Køber du MagSafe-oplader skal du vide dette

TIP: Du får kun 15 watt trådløs opladning med Apples nye MagSafe-oplader, hvis du bruger én bestemt strømforsyning. Se hvilken oplader du skal købe til MagSafe.

MagSafe-oplader på iPhone 12 Pro. Hvilken oplader skal du vælge til MagSafe
MagSafe-oplader til iPhone 12 Pro leverer kun 15 watt med Apples 20 watt USB-C oplader (Foto: Aaron Zollo / Zollotech)

Apples nye trådløse oplader MagSafe kan levere 15 watt trådløs opladning på iPhone 12 og iPhone 12 Pro-modellerne. Nu er det bare sådan, at der i salgspakken til MagSafe-oplader ikke ligger en oplader/strømforsyning. Derfor må du som køber selv finde en egnet oplader.

Det er ikke lige meget, hvilken oplader du sætter i enden af MagSafe-oplader. Faktisk findes der meget få opladere, som udløser 15 watts opladning i MagSafe. Det viser en test som YouTuberen Aaron Zollo fra Zollotech har udført.

Kun Apples egen 20 watt USB-C oplader åbner for 15 watt trådløs opladning i MagSafe, viser testen. Denne oplader koster 169 kroner hos Apple.

Bruger du Apples 18 watt USB-C oplader, den type der fulgte med i salgspakken til iPhone 11 Pro, leverer MagSafe-oplader 13 watt. Tilsluttes den til en 96 watt MacBook Pro oplader, vil opladepladen køre med 10 watt.

Helt galt går det med tredjepartstilbehør fra eksempelvis Anker og Aukey, hvor du kommer ned på 7,5 og 8 watts trådløs opladning.

Selvom det på papiret virker miljømæssigt fornuftigt, at Apple dropper opladeren i salgspakken til de nye iPhones og MagSafe, så skaber det stor uigennemsigtighed for forbrugerne.

Du kan se de testede opladehastigheder fra Aaron Zollo herunder. Tjek også hans video længere nede.

  • Apple 20-watt oplader = 15 watt
  • Apple 18-watt oplader = 13 watt
  • Apple 96-watt MacBook Pro oplader = 10 watt
  • Anker 30-watt PowerPort Atom PD 1 = 7.5 til 10 watt
  • Aukey 65-watt oplader = 8 til 9 watt
  • Pixel 4/5 oplader = 7.5 til 9 watt
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra oplader = 6 til 7 watt

I forbindelse med min anmeldelse af iPhone 12 Pro opladede jeg telefonen fra 0 til 18 procent på en halv time med Apples 18-watt strømforsyning og MagSafe-oplader

Hos MacRumors skriver de, at MagSafe-oplader er baseret på Qi-standarden og kan derfor oplade eksempelvis Android-telefoner, der understøtter trådløs opladning, men her leverer MagSafe kun 1,5 watt, hvilket gør opladeren fuldstændig ubrugelig.

Spændende læsning? Klik her og få flere interessante tech-nyheder i indbakken to gange om ugen.

Mere til historien

Oplades en iPhone 11 Pro Max eller iPhone 8 Plus på MagSafe ligger ydelsen på omkring 5 watt, når Apples 20 watts oplader anvendes, viser testen fra Aaron.

Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Indien skal stå for halvdelen af iPhone-produktionen i 2027

Apple arbejder på at flytte en større del af iPhone-produktionen til Indien, hurtigere end tidligere antaget.

(mere…)
For 16 år siden blev den første iPhone præsenteret

Det er i dag 16 år siden, at Apple præsenterede den første iPhone. Der siden er kommet i minimum en ny variant hvert år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram