Pas på dine indefrosne feriepenge – svindlere på spil

ADVARSEL: De indefrosne feriepenge er snart klar til dig, men pas på! Svindlerne er på spil. Sådan lyder advarslen.

Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)
Pas på at dine indefrosne feriepenge ikke bliver narret fra dig (Foto: Bruno Glätsch)

Din fornuft. Det er det du skal huske at bruge, når det kommer til de indefrosne feriepenge, der slippes løs i oktober. Du skal både bruge fornuften, når du overvejer om de skal udbetales eller gemmes, men også hvis du bliver kontaktet vedrørende pengene.

Det forventes nemlig, at der vil være masser af svindlere på spil, som også ønsker at få en del af dine indefrosne feriepenge. For selvom det måske ikke er mange penge, at den enkelte kan se frem til, så er det omkring 60 milliarder kroner for alle danskere. Det skriver Avisen.dk.

Spar Nord er ude med en advarsel, som lyder, at man under ingen omstændigheder skal give sine NemID-oplysninger ud.

Særligt skal du være på vagt, hvis du modtager en besked eller opringning fra ”Udbetaling Danmark”, at der er problemer med din udbetaling af de indefrosne feriepenge.

-”Vi ser ofte, at svindlere er gode til at udnytte, hvad der er ‘oppe i tiden’ i forbindelse med at kontakte potentielle ofre,” siger Leif Lind Simonsen, som er presseansvarlig i Spar Nord, i en pressemeddelelse.

Gennem de senere år er det oftere og oftere sket, at svindlerne tager en aktuel situation og slår plat på denne. Dette gør de for at forsøge at lokke NemID-oplysninger ud af danskerne. Dette er eksempelvis sket i forbindelse med coronasituationen – både med tests og hvor svindlere har udgivet sig for at være fra “jobcentret”.

Svindel-SMS’er i omløb – NemID og Statens Serums Institut

Husk brug fornuften og vær opmærksom

Du skal vær særlig opmærksom, hvis du kontaktes af nogen der vil “hjælpe dig med udbetalingen”, men det kræver de får dine NemID-koder.

-”Hverken vi, en anden bank, Nets, kommunen eller andre myndigheder vil nogensinde bede om personlige oplysninger via telefonen eller mails. Derfor skal man under ingen omstændigheder give sine informationer ud, hvis man skulle være så uheldig at blive kontaktet af svindlere,” fastslår Leif Lind Simonsen.

Falsk besked fra eBoks i er omløb – pas på!

Det lykkedes svindlerne, at få penge fra danskerne. Ifølge tal fra Finans Danmark, så har svindlere i første halvår af 2020 franarret mere end 500 danske bankkunder for 32 millioner kroner.

Skulle du være uheldig og du har givet dine oplysninger ud, skal du kontakte din bank og Nets hurtigst muligt. Det kræver nemlig du får både NemID og dine konti spærret.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det forventes, at omkring tre ud af fire personer vælger at få de indefrosne feriepenge udbetalt. Dermed er målgruppen for svindlen enorm.

Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
MobilePay advarer om svindel-SMS’er

ADVARSEL: Endnu engang er svindel SMS’er i omløb, der skal ligne at afsenderen er MobilePay.

(mere…)
Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram