Advarsel: iPhone-magneter kan være farlige for hjertepatienter

Et hold hjertelæger advarer nu mod, at de indbyggede magneter i iPhone 12 kan forstyrre hjertepatienters udstyr.

iPhone 12 Pro med MagSafe
iPhone 12 har magneter indbygget, der kan forstyrre en pacemaker (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 12-serien kan være farlig for personer med pacemaker. Det konkluderer et hold læger i en rapport, som er publiceret i HeartRhythm, der er Heart Rhythm Societys platform.

Problemet er, at iPhone 12 har magneter på bagsiden, som bruges i forbindelse med blandt andet trådløs opladning, og disse magneter kan i værste fald forstyrre pacemaker-udstyr på en måde, der kan skade patienternes behandling.

Rapporten har fået Apple til at reagere. Her anbefaler man, at smartphonen holdes i en afstand på minimum 15 centimeter fra udstyr.

Den afstand skal øges til det dobbelte – altså 30 centimeter -, når telefonen er under trådløs opladning.

LÆS OGSÅ: Fedt oplader- og kabel-tilbehør til iPhone 12-serien

Anbefalingen indbefatter enhver form for tilbehør i Magsafe-serien. Dette tilbehør indeholder magneter og andet elektronik, som også kan forstyrre pacemaker-patienternes udstyr.

Af rapporten fremgår det, at lægerne under en test oplevede, at en hjertepatients udstyr blev afbrudt af en iPhone 12.

Apple anbefaler, at hjertepatienter kontakter deres læge for råd og vejledning, mens ovennævnte lægehold opfordrer producenterne af hjerteudstyr til at oplyse om problematikken.

Magneter i iPhones er ikke nyt, men netop iPhone 12 har flere magneter end tidligere modeller. Magneterne bruges til at fastholde opladepladen til trådløs opladning.

Apple vurderer i øvrigt, at risikoen for pacemaker-patienter ikke er øget med iPhone 12-serien, men advarer alligevel med den uheldige kombination.

Overvejer du at købe en MagSafe-oplader, skal du overveje dette.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Fra den megen svirren på rygtebørsen kommer der nu meldinger om, at Apple med Apple Watch Series 7 vil kunne overvåge blodsukkeret ved hjælp af en optisk sensor, som ikke er invasiv. Måling af blodsukkerniveauet er især interessant for diabetespatienter. Normalt måles blodsukkeret i en test af en dråbe blod.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram