Danskerne går på nettet i udlandet som aldrig før

Smartphonen bliver ikke i lommen eller på hotelværelset, når danskerne holder ferie i udlandet. Vi er online, viser nye tal.

Smartphonen er klistret til hånden, når danskerne rejser på ferie uden for landets grænser. Det viser tal fra teleselskabet 3, der har analyseret dataforbruget i sommeren 2019. Opgørelsen dækker 64 lande.

Fra uge 27 til 32 trak 3’s kunder 33 procent mere data sammenlignet med den samme periode i 2018, skriver 3 i en pressemeddelelse.

I Danmark steg dataforbruget endnu mere, viser 3’s tal. I juli 2019 brugte 3’s privatkunder samlet set 53 procent mere data end i juli 2018.

Ifølge teleselskabet benytter danskerne smartphonen i udlandet på samme måde som i Danmark. Selvom man befinder sig i Storbritannien, Spanien eller USA så anvendes telefonen fortsat til YouTube, film, serier, nyhedslæsning, musik og navigation.

Sådan får du hele din datapakke med på ferie

3 har flatrate-roamingsaftaler med rigtigt mange lande, men der er fortsat lande, som ikke er med i aftalerne. Her er dataprisen stadig helt hen i vejret. Over 100 kroner per megabyte findes stadig derude.

PAS PÅ: Et land som Monaco er en mobilfælde. Det samme gælder for Andorra. Hvis ikke Monaco eller Andorra er med i din aftale, så koster data omkring 80 kroner per megabyte. Opkald til Danmark takseres til omkring 22 kroner i minuttet, mens det koster 16 kroner i minuttet at modtage et opkald. Monaco grænser op til Frankrig og Italien, og da mobilsignalerne ikke stoppes af landegrænserne, så risikerer du en gigantregning, hvis ikke du er ekstra opmærksom.

Kunderne hos 3 kan bruge TDC’s mobilnet i Danmark

Inden du rejser, så bør du altid tjekke om landet du rejser til, er inkluderet i den aftale du har med dit teleselskab.

3 har beregnet, at hvis kunderne skulle betale normale roamingafgifter, for det dataforbrug der har været i sommer, så ville det løbe op i 830 millioner kroner alene for et land som Tyrkiet.

ADVARSEL: Mobilbrug på færgen til Norge kan flå dig

Mere til historien

Alle teleselskaberne har fokus på vigtigheden af roamingaftaler, særligt efter EU har været på banen med en roamingaftale, der stiller forbrugerne betydeligt bedre på rejsen. I hvert fald inden for EU.

Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Oister er ferieklar med billig 3LikeHome lignende løsning

3LikeHome er kommet til Oister i en lille, men vigtig, version med 20 GB udlandsdata.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram