ADVARSEL: Corona-svindlere ringer og vil lave 'smitteopsporing'

Fyns Politi har modtaget en anmeldelse om, at svindlere udgiver sig for at være “Smitteopsporingsenheden”. Derfor advares der nu mod lignende opkald.

Svindel, cyberattack, kriminalitet
Pas på hvis telefonen ringer og der vil komme nogen ud i dit hjem og foretage en coronatest (Foto: Pete Linforth)

Fyns Politi advarer om, at ukendte personer ringer til ældre personer, hvor de udgiver sig for at være fra “smitteopsporingsenheden”. De laver så en aftale med de ældre personer om, at komme forbi senere og lave en coronatest hjemme hos den pågældende person.

Advarslen kommer efter, at politiet har fået en anmeldelse om, at en ældre borger i Odense har modtaget et opkaldt fra noglen, der kalder sig “coronaopspringsenheden”. Det fortæller vagtchefen ved Fyns Politi, Ehm Christensen, til TV 2 Fyn.

Opkaldet var fra et hemmeligt nummer og personen, som ringede og udgav sig for at være “coronaopspringsenheden” forsøgte, at lave en aftale om, at komme forbi kvindens hjem og foretage en coronatest, men en sådan foregår det ikke med smitteopsporingen i Danmark.

Man kan godt blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, der tilbyder at hjælpe smittede med at opspore nære kontakter. Tager den smittede person imod hjælpen, kan man godt blive ringet op af smitteopsporingen, der er en afdeling under Styrelsen for Patientsikkerhed. Men de kommer ikke og foretager en test. Dog kan de hjælpe med at rekvirere en, men man skal efterfølgende selv bestille tiden på coronaprover.dk.

Der kommer altså aldrig nogen ud og tager testen hjemme ved en. Det er Testcenter Danmark, som står for at tage test og ikke Styrelsen for Patientsikkerhed.

Derfor opfordrer vagtchefen hos Fyns Politi til, at man afviser at lave en aftale om, at personer der ringer, kan komme forbi ens hjem.

Lignende opkald kan også ske uden for Fyns Politis politikreds.

Myndighederne fortalte på dagens pressemøde (7. november 2020, red.), at der er en del opkald på landsplan, men særligt Fyn, hvor kriminelle udgiver sig for at være fra Patientstyrelsen og prøver at få vigtige oplysninger ud af borgere.

- “De siger, at de vil komme på besøg. Det vil jeg advare imod. Vi komme aldrig ud i folks hjem og beder aldrig om NemID,” siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri.

Du kan læse meget mere om smitteopsporingen på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Mere til historien

Har du symptomer på corona, så er det egen læge, der skal rekvirere en test. 

Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Sundhed.dk advardede om falske SMS’er ved en fejl

En advarsel om falske SMS-beskeder, er trukket i land.

(mere…)
ADVARSEL: Pas på mobilen – tricktyve på spil

Københavns Politi er ude med en advarsel mod kvindelige tricktyve, som har glæde af, at caféerne atter er åbne.

(mere…)
Pas på falsk YouSee-mail

ADVARSEL: Opdater dine betalingsoplysninger, lyder det i mailen. Læs her hvad du IKKE må gøre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram