Netflix reducerer billedekvaliteten i 30 dage

Netflix har bekræftet, at billedekvaliten sænkes i Europa for at skabe mindre belastning på internettet under coronakrisen.

Netflix cache-server hos Telenor (Foto: Telenor)
Her ses Netflix cache-servere hos Telenor (Foto: Telenor)

Internettet er under pres i Europa som følge af coronakrisen. Det gælder både nettet via faste og mobile forbindelser.

Netflix vælger nu at imødekomme et ønske fra EU om at reducere billedekvaliteten i en periode på 30 dage, skriver Ekstra Bladet med kilde i Business Insider og Reuters.

Netflix-kunderne har krav på kompensation

Denne artikel er bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Det betyder, at billedkvaliteten hos brugerne bliver dårligere, men ikke ringere end at man fortsat får en god kvalitet, lover Netflix ifølge Business Insider.

Ifølge medierne har Netflix overfor Reuters bekræftet tiltaget.

Ændringen kommer, efter de europæiske myndigheder har opfordret netbrugerne til tilbageholdenhed.

Den europæiske kommissær for det indre marked, Thierry Breton, og Reed Hastings, der er chef for Netflix, har også under et telefonopkald diskuteret problemerne med, at datapresset fra blandt andet Netflix-kiggeriet er blevet alt for stort, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Thierry Breton og dermed EU behøves man ikke se film- og tv-serier i HD-kvalitet hele tiden. Man kan godt klare sig med Standard Kvalitet (SD), mener han. Den opfordring følger Netflix altså ved at sænke billedkvaliteten for alle kunder i Europa.

Tiltaget kan angiveligt reducere datatrafikken med 25 procent.

Netflix har ikke kommunikeret noget på deres website eller i appen om reduktionen af billedekvaliten. Der er heller ikke nogle meldinger om hvorvidt kunder med et 4K-abonnement skal forvente at få refusion i deres abonnement.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Netflix har cachingservere rundt omkring i verden - inklusive i Danmark. Det bevirker, at Netflix trafikken hos et specifikt teleselskab kan afvikles direkte fra cachingserverne lokalt hos teleselskabet og udelukkende transmitteres via selskabets eget netværk.

Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix' vil forhindre brugere i at dele abonnement.

(mere…)
Norlys lancerer nyt tv-produkt

Norlys lancerer et nyt landsdækkende tv-produkt, hvor kunderne får større frihed til at vælge kanaler og streamingtjenester.

(mere…)
Netflix advarer danske kunder og tilbyder billigt abonnement

En advarsel mod kontodeling er på vej i mailboksen, men Netflix åbner samtidig for billig adgang til tjenesten.

(mere…)
HBO Max er nu ”bare” Max

Streamingtjenesten HBO Max har skiftet navn på det amerikanske marked og hedder nu blot Max.

(mere…)
TV 2 Play begrænser livekanaler

TV 2 strammer grebet. Slut med at se samme live-TV kanal fra TV 2 Play på to skærme samtidigt.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram