Advarsel: iPhone-magneter kan være farlige for hjertepatienter

Et hold hjertelæger advarer nu mod, at de indbyggede magneter i iPhone 12 kan forstyrre hjertepatienters udstyr.

iPhone 12 Pro med MagSafe
iPhone 12 har magneter indbygget, der kan forstyrre en pacemaker (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 12-serien kan være farlig for personer med pacemaker. Det konkluderer et hold læger i en rapport, som er publiceret i HeartRhythm, der er Heart Rhythm Societys platform.

Problemet er, at iPhone 12 har magneter på bagsiden, som bruges i forbindelse med blandt andet trådløs opladning, og disse magneter kan i værste fald forstyrre pacemaker-udstyr på en måde, der kan skade patienternes behandling.

Rapporten har fået Apple til at reagere. Her anbefaler man, at smartphonen holdes i en afstand på minimum 15 centimeter fra udstyr.

Den afstand skal øges til det dobbelte - altså 30 centimeter -, når telefonen er under trådløs opladning.

LÆS OGSÅ: Fedt oplader- og kabel-tilbehør til iPhone 12-serien

Anbefalingen indbefatter enhver form for tilbehør i Magsafe-serien. Dette tilbehør indeholder magneter og andet elektronik, som også kan forstyrre pacemaker-patienternes udstyr.

Af rapporten fremgår det, at lægerne under en test oplevede, at en hjertepatients udstyr blev afbrudt af en iPhone 12.

Apple anbefaler, at hjertepatienter kontakter deres læge for råd og vejledning, mens ovennævnte lægehold opfordrer producenterne af hjerteudstyr til at oplyse om problematikken.

Magneter i iPhones er ikke nyt, men netop iPhone 12 har flere magneter end tidligere modeller. Magneterne bruges til at fastholde opladepladen til trådløs opladning.

Apple vurderer i øvrigt, at risikoen for pacemaker-patienter ikke er øget med iPhone 12-serien, men advarer alligevel med den uheldige kombination.

Overvejer du at købe en MagSafe-oplader, skal du overveje dette.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Fra den megen svirren på rygtebørsen kommer der nu meldinger om, at Apple med Apple Watch Series 7 vil kunne overvåge blodsukkeret ved hjælp af en optisk sensor, som ikke er invasiv. Måling af blodsukkerniveauet er især interessant for diabetespatienter. Normalt måles blodsukkeret i en test af en dråbe blod.

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram