Blodsukkermåling ventes at komme til smartwatches

6

De næste modeller af smartwatches fra Apple og Samsung ventes, at kunne måle blodsukker-niveauet.

Apple Watch SE
Den næste smartwatch efter Apple Watch Series 6 vil formentlig få en funktion, der kan måle blodsukkerniveauet. Det rygtes både Samsung og Apple arbejder på en sådan funktion til deres kommende smartwatches (Foto: MereMobil.dk)

Der var allerede tilbage i 2019 rygter om, at måling af blodsukkerniveauet ville blive muligt på fremtidens smartwatches. Og den fremtid er måske tæt på.

Apple Watch kan måske advare tidligt mod covid-19

Ifølge en rapport fra det koreanske medie ET News, ser det ud til, at både Apple og Samsung arbejder på, at få måling af blodsukkerniveauet til at være en del af deres næste smartwatches. Det skriver GSMArena.com.

Der er særligt fokus på Samsung i rapporten, som ventes at annoncere tre nye wearables til deres andet Unpacked-event i år, hvor Samsung formentlig annoncerer nye wearables og nye foldbare telefoner.

Funktionen med måling af blodsukkerniveauet vil komme til enten Galaxy Watch 4 eller Galaxy Watch Active3. Navnene er ikke bekræftede.

Advarsel: iPhone-magneter kan være farlige for hjertepatienter

Funktionen gør brug af en optisk sensor, der kan detekterer blodsukkerniveauet, hvilket er vigtigt for personer med diabetes. Normalt involverer det lidt blod og en enhed, som måler indholdet af glukose i blodet, men fungerer funktionen i de kommende smartwatches efter hensigten, bliver livet lettere for folk med diabetes.

Både Apple og Samsung har også introduceret måling af EKG i både Apple Watch Series 6 og Samsung Galaxy Watch 3, men dette får måske selskab af endnu en målingsmulighed.

Hvilket Apple Watch skal du vælge?

EKG målinger er blevet godkendt af sundhedsmyndigheder og det vil også gælde for blodsukkermålingerne, da det er vigtigt de er til at stole på, hvis de skal kunne bruges.

Vi følger udviklingen her på MereMobil.dk. Du kan også følge med – eksempelvis via vores gratis nyhedsmails.

Mere til historien

Apple har fjernet strømforsyningen i salgsæskerne til Apple Watch. Eftersom Samsung nu også har fjernet opladeren til deres seneste Galaxy-modeller, så vil samsung formentlig også fjerne dem i de kommende Galaxy Watch salgsæsker.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer