher ikke altid boligindretningen. Indretningseksperten giver her 10 tips til bolig og teknologi.

Boligindretning, Sonos
En stak bøger kan både gemme ledninger og give placeringen mere stil og kant (Foto: Michael Schmidt @michaeldansk)

En stor hvid væg med et kæmpe fladskærms-TV hvor ledningerne dingler ud af bunden eller højttalere, som er tilfældigt placeret, hvor der lige var plads – eller en smarthøjttaler tilsluttet en stikkontakt via en forlængerledning, fordi ledningen var for kort.

Kender du denne problemstilling? ...at teknologien tager magten fra dig, når boligen skal indrettes. Så læs videre her.

Jeg har talt med indretningskonsulenten Michael Schmidt, der på Instagram er kendt som @michaeldansk. I min podcastepisode om boligindretning med tech kommer Michael Schmidt med gode idéer til, hvordan du kan få alle hjemmets gadgets til at spille sammen med boligindretningen.

GUIDE: Sådan sælger du dine vinylplader til den højeste pris

Boligindretning, Samsung The Frame
Boligindretningen er lettere med det rigtige TV. Her ses Samsung The Frame TV placeret på et bord, der tilføjer farver og kant (Foto: Michael Schmidt @michaeldansk)

Bo bedre med teknologi – 10 gode råd fra eksperten

  1. Sæt ikke et nyt TV eller højttalere op med det samme. Tillad dig selv at være forvirret over hvad du skal gøre. Brug tiden til at tænke over, hvilke muligheder du har.
  2. Køber du nyt TV eller højttalere så se efter, om designudtryk og farver passer ind. Nogle højttalere fås i flere farver og blot det rigtige valg af sort eller hvid, kan gøre en stor forskel. En hvid højttaler mod en hvid væg på et hvidt bord blender ind. Omvendt kan en rød eller blå højttaler skabe liv og kant i indretningen.
  3. Vælg et produkt med så få ledninger som muligt. Alternativt kan du skjule ledningerne i en flot kabelskinne – ikke en billig plastikkasse fra byggemarkedet.
  4. En stak bøger og magasiner kan bidrage til at skjule ledninger. Samtidigt kan det give et ekstra tvist til placeringen – det ligner du har tænkt over det.
  5. Eksperimenter med hvor TV’et skal stå, hvis ikke du vil have det som et ”alter” i dagligstuen.
  6. Du kan give dit TV karakter, hvis du fremhæver det, via det som skærmen står eller hænger på. Find f.eks. et flot gammelt møbel i en genbrugsbutik hvor skærmen kan stå på.
  7. Har du en helt almindelig fladskærm, så giv den karakter ved at lade den indgå som en del af en masse billeder i forskellige rammer på væggen.
  8. Overvej alternative placeringer til streaminghøjttalere. Måske ser den fed ud på gulvet, oven på en stabel bøger.
  9. Forhold dig kritisk til designet, når du køber nye produkter. Køb ikke det første du ser.
  10. Bygger du nyt eller bygger om så overvej at føre kabler til TV og højttalere i vægge eller gulve.

Det allerbedste råd når du indretter med og udenom gadgets i boligen er, at det skal se ud som om, at det er ”med vilje” – du har taget aktivt stilling fremfor bare at placere tingene, hvor der tilfældigvis var en ledig plads.

-”Kan det ikke skjules, skal det fremhæves,” lyder det fra indretningsekspert Michael Schmidt.

GUIDE: Sådan får du dine højttalere til at lyde bedre i hjemmet

Du kan høre indretningskonsulent Michael Schmidt fortælle om udfordringerne og løsningerne på omgangen med teknologien og gadgets i boligindretningen i nedenstående podcastepisode. Indslaget begynder ved 1:42 minutter.

Læs også min anmeldelse af Nest Audio. En fin streaminghøjttaler der dog ikke er på niveau med Sonos.

Er du interesseret i at få flere artikler som disse direkte i indbakken så tilmeld dig her - frameld når du har lyst.

Mere til historien

Vil du ofre mange penge på indretningen omkring TV-skærmen, så se nærmere på Samsungs TV ”The Frame”. Dette hænges op som et billede. Det særlige ved The Frame er, at det hænger helt ind til væggen uden mellemrum. Kablingen klares via et tyndt kabel, der går ned til en tilslutningsboks.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Urrem til Apple Watch – er billige remme gode?

GUIDE: Hvorfor er en original urrem til Apple Watch så dyr? Jeg har prøvet billigere urremme til Apple Watch. Er de pengene værd?

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram