Danskernes dataforbrug eksploderet – elsker streaming

Smartphones som er tilknyttet vores mobilabonnementer, bruges til at streame musik, film eller surfe på nettet. Dataforbruget er eksploderet. Se de nye tal.

Dataforbruget på mobilabonnementer er eksploderet (Foto: 3 Danmark)
Dataforbruget på mobilabonnementer er eksploderet (Foto: 3 Danmark)

Der er ingen tvivl om, at danskerne i høj grad har taget streaming til sig – både når det kommer til musik, film og for den sags skyld diverse TV-udsendelser.

Dette bekræftes også i Energistyrelsens Telestatistik, som netop er offentliggjort for første halvår af 2019.

Datatrafikken steg, ifølge telestatistikken, med hele 40,7 procent i første halvår af 2019 sammenlignet med første halvår af 2018. Energistyrelsens tal viser, at danskerne downloadede og uploadede 9 gigabyte om måneden pr. mobilabonnement i årets første måneder. I 2018 var tallet ”kun” 6,8 gigabyte.

Danskerne går på nettet i udlandet som aldrig før

Det højeste dataforbrug findes blandt teleselskabet 3’s kunder, da de i gennemsnit bruger 12,4 GB data om måneden.

-”Vores kunder er notorisk kendte for at gå foran, når det gælder om at tage ny teknologi til sig og udnytte de muligheder, der følger med. Der, hvor den gennemsnitlige danskers dataforbrug er i dag, var vores kunder for halvandet år siden. Så hvis vores kunders nuværende forbrug er nogen indikation for, hvor markedet bevæger sig hen, har vi kun set toppen af isbjerget,” siger Morten Christiansen, CEO for 3 i en pressemeddelelse.

Ledingen trækker fortsat mest…

Selvom forbruget af data på mobilabonnementerne er steget eksplosivt, så er det fortsat fastnetforbindelserne, at danskerne bruger mest til datatrafikken.

Ifølge Telestatistik, så uploades og downloades der i gennemsnit 234,1 gigabyte per bredbåndsforbindelse. Også her stiger forbruget stadig. I forhold til første halvår i 2018 er der en stigning på 16,6 procent.

Kigger vi nærmere på det, så har den mobile datatrafik udgjort cirka en ottendedel af fastnettets datatrafik. Så de rykker tættere på hinanden, selvom der stadigvæk er et godt stykke. Sidste år udgjorde den mobile datatrafik omkring en niendedel.

Har du langsomt bredbånd? Sådan kan mobilnettet være din redning

Mobilforbindelserne bruges oftest af enkeltpersoner, mens datatrafikken på fastnetforbindelser benyttes af en hel familie/husstand.

Ifølge teleselskabet 3 er antallet af mobile dataabonnementer steget med mere end 300.000 på ét år. Dette skyldes formentlig, at flere forskellige enheder efterhånden har brug for adgang til mobilnetværket. Derfor kan diverse tillægsabonnementer tilkøbes hos teleselskaberne.

Vi kan også kun opfordre mobilbrugere til, at holde øje med deres forbrug med jævne mellemrum, da det kan ændre sig og man derved kan spare penge ved at skifte abonnement.

Her er de billige mobilabonnementer netop nu

Mere til historien

Energistyrelsen planlægger i 2020, at sende de længe ventede høj-frekvente 5G-frekvenser i udbud. Når dette bliver en realitet, vil brugerne via mobilnettet kunne få hastigheder og kapacitet, som matcher fiberforbindelser.

Læs også:
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Atter prisstigninger på TV 2 Play

Det er blevet dyrere for nye abonnenter på TV 2 Play på udvalgte pakker, men eksisterende kunder er ikke fredet.

(mere…)
Viaplay sætter hårdt ind mod kontodeling

Nu vil Viaplay også forsøge, at stoppe kontodeling med nye tiltag, som starter i juni.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram