Køber du MagSafe-oplader skal du vide dette

TIP: Du får kun 15 watt trådløs opladning med Apples nye MagSafe-oplader, hvis du bruger én bestemt strømforsyning. Se hvilken oplader du skal købe til MagSafe.

MagSafe-oplader på iPhone 12 Pro. Hvilken oplader skal du vælge til MagSafe
MagSafe-oplader til iPhone 12 Pro leverer kun 15 watt med Apples 20 watt USB-C oplader (Foto: Aaron Zollo / Zollotech)

Apples nye trådløse oplader MagSafe kan levere 15 watt trådløs opladning på iPhone 12 og iPhone 12 Pro-modellerne. Nu er det bare sådan, at der i salgspakken til MagSafe-oplader ikke ligger en oplader/strømforsyning. Derfor må du som køber selv finde en egnet oplader.

Det er ikke lige meget, hvilken oplader du sætter i enden af MagSafe-oplader. Faktisk findes der meget få opladere, som udløser 15 watts opladning i MagSafe. Det viser en test som YouTuberen Aaron Zollo fra Zollotech har udført.

Kun Apples egen 20 watt USB-C oplader åbner for 15 watt trådløs opladning i MagSafe, viser testen. Denne oplader koster 169 kroner hos Apple.

Bruger du Apples 18 watt USB-C oplader, den type der fulgte med i salgspakken til iPhone 11 Pro, leverer MagSafe-oplader 13 watt. Tilsluttes den til en 96 watt MacBook Pro oplader, vil opladepladen køre med 10 watt.

Helt galt går det med tredjepartstilbehør fra eksempelvis Anker og Aukey, hvor du kommer ned på 7,5 og 8 watts trådløs opladning.

Selvom det på papiret virker miljømæssigt fornuftigt, at Apple dropper opladeren i salgspakken til de nye iPhones og MagSafe, så skaber det stor uigennemsigtighed for forbrugerne.

Du kan se de testede opladehastigheder fra Aaron Zollo herunder. Tjek også hans video længere nede.

  • Apple 20-watt oplader = 15 watt
  • Apple 18-watt oplader = 13 watt
  • Apple 96-watt MacBook Pro oplader = 10 watt
  • Anker 30-watt PowerPort Atom PD 1 = 7.5 til 10 watt
  • Aukey 65-watt oplader = 8 til 9 watt
  • Pixel 4/5 oplader = 7.5 til 9 watt
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra oplader = 6 til 7 watt

I forbindelse med min anmeldelse af iPhone 12 Pro opladede jeg telefonen fra 0 til 18 procent på en halv time med Apples 18-watt strømforsyning og MagSafe-oplader

Hos MacRumors skriver de, at MagSafe-oplader er baseret på Qi-standarden og kan derfor oplade eksempelvis Android-telefoner, der understøtter trådløs opladning, men her leverer MagSafe kun 1,5 watt, hvilket gør opladeren fuldstændig ubrugelig.

Spændende læsning? Klik her og få flere interessante tech-nyheder i indbakken to gange om ugen.

Mere til historien

Oplades en iPhone 11 Pro Max eller iPhone 8 Plus på MagSafe ligger ydelsen på omkring 5 watt, når Apples 20 watts oplader anvendes, viser testen fra Aaron.

Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram