ADVARSEL: Corona-svindlere ringer og vil lave ‘smitteopsporing’

Fyns Politi har modtaget en anmeldelse om, at svindlere udgiver sig for at være “Smitteopsporingsenheden”. Derfor advares der nu mod lignende opkald.

Svindel, cyberattack, kriminalitet
Pas på hvis telefonen ringer og der vil komme nogen ud i dit hjem og foretage en coronatest (Foto: Pete Linforth)

Fyns Politi advarer om, at ukendte personer ringer til ældre personer, hvor de udgiver sig for at være fra “smitteopsporingsenheden”. De laver så en aftale med de ældre personer om, at komme forbi senere og lave en coronatest hjemme hos den pågældende person.

Advarslen kommer efter, at politiet har fået en anmeldelse om, at en ældre borger i Odense har modtaget et opkaldt fra noglen, der kalder sig “coronaopspringsenheden”. Det fortæller vagtchefen ved Fyns Politi, Ehm Christensen, til TV 2 Fyn.

Opkaldet var fra et hemmeligt nummer og personen, som ringede og udgav sig for at være “coronaopspringsenheden” forsøgte, at lave en aftale om, at komme forbi kvindens hjem og foretage en coronatest, men en sådan foregår det ikke med smitteopsporingen i Danmark.

Man kan godt blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, der tilbyder at hjælpe smittede med at opspore nære kontakter. Tager den smittede person imod hjælpen, kan man godt blive ringet op af smitteopsporingen, der er en afdeling under Styrelsen for Patientsikkerhed. Men de kommer ikke og foretager en test. Dog kan de hjælpe med at rekvirere en, men man skal efterfølgende selv bestille tiden på coronaprover.dk.

Der kommer altså aldrig nogen ud og tager testen hjemme ved en. Det er Testcenter Danmark, som står for at tage test og ikke Styrelsen for Patientsikkerhed.

Derfor opfordrer vagtchefen hos Fyns Politi til, at man afviser at lave en aftale om, at personer der ringer, kan komme forbi ens hjem.

Lignende opkald kan også ske uden for Fyns Politis politikreds.

Myndighederne fortalte på dagens pressemøde (7. november 2020, red.), at der er en del opkald på landsplan, men særligt Fyn, hvor kriminelle udgiver sig for at være fra Patientstyrelsen og prøver at få vigtige oplysninger ud af borgere.

– “De siger, at de vil komme på besøg. Det vil jeg advare imod. Vi komme aldrig ud i folks hjem og beder aldrig om NemID,” siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri.

Du kan læse meget mere om smitteopsporingen på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Mere til historien

Har du symptomer på corona, så er det egen læge, der skal rekvirere en test. 

Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Ny MitID advarsel – pas på dette!

Dit MitID er blokeret, siger en mail. Pas på! Det er ikke rigtigt.

(mere…)
TV 2 advarer mod hjælp til at opsige abonnement

Udenlandske tjenester kræver penge for at hjælpe med opsigelse af TV 2 Play-abonnementer.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Skal du have penge tilbage fra Sygeforsikring danmark? Pas på!

Vær opmærksom i din mailindbakke. Der er svindel i omløb. Netop nu er der mange, som får ”penge tilbage” fra Sygeforsikring danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram