e-Boks-svindlere snyder dig – penge er på vej

TIP: En mail fra e-Boks kan være svindel. Læs her hvordan du undgår at blive snydt af mailen fra ”e-Boks”.

e-boks svindel
e-Boks svindel er meget spekulativt udtænkt. Mail og login ligner noget der *kunne* komme fra det rigtige e-Boks. Læs her hvordan du undgår at blive svindlet (Foto: e-Boks / MereMobil.dk)

Det vælter ind med mails fra ”e-Boks” i danskernes indbakker. Svindlerne har på succesfuld vis plagieret e-Boks' logo, navn og design. I en travl hverdag falder man let i fælden.

Tricket går ud på at fortælle modtagerne (du og jeg), at vi har penge til gode.

I et af svindelnumrene står der i mailen: ”Du har modtaget en ny pengeoverførsel”.

Svindlerne har også taget Statens hjælpepakker i forbindelse med coronapandemien i brug, som et middel til at lokke modtagerne ind i saksen. Her kan der stå: ”Coronavirus-hjælpepakken (9.800 kr.) Fra staten venter på din godkendelse”.

I begge tilfælde skal du logge ind i ”e-Boks” via et link i mailen. STOP! Nu skal du IKKE trykke på noget. Det er selvfølgelig ikke den rigtige e-Boks, men en side der ligner.

Nem ID login-boksen stjæler dine oplysninger

Det første du møder ved e-Boks svindlen er en NEM ID loginboks.

Udfylder du boksen med dit bruger-id og adgangskode opsnapper svindlerne disse to vigtige informationer. Nu mangler de bare en kode fra dit NEM ID nøglekort, for at kunne overtage din digitale identitet. I teorien i hvert fald.

Du skal naturligvis IKKE indtaste noget.

3 ting du skal du være opmærksom på

  • Øverst i mailen står en afsenderadresse, som intet har med e-Boks at gøre (se billede herunder).
  • Linket i mailen står som ”logon.e-boks.dk/nemid”. Det ser rigtigt ud, men under teksten gemmer sig et falsk link, der leder til den falske hjemmeside. Hvis du fra eksempelvis en iPhone holder fingeren to sekunder på linket kommer en popup-boks frem, hvor du kan se, hvilket domænelink, der gemmer dig under linket.
  • Hvis du kommer helt hen til den falske login-side, vil du set et LANGT domænenavn, der bestemt IKKE har noget med e-Boks at gøre. Dette kunne være ” m.eboks.dk-nemid-udfyld-form.jsp.joeyzsportjeff.com”. Bemærk startteksten ”m.eboks.dk-nemid”. Det ser jo fint ud, men det er det IKKE. Se billedet herunder.

Er du i tvivl så gør du dette

Hvis du er i tvivl om den mail, du har modtaget er falsk, så er metoden temmelig enkel.

  1. Slet mailen
  2. Åben browseren og tast dig manuelt ind på https://www.e-boks.dk og login. Efter du er logget ind, kan du se, om der ligger beskeder til dig.
  3. Du kan også åbne e-Boks appen på din smartphone

TIP: Klik IKKE på linket i mailen og udfyld absolut IKKE dine login-oplysninger. Brug e-Boks appen i stedet.

På MereMobi.dk skriver vi jævnligt artikler om den IT-sikkerhed, der har betydning for dig. Se de seneste artikler i kategorien sikkerhed her. Læs også vores artikler om svindel.

Vil du læse flere nyheder, så kan du også følge med via den mail vi udsender to gange om ugen.

Mere til historien

Der er jævnligt svindelmails og SMS-beskeder i omløb. Sendt har vi set svindel-SMSer fra ”Statens Serum Institut”. Svindel med informationer om pakker og breve er også almindelige.

De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Sådan får du mere ud af din Nintendo Switch

TIP: Nintendo Switch har 5 år på bagen, men er ikke uden fejl. Vi tager et kig på hvordan du får mest muligt ud af din Nintendo Switch.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram