Sådan blokerer du svindelopkald på telefonen

GUIDE: Falske opkald er i vækst. Vi hjælper dig med at blokere svindelopkald. Læs her hvordan falske opkald blokeres på din smartphone.

svindelopkald
Et par gode huskeregler, når du møde mistænkelige opkald. Microsoft, Apple, SKAT m.fl. ringer ikke bare til tilfældige mennesker (Foto: Noah Erickson)

Er du godt træt af, at blive ringet op af en, som udgiver sig for at arbejde for “Microsoft”, som vil hjælpe dig med din computer eller andre tilsvarnede svindlere?

Desværre er det en stigende tendens med disse svindelopkald, som ofte kommer fra call-centre fra fjerne steder som Indien.

Førhen var den nemmere at gennemskue, om der var tale om et svindelopkald. Tidligere var det ofte fra et udenlandsk nummer. Desværre bliver svindlerne hele tiden bedre og bedre, og nu kan svindernes desværre få det til at se ud som om, at de ringer fra et dansk nummer.

Selvom vi nok aldrig helt bliver fri for denne type opkald, er der heldigvis noget, som du du selv kan gøre for at minimere disse opkald.

Du kan starte med selv blokere svindelnumre på din telefon.

Bloker uønskede opkald på Android

På Android-telefoner kan det variere fra telefon til telefon, hvordan du blokerer et nummer.

En af metoderne er at åbne telefon-appen og finde seneste opkald. Tryk og hold fingeren på nummeret, som du vil blokere. Vælg bloker nummer i menuen.

En anden metode er at åbne telefon-appen, trykke på de tre prikker i højre hjørne. Vælg indstillinger og herefter opkaldsblokering. Nu kan indtaste det nummer, som du gerne vil blokere.

Bloker uønskede opkald på iPhone

Du blokerer uønskede opkald på iPhone ved at åbner telefon-appen. Vælg fanen “Seneste”. Tryk på det blå “i” ud for det nummer, som du gerne vil blokere.

Rul ned i bunden og vælg bloker.

Hvis du vil høre mere om hvem der lever af at være svindlere og IT-kriminielle, så lyt til vores podcast-episode om IT-kriminelle. Du finder episoden herunder eller i din favorit podcast-app.

Få hjælp af en app til blokering af svindelopkald

En anden mulighed er at få hjælp fra en app til at blokere de irriterende svindelopkald. Der findes en del apps til både iPhone og Android, som kan hjælpe dig med at fortælle om et opkald er svindel eller ej.

Jeg har selv gode erfaringer med appen True Caller. Der findes både en gratis og en betalingsversion. Selvom appen ikke kan fange alle svindelopkald, så er det min erfaring, at den alligevel opfanger nok opkald til, at det kan betale sig at bruge den.

Et par gode huskeregler, når du møde mistænkelige opkald. Microsoft, Apple, SKAT m.fl. ringer ikke bare til tilfældige mennesker. Læg på, slå firmaets nummer op på nettet og ring selv til dem.

Ring aldrig tilbage til numre, som du ikke kender og giv aldrig personlige oplysninger over telefonen.

GUIDE: Sådan laver du et sikkert password

En snak med Microsoft om svindelopkald

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Hvad er dine bedste råd til at undgå de irriterende svindelopkald? Kommentarfeltet er åbent herunder.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram