Hvilket Apple Watch skal du vælge?

KØBSGUIDE: Apple Watch SE, Series 6 eller Apple Watch Series 5? Hvilket er det bedste Apple Watch at købe? Se forskellene og få vejledning her.

Apple Watch guide
Apple Watch Series 6, Apple Watch SE og Apple Watch Series 5. Læs heruder hvad forskellene er på de enkelte modeller (Foto: MereMobil.dk)

Da Endomondo lukkede ved årsskiftet 2020/2021, blev mange nødt til at se sig om efter et alternativ til Endomondo. Der findes en masse forskellige apps til at tracke ens løbe- gå og cykelture, men du kan også overveje et Apple Watch.

Uanset om du vælger en app eller et smartwatch så slipper du nok ikke for at betale for det. I hvert fald ikke, hvis du vil have det fulde udbytte.

Med Apple Watch får du en ret god motionsdel, der holder styr på hvor meget du bevæger dig, hvor mange kalorier du forbrænder samt trenden i din motion – går det frem eller tilbage for dig.

Hvilket Apple Watch er det bedste? Hvilke forskelle der er på Apple Watch-modellerne? Dette er to åbenlyse spørgsmål, som jeg tror mange stiller sig selv.

Herunder kan du se forskellene på Apple Watch Series 6, Watch SE og Apple Watch Series 5, der er de seneste tre modeller.

I tabellen har jeg samlet de vigtigste funktioner, så du let kan se ligheder og forskelle. Min anbefaling er, at du ikke nødvendigvis skal købe topmodellen – medmindre du virkelig er entusiast.

SpecifikationerApple Watch Series 6Apple Watch SEApple Watch Series 5
Størrelser40 el. 44 mm.40 el. 44 mm.40 el. 44 mm.
SkærmAlways-On, LTPO OLED, 1000 nitsLTPO OLED, 1000 nitsAlways-On, LTPO OLED, 1000 nits
GPSJaJaJa
Wi-FiJaJaJa
MobilforbindelseJa I cellular-modelJa I cellular-modelJa I cellular-model
Bluetooth 5.0JaJaJa
Iltmætning, målingJaNejNej
HjertesensorJa, tredje gen.Ja, anden gen.Ja, anden gen.
Registrering af uregelmæssig hjerterytmeJaJaJa
EKGJaNejJa
Fald detekteringJaJaJa
VandtætNed til 50 meterNed til 50 meterNed til 50 meter
NødopkaldJaJaJa
KompasJaJaJa
HøjdemålerJa, always-onJa, always-onJa
Advarsel om støjJaJaJa
MotionstrackingJaJaJa
Lagerplads32 GB32 GB32 GB
ProcessorS6 SiPS5 SiPS5 SiP
Prisniveau, 44mm.3.400 kroner2.600 kroner3.100 kroner

Alle Apple Watch kan næsten det samme

Når man kigger på specifikationerne side-om-side, er det tydeligt, at forskellene er små. Alle modeller kan bruges til motion, er vandtætte, kan registrere fald og ringe 112, hvis uheldet er ude.

Topmodellen Apple Watch Series 6 har som den eneste måling af iltmætning i blodet. Det er også det eneste Apple Watch, hvor skærmen er tændt hele tiden, som på et rigtigt ur.

Apple Watch Series 6 kører på den hidtil nyeste processor S6, mens Watch SE og Series 5 benytter S5-chippen. Ved dagligt brug oplever jeg dog absolut ingen mærkbar forskel i ydelsen eller hastigheden.

TIP: Her er alternativerne til Endomondo

Se efter dette når du køber Apple Watch

For mig er den absolut vigtigste egenskab i Apple Watch motionsdelen, hvilke alle ure har uanset generation. Dernæst synes jeg, at du udelukkende skal gå efter en Apple Watch-model med detektering af fald. Det har alle modeller fra Apple Watch Series 4 og frem.

Falddetektering er en funktion, der registrerer et pludseligt fald. Sker dette vil uret automatisk forsøge at foretage et nødopkald og sende en besked til dine nødkontakter.

Jeg synes, det er en tryghed, at man har en hjælpemulighed ved hånden, hvis uheldet er ude, når man er alene hjemme eller måske ude på en løbetur i skoven. Så falddetektering vil jeg personligt ikke undvære.

Det bedste Apple Watch-køb er SE-udgaven

Jeg ELSKER nye gadgets og særligt topmodellerne, men jeg er ikke blind for, at ikke alle er så heldige som jeg; at have ny teknologi hele tiden.

Skulle jeg købe et Apple Watch ville jeg gå med Apple Watch SE. Modellen giver mig næsten sammen specifikationsliste som Apple Watch Series 6, men til en betydeligt lavere pris.

Apple Watch SE har jeg fundet på Pricerunner til omkring 2.600 kroner, mens Series 6 koster cirka 3.400 kroner. De 800 kroner er jeg tryg ved at spare.

ANMELDELSE: Apple Watch SE er folkets smartwatch

Apple Watch Series 5 har Apple taget ud af deres officielle portefølje, men det kan stadig findes i flere forskellige butikker til omkring 3.100 kroner. Jeg synes ikke Series 5 er interessant til prisen, men kunne det findes brugt til en rigtig skarp pris og i god stand, er det dog en anden sag.

Priserne jeg nævner her, er for 44 mm. udgaven. 40 mm.-versionen er lidt billigere. Det er i øvrigt GPS / Wi-Fi udgaven jeg nævner priser på.

ANMELDELSE: Apple Watch Series 6 er det mest avancerede smartwatch

Køb ikke cellular-udgaven

Alle Apple Watch findes følgende versioner:

  • GPS + Wi-Fi + Bluetooth
  • GPS + Wi-Fi + Bluetooth + Cellular

Jeg ville gå uden om cellular-versionen – udgaven med mobilforbindelse. Årsagen er, at Apple Watch altid vil forsøge at forbinde via Wi-Fi eller Bluetooth, såfremt din iPhone er i nærheden. Du skal tænke på, at alle de Wi-Fi koder du gennem tiden har gemt i din iPhone, kender Apple Watch også.

Det er kun hvis du f.eks. lader telefonen blive hjemme, når du dyrker motion, at Apple Watch vil forbinde til mobilnettet. Kører du mountain bike og lader mobilen ligge i bilen, er det i sagens natur nyttigt, men du skal virkelig overveje, hvor tit du ikke har telefonen inden for en 10-15 meters rækkevidde.

Dertil kommer, at mobilforbindelsen kræver et tillægsabonnement hos dit teleselskab, der skal betales hver måned.

Du er nået enden af denne købsguide til Apple Watch. Gav denne gratis artikel værdi for dig, så del den gerne via din Facebook-profil. Du kan også tilmelde dig nyhedsopdateringer i indbakken. De udsendes to gange om ugen.

Mere til historien

Apple Watch fungerer kun med iPhone. Bruger du Android-telefoner kan du se nærmere på smartwatches fra Samsung. Det hidtil nyeste er Samsung Galaxy Watch3.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram