Netflix og YouTube skal skrue ned til standard-kvalitet

1

EU-opfordring: Streamingtjenesterne og teleselskaberne skal skrue ned for billedkvaliteten for at sikre internettets stabilitet.

EU’s digitale kommissær, Thierry Breton, meldte i går aftes ud (onsdag den 19. marts 2020, red.), at streamingtjenester og teleselskaber har et fælles ansvar for at sikre internettet, fungerer uden problemer.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

Thierry Breton opfordrede, ifølge den britiske finansavis Financial Times, teleselskaberne og streamingvirksomhederne til at overveje om der kan skrues ned for billedkvaliteten. Der er utroligt mange mennesker og langt flere end normalt, som streamer en masse og arbejder hjemmefra. Det ses på dataforbruget, der er steget voldsomt i denne tid.

OPDATERING: Netflix bekræfter, at de reducerer kvaliteten i 30 dage

Derfor er opfordringen, at der skrues ned til standard-kvalitet og ikke streames i HD-kvalitet.

Friske tal fra teleselskabet 3 viser, at dataforbruget på 3’s netværk i perioden 3. til 18. marts 2020 er steget med omkring 20 procent alene på Netflix. Mens dataforbruget på Facebook i samme periode er steget med tæt på 100 procent. Men også på Microsoft Outlook ses et stigende dataforbrug på cirka 25 procent, hvilket app’en TikTok også har.

Så det er tydeligt, at børn, unge og voksne er mere hjemme og har mere tid til at være online. Det sociale liv er også sat lidt på pause, hvilket også gør man kan streame mere.

Danskerne går på nettet i udlandet som aldrig før

-”Vi skal være virkeligt glade for, at vi er så digitaliserede i Danmark, så rigtigt mange kan klare den hjemmefra,” siger teleselskabet 3s netværksdirektør, Kim Christensen, til Berlingske.

Generelt er datatrafikken i Danmark i stigende vækst og vokser med omkring 40 procent om året. Det betyder også, at de alle udvider netværkene løbende for, at der ikke skal opstå “trafikpropper”.

Mere til historien

Dataforbruget steg også i 2019 i forhold til 2018. Derfor bliver det rigtig spændende at se, hvordan det fortsætter i 2020, når vi forhåbentlig er tilbage til en mere normal hverdag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer