Har du langsomt bredbånd? Sådan kan mobilnettet være din redning

Kombinationen af 4G LTE og kobbernet giver lynhurtigt bredbånd til store dele af landet. Stikket er sat i – og det virker!

Siden slutningen af 2017 har knap 500 YouSee bredbåndskunder afprøvet en ny slags hybrid bredbånd. Erfaringerne er så positive, at YouSee nu udruller løsningen til hele landet.


HVAD ER HYBRID BREDBÅND?

HYBRID BREDBÅND ER EN SÆRLIG KOMBINATION AF YOUSEES KABLEDE KOBBERNET (XDSL) OG 4G LTE MOBILT BREDBÅNDS NETVÆRK. DE TO VIDT FORSKELLIGE TEKNOLOGIER KOMBINERES FOR AT GIVE LYNHURTIG BREDBÅND.


Den nye løsning kommer specielt de danskere til gode, som bor i områder, hvor YouSee kun har levere en halv-sløj kobberforbindelse. Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

– “Vi har nu testet hybrid bredbånd i mere end et år, og resultaterne viser, at vi kan løfte hastigheden på kundernes bredbånd markant. Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget hurtigere den enkelte kundes bredbånd er blevet, men med udgangspunkt i eksisterende hastigheder på mellem 5 og 10 Mbit har vi i gennemsnit kunne gøre bredbåndsforbindelsen seks gange hurtigere. Vi har derfor også besluttet at gå videre med hybrid bredbånd,,” siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee.

YouSee åbnede mandag den 28. januar 2019 for adgang til hybrid bredbånd i hele landet.

Fra 7 til 42 Mbit/s

Ifølge YouSee havde testkunderne som udgangspunkt en forbindelse på mellem 5 og 10 Mbit/s, men ifølge teleselskabet vil kunder med højere hastigheder også kunne få glæde af hybrid bredbånd.

Du skal dog ikke forvente en seksdobling af hastigheden, hvis du i dag har adgang til f.eks. 20 Mbit/s download hastighed.

I gennemsnit er bredbåndshastigheden steget fra 7 Mbit til 42 Mbit.

– “Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Mange danskerne har arbejde med hjem, og både voksne og børn vil gerne kunne streame serier eller se fodbold i fjernsynet. Det kræver en vis bredbåndshastighed. Derfor er det vigtigt for os at kunne tilbyde danskere, der i dag ikke har adgang til høje hastigheder, mulighed for et hurtigere bredbånd og dermed også en markant lettere hverdag. Vi kan se, at 8 ud af 10 kunder ønsker at fortsætte med hybrid bredbånd efter testperioden, så kombinationen af kabler og mobildækning er bestemt en god løsning for de danskere, der ikke har adgang til høje hastigheder i dag,” uddyber siger Jacob Mortensen.

Hybridløsningen kræver et nyt modem, som kan kombinere xDSL og 4G LTE.

Omkring 400.000 danske husstande har ifølge TDC udelukkende adgang til bredbånd via kobberkabler (hvis man kun tæller kablede forbindelser), og den nye hybridløsning vil kunne være med til at få alle disse husstande med på bredbåndsvognen.

4G-nettet booster nethastigheden markant hos langsomme bredbåndskunder

Mere til historien

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og det billigeste hybrid produkt fra YouSee ligger på 349 kroner per måned. Der er ubegrænset dataforbrug via DSL-delen, men samtidig er der en forbrugsgrænse på 2TB data på 4G-delen.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Du kan nu købe en 5G-router til internetadgang i hjemmet hos 3.

(mere…)
YouSee internet via 5G-bredbånd | min første test

TEST: Jeg har testet trådløst 5G-bredbånd fra YouSee som erstatning for mit kablede internet.

(mere…)
Internet uden gravearbejde og teknikker frister mig

BLOG: Jeg skal have ny internetforbindelse. Fiber er dyrt og ustabilt, mens xDSL og kabel-tv internet ikke er muligt. Mobilt bredbånd frister mig.

(mere…)
Den fantastiske historie om Arnes internet

BAGGRUND: Mød Arne, der ikke kan få brugbar internetdækning Jeg har undersøgt sagen og en masse påstande. Læs den fantastiske historie om 'internettets Arne'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram