Nest Audio test | lyder godt – men er ikke på Sonos-niveau

TEST: Google Nest Audio leverer bedre lydkvalitet end hidtil set fra Google. Min Nest Audio test konkluderer, at Nest Audio ikke er for Hi-Fi-entusiaster.

Nest Audio test
Min Google Nest Audio test konkluderer, at Nest Audio lyder MEGET bedre end Google Home. Højttaleren er dog ikke på niveau med Sonos (Foto: MereMobil.dk)

Efter fire år på bagen med Google Home smarthøjttaleren, har Google lanceret Nest Audio. Du vil nok bemærke, at Google har ændret navngivningen. ”Home” er nu ”Nest”, men idéen bagved er den samme; smartprodukter til hjemmet.

Jeg har allerede bemærket flere anmeldelser af Nest Audio, hvor lydkvaliteten roses til skyerne. Nu skal vi lige have tingene derhen hvor de, efter min mening, hører hjemme. Så god er lydkvalteten nemlig ikke.

Lydkvaliteten i Nest Audio er blevet bedre – MEGET bedre, men lydkvaliteten i Google Home var, ligesom den er i Nest Hub, ganske forfærdelig. Nu tror jeg så heller ikke, at Google Home som sådan var tiltænkt musik. Det var en digital butler med svar på alt muligt og som tilfældigvis også kunne spille musik.

Nest Audio har en 3-tommer basenhed og en 0.75-tommer diskant samt tre indbyggede mikrofoner. Det nye mikrofonsetup gør det lettere for Google Assistant at høre dig, når du taler til den i støjende omgivelser. I en travl hverdag hvor alting omkring dig bimler og bamler med legende børn, musik, madlavning osv. er det såmænd ret klogt. Og Nest Audio er faktisk rigtig god til at ”høre efter”, når den bliver spurgt om noget.

Google har lave en Sonos-lite løsning

Lyden fra Nest Audio bringer dig dybere bas og generelt en mere præcis lyd. Højttaleren lyder bedst, når du spiller musik som er mindre komplekst sammensat. Hårdt komprimeret, typisk nyere musik, lyder som jeg forventede: Hårdt komprimeret. Det er ikke specielt kønt. Pop/soul-klassikkere fra 80’er og 90’erne klarer den til gengæld rigtigt flot.

Siden Google Home har Google introduceret en gruppefunktion, hvor forskellige af Googles egne enheder som fx Nest Hub, Google Home, Nest- og Home Mini kan grupperes. Har du enheder i hjemmet som højttalere fra Sonos, kan de ikke indgå i en gruppe. Heller ikke selvom nogle af Sonos produkter har Google Assistant indbygget.

Google har hvad jeg vil kalde en Sonos-lite løsning. Du kan med billigere højttalere lave et multiroom-setup, hvor musikken spiller i alle rum, der har en højttaler. Du kan høre det samme musik i hele huset, eller forskellige musikkilder på de enkelte enheder. Det virker overbevisende.

ANMELDELSE: Læs min test af Symfonisk højttalerne fra Sonos

Minder lidt om lyden fra Sonos

Lydkvaliteten minder lidt om, hvad du får fra Sonos mindste højttaler Symfonisk hyldehøjttaleren, der kan købes i Ikea. Bemærk: ”Minder om” – men IKKE ”lyder som”. Lyden fra Sonos er bedre og prisen er 799 kroner – præcis som Nest Audio.

Når det er sagt, så vil Nest Audio helt klart vinde, hvis du har to enheder så de kan spille i stereopar. Desværre har jeg ikke kunne efterprøve teorien om bedre lyd, da mit testkit kun bestod af én Nest Audio. Min erfaring siger mig dog, at lydoplevelsen uden tvivl vil folde sig ud og blive meget bedre med to enheder.

Min favoritfunktion i Nest Audio er muligheden for at flytte musik fra én højttaler til en anden, blot ved at tale til den. De gange det fungerer, så er det virkelig en vild oplevelse.

Du kan blandt andet flytte musikken ved at sige ”Hey Google. Afspil musikken på <enhedsnavn>”. Det er lykkedes mig at flytte musik fra Spotify mellem Googles egne smarthøjttalere, men faktisk kan jeg også flytte afspilningen til Sonos-højttalere og tilbage igen.

Når det er sagt, så oplever jeg at være beta-kanin for Google. Det er nemlig ikke altid, at kommandoerne fungerer. Det er ret typisk for Google Assistant; smart og vanvittigt vildt når det fungerer. Desværre er det langt fra altid tilfældet.

VIDEO: Denon vs. Sonos – den bedste til multiroom

Forbedret design og smarte funktioner

Google Nest Audio
Google Nest Audio passer ind de fleste steder. Anonym og moderne på en og samme tid (Foto: MereMobil.dk)

Nest Audio er meget pænere end Google Home. Den har stof hele vejen rundt og er på en og samme tid anonym og moderne. Sammenligner du med Sonos One så synes jeg Nest Audio er betydeligt pænere.

Jeg er ret sikker på, at Nest Audio vil kunne passe ind i moderne såvel som klassiske hjem. I Danmark fås smarthøjttaleren i farverne Chalk og Charcoal.

På bagsiden findes en mikrofonafbryder samt strømstikket, der desværre ikke er USB-C, men en anden type ikke-standardiseret stik.

Fronten har skjulte betjeningsknapper, som reagerer, når du lægger fingeren på dem. Her kan du starte, stoppe og forøge eller sænke lydstyrken. Knapperne er godt gemt, så der går noget tiden inden du lærer hvor du skal sætte fingeren. Det er smart de er gemt, men det er bøvlet at man skal fumble for at finde dem.

Nest Audio gemmer også på såkaldt Ambient IQ og Media EQ. Her justeres lyden efter, hvor meget støj du har i rummet samt miljøet omkring højttaleren. Det kan også automatisk forøge lydstyrken, hvis der opstår støj omkring højttaleren.

VIDEO: Har du set den nye Sonos Move?

Konklusion: Ikke for hi-fi-entusiaster

Google Nest Audio test
Google Nest Audio klarer sig meget bedre end forgængeren Google Home. Du får dog bedre lyd til den samme pris, hvis du køber Symfonisk hyldehøjttaleren fra Ikea og Sonos. Denne har dog ikke Google Assistant. I min Nest Audio test har jeg desværre ikke haft mulighed for at afprøve den i stereopar. Jeg er overbevist om, at det vil kunne forøge lydoplevelse fra Nest Audio markant (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du er Hi-Fi entusiast, så bliver du ikke tilfreds med Nest Audio. Er du fan af Sonos, men synes Sonos er for dyrt, er Nest Audio måske det rigtige valg for dig.

Nest Audio koster 799 kroner, men du skal nok købe to så du kan danne et stereopar for den mest optimale oplevelse.

Jeg synes, Nest Audio vidner om, at Google træder et stort skridt ind på markedet for hjemmelyd til en overkommelig pris med en del smartfunktionalitet såsom grupper, multiroom og flytning af musik fra højttaler til højttaler. Google er godt på vej – men ikke i mål.

Nest Audio er dog en oplagt højttaler i køkkenet eller en lille stue. Den er let at betjene, hører fint dine kommandoer og passer designmæssigt ind mange steder, uden at vække for meget opsigt.

Googles største problem er, at du kan starte ud med multiroomlyd for den samme pris og med bedre lyd, ved at købe Symfonisk hyldehøjttaleren fra Sonos i Ikea. Så skal du dog undvære Google Assistant.

Nok er Symfonisk højttaler ikke på Sonos One-niveau, men lydkvaliteten er stadig bedre end i Nest Audio.

Karakteren i min Nest Audio test ender på 4 ud af 6 stjerner.

PODCAST: Sådan lærte Google Assistant at tale dansk

Aktuelle priser på Google Nest Audio

Herunder kan du se dagspriserne på Google Nest Audio. Den vejledende pris er 799 kroner.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Pænt design som passer ind de fleste hjem
  • Fornuftig men ikke prangende lydkvalitet særligt i mindre rum
  • Understøtter gruppering af højttalere og multiroom
  • Du kan flytte musik mellem højttalere med stemmekomandoer
  • Justering af bas og diskant via appen Google Home
  • Overkommelig pris

Lidt at tænke over

  • Lydkvaliteten er ”jævn god” men ikke på hi-fi- eler Sonos-niveau
  • Stemmekommandoer virker ind i mellem dårligt
  • Symfonisk hyldehøjttaler fra IKEA og Sonos koster det samme men lyder bedre
  • Er ikke IP-certificeret, så hold den væk fra brusebadet

Mere til historien

Google Assistant får Nest Audio til at leve. Derfor kan du også med denne smarthøjttaler styre lyset, stille spørgsmål og alt mellem himmel og jord samt alt det andet sjove og smarte som Google Assistant byder på.

Google Nest Audio
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Google I/O – disse nyheder forventer vi

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference. Du kan her blive klogere på, hvilke nyheder vi forventer.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram