Svindel-SMS’er i omløb – NemID og Statens Serums Institut

KORT NYT: Pas på! Netop nu florerer to SMS-beskeder, der er det rene svindel. Den ene forfalsker NemID og den anden Statens Serums Institut.

Det gælder om at være opmærksom. Netop nu florerer der en SMS-besked, hvor svindlere forsøger at narre dig til at tage et billede af dit NemID-kort.

GUIDE: Sådan blokerer du svindelopkald på telefonen

Politiet advarer om, at flere borgere har modtaget SMS-beskeder, hvor det ligner afsenderen er NemID. I beskeden bliver modtagerne bedt om at tage et billede af deres NemID-kort og sende det til afsenderen. Men det er altså fup og fidus, advarer Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Det skriver BT.

Opfordringen går på, at slette beskeden ligeså snart du modtager den.

Foruden SMS-beskeden hvor det ligner NemID er afstederen, så oplyser politiet også, at der er lignende beskeder fra Statens Serum Institut i omløb. Budskabet er dog det samme.

Derfor vær meget opmærksom og slet beskederne.

Mere til historien

Hvis du modtager mange fup-opkald, hvad kan du så gøre for at ændre dette? Bliv klogere på, hvad du måske kan gøre her.

Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
1 ud af 3 ved ikke det er ulovligt

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at hver tredje dansker ikke ved det er ulovligt at have mobilen i hånden, når man cykler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram