Advarsel: iPhone-magneter kan være farlige for hjertepatienter

46

Et hold hjertelæger advarer nu mod, at de indbyggede magneter i iPhone 12 kan forstyrre hjertepatienters udstyr.

iPhone 12 Pro med MagSafe
iPhone 12 har magneter indbygget, der kan forstyrre en pacemaker (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 12-serien kan være farlig for personer med pacemaker. Det konkluderer et hold læger i en rapport, som er publiceret i HeartRhythm, der er Heart Rhythm Societys platform.

Problemet er, at iPhone 12 har magneter på bagsiden, som bruges i forbindelse med blandt andet trådløs opladning, og disse magneter kan i værste fald forstyrre pacemaker-udstyr på en måde, der kan skade patienternes behandling.

Rapporten har fået Apple til at reagere. Her anbefaler man, at smartphonen holdes i en afstand på minimum 15 centimeter fra udstyr.

Den afstand skal øges til det dobbelte – altså 30 centimeter -, når telefonen er under trådløs opladning.

LÆS OGSÅ: Fedt oplader- og kabel-tilbehør til iPhone 12-serien

Anbefalingen indbefatter enhver form for tilbehør i Magsafe-serien. Dette tilbehør indeholder magneter og andet elektronik, som også kan forstyrre pacemaker-patienternes udstyr.

Af rapporten fremgår det, at lægerne under en test oplevede, at en hjertepatients udstyr blev afbrudt af en iPhone 12.

Apple anbefaler, at hjertepatienter kontakter deres læge for råd og vejledning, mens ovennævnte lægehold opfordrer producenterne af hjerteudstyr til at oplyse om problematikken.

Magneter i iPhones er ikke nyt, men netop iPhone 12 har flere magneter end tidligere modeller. Magneterne bruges til at fastholde opladepladen til trådløs opladning.

Apple vurderer i øvrigt, at risikoen for pacemaker-patienter ikke er øget med iPhone 12-serien, men advarer alligevel med den uheldige kombination.

Overvejer du at købe en MagSafe-oplader, skal du overveje dette.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Fra den megen svirren på rygtebørsen kommer der nu meldinger om, at Apple med Apple Watch Series 7 vil kunne overvåge blodsukkeret ved hjælp af en optisk sensor, som ikke er invasiv. Måling af blodsukkerniveauet er især interessant for diabetespatienter. Normalt måles blodsukkeret i en test af en dråbe blod.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
46 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer