Sådan blokerer du svindelopkald på telefonen

14

GUIDE: Falske opkald er i vækst. Vi hjælper dig med at blokere dem. Her fortæller vi hvordan falske opkald blokeres.

Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)
Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)

Er du også efterhånden godt træt af, at blive ringet op af en, som udgiver sig for at arbejde for Microsoft, som vil hjælpe dig med din computer?

Desværre er det en stigende tendens med disse svindelopkald, som ofte kommer fra call-centre i Indien.

Førhen var den nemmere at gennemskue om der var tale om et svindelopkald. Tidligere var det ofte fra et udenlandsk nummer. Desværre bliver svindlerne hele tiden bedre og bedre, og nu kan svindernes desværre få det til at se ud som om, at de ringer fra et dansk nummer.

Selvom vi nok aldrig helt bliver fri for denne type opkald, er der heldigvis noget, som du du selv kan gøre for at minimere disse opkald.

Du kan starte med selv blokere svindelnumre på din telefon.

Falske Postnord Sms’er er svindel

Bloker uønskede opkald på Android

På Android telefoner kan det variere fra telefon til telefon, hvordan du blokerer et nummer.

En af metoderne er at åbne telefon-app’en og finde seneste opkald. Tryk og hold fingeren på nummeret, som du vil blokere. Vælg bloker nummer i menuen.

En anden metode er at åbne telefon-appen, trykke på de tre prikker i højre hjørne. Vælg indstillinger og herefter opkaldsblokering. Nu kan indtaste det nummer, som du gerne vil blokere.

Bloker uønskede opkald på iPhone

Du blokerer uønskede opkald på iPhone ved at åbner telefon-appen. Vælg fanen “Seneste”. Tryk på det blå “i” ud for det nummer, som du gerne vil blokere.

Rul ned i bunden og vælg bloker.

Hvis du vil høre mere om hvem der lever af at være svindlere og IT-kriminielle, så lyt til min podcast-episode om IT-kriminelle. Du finder episoden herunder eller i din favorit podcast-app.

Få hjælp af en app

En anden mulighed er at få hjælp af en app til at blokere de irriterende svindelopkald. Der findes en del apps til både iPhone og Android, som kan hjælpe dig med at fortælle om et opkald er svindel eller ej.

Jeg har selv gode erfaringer med appen True Caller. Der findes både en gratis og en betalt version. Selvom appen ikke kan fange alle svindelopkald, så er det min erfaring, at den alligevel opfanger nok opkald til, at det kan betale sig at bruge den.

Et par gode huskeregler, når du møde mistænkelige opkald. Microsoft, Apple, Skat m.fl. ringer ikke bare til tilfældige mennesker. Læg på, slå firmaets nummer op på nettet, og ring selv til dem.

Ring aldrig tilbage til numre, som du ikke kender og giv aldrig personlige oplysninger over telefonen.

GUIDE: Sådan laver du et sikkert password

YouTube

Når du starter videon, godkender du samtidig YouTube’s Privacy Policy.
Læs mere

Afspil video

En snak med Microsoft om svindelopkald

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Hvad er dine bedste råd til at undgå de irriterende svindelopkald? Kommentarfeltet er åbent herunder.