Salget af tech-enheder falder 14 procent i 2020

0

Analysefirmaet Gartner forventer, at antallet af solgte PC’er, tablets og smartphones på verdensplan falder. Måske op mod 14 procent på verdensplan.

Vi har tidligere skrevet, at smartphone-salget på verdensplan var påvirket af coronakrisen. Ikke alene har butikkerne haft lukket ned, men krisen har formentlig også gjort, at mange mennesker holdt og fortsat holder lidt på pengene.

Smartphone-salget i Danmark påvirket af corona

Analysefirmaet Gartner forventer, at salget af enheder formentlig vil falde omkring 14 procent på det globale marked som følge af coronavirus.

Gartner er klar med deres ”forecast”, hvor de skriver de forventer salget vil falde med 13,6 procent i 2020. De forventer, at der vil blive solgt omkring 1,9 milliarder enheder i år. Det skriver Cnet.com.

Salget af PC’er ventes at falde med 10,5 procent. Dette kunne have været langt værre. Men formentlig er det reddet af, at flere har måtte arbejde hjemmefra og mere undervisning er foregår virtuelt.

Smartphone-salget er som sagt også påvirket, men foruden covid-19 pandemien, så kan 5G også betyde, at nogle måske forholder sig afventende. I Danmark er der eksempelvis ikke 5G-netværk endnu, hvorfor de der vil dette måske afventer. Gartner mener 5G-telefoner vil udgøre omkring 11 procent af det samlede mobilsalg i 2020.

Alt imens salget af elektroniske enheder har været nedadgående, så har forbruget af enhederne oplevet stor vækst. Så meget at Netflix, YouTube og lignende streamingtjenester reducerede kvaliteten da pandemien var på sit højeste. Også videoopkalds-app har oplevet en kæmpevækst.

Streaming og sociale medier er alt afgørende i krisen

Gartner forudser, at mobilkøbere i gennemsnit vil have deres telefon i 2,7 år i 2020, hvor det i 2018 var i 2,5 år. Kort sagt betyder det blot, at mobilkøberne beholder deres telefoner længere tid end tidligere.

Mere til historien

Samsung sendte Galaxy S20-serien i butikkerne fredag den 13. marts 2020, hvilket var samtidig med Danmark lukkede ned. Det sås også på salgstallene for Galaxy S20-serien. Dermed var det rigtigt en “fredag den 13” for Samsung.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer