Danskerne går på nettet i udlandet som aldrig før

1

Smartphonen bliver ikke i lommen eller på hotelværelset, når danskerne holder ferie i udlandet. Vi er online, viser nye tal.

Smartphonen er klistret til hånden, når danskerne rejser på ferie uden for landets grænser. Det viser tal fra teleselskabet 3, der har analyseret dataforbruget i sommeren 2019. Opgørelsen dækker 64 lande.

Fra uge 27 til 32 trak 3’s kunder 33 procent mere data sammenlignet med den samme periode i 2018, skriver 3 i en pressemeddelelse.

I Danmark steg dataforbruget endnu mere, viser 3’s tal. I juli 2019 brugte 3’s privatkunder samlet set 53 procent mere data end i juli 2018.

Ifølge teleselskabet benytter danskerne smartphonen i udlandet på samme måde som i Danmark. Selvom man befinder sig i Storbritannien, Spanien eller USA så anvendes telefonen fortsat til YouTube, film, serier, nyhedslæsning, musik og navigation.

Sådan får du hele din datapakke med på ferie

3 har flatrate-roamingsaftaler med rigtigt mange lande, men der er fortsat lande, som ikke er med i aftalerne. Her er dataprisen stadig helt hen i vejret. Over 100 kroner per megabyte findes stadig derude.

PAS PÅ: Et land som Monaco er en mobilfælde. Det samme gælder for Andorra. Hvis ikke Monaco eller Andorra er med i din aftale, så koster data omkring 80 kroner per megabyte. Opkald til Danmark takseres til omkring 22 kroner i minuttet, mens det koster 16 kroner i minuttet at modtage et opkald. Monaco grænser op til Frankrig og Italien, og da mobilsignalerne ikke stoppes af landegrænserne, så risikerer du en gigantregning, hvis ikke du er ekstra opmærksom.

Kunderne hos 3 kan bruge TDC’s mobilnet i Danmark

Inden du rejser, så bør du altid tjekke om landet du rejser til, er inkluderet i den aftale du har med dit teleselskab.

3 har beregnet, at hvis kunderne skulle betale normale roamingafgifter, for det dataforbrug der har været i sommer, så ville det løbe op i 830 millioner kroner alene for et land som Tyrkiet.

ADVARSEL: Mobilbrug på færgen til Norge kan flå dig

Mere til historien

Alle teleselskaberne har fokus på vigtigheden af roamingaftaler, særligt efter EU har været på banen med en roamingaftale, der stiller forbrugerne betydeligt bedre på rejsen. I hvert fald inden for EU.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer