Danskernes dataforbrug er eksploderet

De danske teleselskaber oplever i disse dage en markant stigning i dataforbruget, men danskerne skal ikke frygte for mangel på kapacitet.

Der er tryk på dataforbruget netop nu hos landets teleselskaber. Dette er der af flere grunde. Men blandt andet fordi tusindevis af ansatte nu skal arbejde hjemmefra. Dette kan virkelig mærkes på mobile og faste netforbindelser.

Ifølge Ekstra Bladet er datatrafikken øget med op mod 30 procent.

-”Så selvom faldet i dataforbruget på arbejdspladserne og stigningen i forbruget derhjemme procentuelt er nogenlunde det samme hos os, så stiger den samlede trafik, fordi der i gennemsnit bruges mere data derhjemme,” forklarer Mads Houe, der er pressechef hos Telia, til Ekstra Bladet.

Ligesom hos Telia, så oplever teleselskabet 3 også en stigning.

-”Det her ligner mest af alt den ’opførsel’, vi ser vores brugere, har i weekenden, hvor der bliver streamet mere, og folk er i længere tid på deres dataforbindelser,” forklarer netværksdirektør Kim Christensen.

Folk sidder fordelt over hele landet og langt fra samlet et sted. Det betyder også, at netværkene ikke er i nærheden af at have benyttet den maksimale kapacitet.

I dagene hvor hele situationen med ét blev forværret i Danmark og statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede skoler, daginstitutioner m.m. ned steg forbruget også voldsomt.

Corona-karantæne giver øget dataforbrug

TDC oplever ligeledes en stigning og ser alvorligt på situationen.

-”Vi overvåger netværkskapaciteten og følger udviklingen nøje for at kunne foretage nødvendige tilpasninger. Vi planlægger opgraderinger af forskellige dele af netværket hvis nødvendigt for at sikre, at vi kan opretholde en stærk infrastruktur i Danmark under disse ekstraordinære omstændigheder,” sådan skriver TDCs pressetjeneste i en mail til Ekstra Bladet.

Torsdag i sidste uge registrerede YouSee en stigning i antallet af brugere på deres streamingplatform på mere end 100 procent i forhold til dagen før.

Arbejde, underholdning og “up-to-date”

Foruden danskerne skal arbejde hjemmefra, streamer de der ikke skal en hel del. De følger også generelt med i den løbende nyhedsstrøm. Dettte ses på blandt andet YouSees TV-platforme. Men der streames også mere fra de forskellige tjenester.

Teleselskaberne har oplyst, at deres netværk både overvåges tæt og repareres, hvis dette er nødvendigt, selvom hele samfundet netop nu er sat i stå på grund af coronavirus.

Mere til historien

Du kan i yderligere detaljer se, hvordan danskerne har brugt netværkene den sidste uges tid i den artikel, som Ekstra Bladet har haft bragt.

Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
”Fri data” skal være ubegrænset

AFGØRELSE: Et mobilabonnement med ”fri data” må ikke indeholde begrænsninger, slås det nu fast.

(mere…)
Fri data: Se hvor fri data er billigst lige nu

PRISTJEK: Her er de billigste abonnementer med fri data. Se listen over hvor fri data er billigst.

(mere…)
Uventet fald i dataforbruget

I ferier ses der ofte en stigning i dataaktiviteter som streaming og gaming. Men coronakrisen har ændret det mønster. Nye tal viser et uventet fald i dataforbruget.

(mere…)
Gratis datastreaming for YouSee’s mobilkunder – på egne tjenester

Har du mobilabonnement fra YouSee, kan du nu streame film, serier og musik via YouSee's apps uden du bruger af din mobildata.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram