Danskerne savner deres nære – brugen af FaceTime fordoblet

Videoopkalds-app’s oplever i disse dage en fordobling af dataforbrug i denne periode, hvor alt socialt samvær i Danmark er sat på standby.

FaceTime bruges som socialt samvær under coronakrisen (Foto: MereMobil.dk)
FaceTime bruges som socialt samvær under coronakrisen (Foto: MereMobil.dk)

Sammen hver for sig. Det er opfordringen fra regeringen og sundhedsmyndighederne og mange danskere har taget det til sig. Det betyder også, at deres sociale samvær netop nu ikke er eksisterende. Nogle er i karantæne og andre er hjemme efter opfordringen fra myndighederne.

Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Heldigvis giver teknologien i 2020 en del muligheder, som man ikke har haft tidligere i lignende situationer. Danskernes dataforbrug på videoopkalds-app’en FaceTime er fordoblet, det viser nye tal fra teleselskabet 3.

-”Normalt ser vi løbende en støt stigning i brugen af beskedtjenester og sociale medier, men det er helt usædvanligt, at lige netop videoopkald stiger så voldsomt. Det vidner om, at almindelige telefonopkald, beskeder og Instagram-opdatering ikke kan dække vores sociale behov i længden. Lige nu har mange brug for at kunne holde nær kontakt med venner og familie, og der har det bare en særlig betydning at kunne se hinanden i øjnene,” siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked, i en pressemeddelelse.

TIP: Sådan slår du FaceTime fra på din iPhone og iPad

De seneste to uger er dataforbruget på særligt FaceTime fordoblet, viser tallene fra 3. Men også andre apps, som Skype, Microsoft Teams er også fordoblet. Disse giver også mulighed for videoopkald. Mange af de danskere, som er sendt hjem for at arbejde, bruger formentlig mere Skype og Microsoft Team i forbindelse med arbejdet.

Brugen af Microsoft Teams er eksploderet

Den øgede belastning på netværkene har også betydet, at Netflix har valgt at sænke billedekvaliten i Europa for at skabe mindre belastning på internettet under coronakrisen.

Egne oplevelser med FaceTime

Herhjemme har min fem-årige datter også gjort brug af FaceTime, da myndighederne også fraråder legeaftaler og generelt samvær.

Så min datter har brugt FaceTime til at være sammen med veninder, samt tale med nære familiemedlemmer. Hende og en veninde legede på hver deres værelse i timer og viste forskelligt legetøj til hinanden, via videoopkald.

Alt efter hvor længe denne “lock-out” vil vare, så vil jeg bestemt heller ikke udelukke selv at være mere sammen med mine nære via FaceTime eller lignende apps.

Har I brugt FaceTime eller lignende apps for at holde lidt af jeres sociale liv i gang i denne tid? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er ikke kun videoopkalds-apps, der oplever en stigning i dataforbruget. Netflix, TikTok og lignende er også steget markant, hvilket også gør sig gældende for Microsoft Outlook.

Læs også:
Danskernes dataforbrug er eksploderet

Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram