App hjælper dig i kampen mod svindlere

Vi har alle prøvet at få beskeder på SMS, mail og mange også telefonopkald, hvor svindlere vil have fingre i dine kort- og bankoplysninger. En app kan hjælpe.

Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)
Mange svindlere forsøger at franarre almindelige mennesker deres kort- og bankoplysninger (Foto: Bruno Glätsch)

Appen ”Mit digitale selvforsvar” kan hjælpe dig med at undgå svindel.

Antallet af sager hvor svindlere forsøger at få fingre i almindelige menneskers kort- og bankoplysninger, er stigende. Svindlen sker både via mails, SMS’er og telefonopkald.

Det er vigtigt, at du aldrig udleverer dine personlige oplysninger om hverken betalingskort eller netbank til andre. Det gælder alt fra betalingskortnummeret, udløbsdatoen, kontrolcifret, CPR-nummer, adgangskoder, NemID-nøglekort osv.

”Mit digitale selvforsvar” er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og derudover holder den dig også opdateret på digitale trusler.

Svindlerne tager alle midler i brug. Eksempler set den seneste tid har været de indefrosne feriepenge og coronaprøver. Ligesom også falske konkurrencer og andre aktuelle ting misbruges.

ADVARSEL: Corona-svindlere ringer og vil lave ‘smitteopsporing’

Med appen får du både råd og vejledning til uheldige situationer, hvis ulykken er sket og du er blevet udsat for svindel.

Du finder også gode råd, hvis du opdager noget mystisk i din netbank eller hvis du har købt nogle varer online, der aldrig er dukket op.

e-Boks-svindlere snyder dig – penge er på vej

Appen kan downloades gratis i både Apples App Store og Google Play Store.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Appen ”Mit digitale selvforsvar” drives i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden.

Læs også:
Pas på dine indefrosne feriepenge – svindlere på spil
Cyberkriminelle lokker med falsk corona-hjælp

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram