Danskernes dataforbrug er eksploderet

0

De danske teleselskaber oplever i disse dage en markant stigning i dataforbruget, men danskerne skal ikke frygte for mangel på kapacitet.

Der er tryk på dataforbruget netop nu hos landets teleselskaber. Dette er der af flere grunde. Men blandt andet fordi tusindevis af ansatte nu skal arbejde hjemmefra. Dette kan virkelig mærkes på mobile og faste netforbindelser.

Ifølge Ekstra Bladet er datatrafikken øget med op mod 30 procent.

-”Så selvom faldet i dataforbruget på arbejdspladserne og stigningen i forbruget derhjemme procentuelt er nogenlunde det samme hos os, så stiger den samlede trafik, fordi der i gennemsnit bruges mere data derhjemme,” forklarer Mads Houe, der er pressechef hos Telia, til Ekstra Bladet.

Ligesom hos Telia, så oplever teleselskabet 3 også en stigning.

-”Det her ligner mest af alt den ’opførsel’, vi ser vores brugere, har i weekenden, hvor der bliver streamet mere, og folk er i længere tid på deres dataforbindelser,” forklarer netværksdirektør Kim Christensen.

Folk sidder fordelt over hele landet og langt fra samlet et sted. Det betyder også, at netværkene ikke er i nærheden af at have benyttet den maksimale kapacitet.

I dagene hvor hele situationen med ét blev forværret i Danmark og statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede skoler, daginstitutioner m.m. ned steg forbruget også voldsomt.

Corona-karantæne giver øget dataforbrug

TDC oplever ligeledes en stigning og ser alvorligt på situationen.

-”Vi overvåger netværkskapaciteten og følger udviklingen nøje for at kunne foretage nødvendige tilpasninger. Vi planlægger opgraderinger af forskellige dele af netværket hvis nødvendigt for at sikre, at vi kan opretholde en stærk infrastruktur i Danmark under disse ekstraordinære omstændigheder,” sådan skriver TDCs pressetjeneste i en mail til Ekstra Bladet.

Torsdag i sidste uge registrerede YouSee en stigning i antallet af brugere på deres streamingplatform på mere end 100 procent i forhold til dagen før.

Arbejde, underholdning og “up-to-date”

Foruden danskerne skal arbejde hjemmefra, streamer de der ikke skal en hel del. De følger også generelt med i den løbende nyhedsstrøm. Dettte ses på blandt andet YouSees TV-platforme. Men der streames også mere fra de forskellige tjenester.

Teleselskaberne har oplyst, at deres netværk både overvåges tæt og repareres, hvis dette er nødvendigt, selvom hele samfundet netop nu er sat i stå på grund af coronavirus.

Mere til historien

Du kan i yderligere detaljer se, hvordan danskerne har brugt netværkene den sidste uges tid i den artikel, som Ekstra Bladet har haft bragt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer