Smartphone-salget i Danmark påvirket af corona

Coronavirus har stor påvirkning på samfundet generelt, hvilket også afspejles i salget af smartphones på det danske marked. Vi har taget pulsen.

Foråret er normalt tidspunktet, hvor forskellige smartphones kommer i butikkerne. Derfor er det også et tidspunkt, som oftest byder på et stort salg af de forskellige modeller.

2020 har dog indtil videre vist sig at være anderledes.

Coronakrisen har gjort, at nogle produkter er blevet forsinket allerede i produktionsleddet, mens andre først er blevet ramt i forhold til salget.

Motorola Razr er et eksempel på en smartphone, hvor salgsstarten har været meldt ud, men situationen med corona har gjort, at de ikke har fået produceret det antal enheder, der har været nødvendigt.

I starten af februar meldte Motorola ud, at Razr blev forsinket. Dette var inden coronakrisen helt havde ramt Danmark. Men mobilbranchen generelt var ramt allerede i februar, hvor også Mobile World Congress 2020 blev aflyst.

Det skal siges, at Motorola fik de første forudbestilte Razr-modeller i hænderne på forbrugerne i januar. Det er derfor den generelle lauch, der blev forsinket.

Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Samsung er en af de producenter, som er ramt i salgsleddet. Galaxy S20-serien kom på markedet, da Danmark lukkede ned. Det ses derfor også på salgstallene – både herhjemme og i udlandet. I sidste uge skrev vi, at salget af Galaxy S20-serien er 60 procent af det, som Galaxy S10-serien havde sidste år på samme tid.

Smartphone-salget er påvirket af corona

Tallene stemmer ret godt overens med salget i Danmark. Her meddeles fra teleselskaberne, at salget af Galaxy S20’erne er påvirket. Det er det generelle smartphone-salg dog også.

Galaxy S20 er den første mobil med denne godkendelse

-”De seneste ugers omvæltninger har afspejlet sig i mobilsalget. Mange har haft andet at tænke på og det har lagt en dæmper på shoppetrangen. Især når det gælder en lidt større investering som en ny smartphone, er det vores erfaring, at kunderne ofte gerne vil se den an i butikken først, og det har naturligvis været sværere end normalt, da 15 af vores butikker i storcentre lige nu holder lukket. Lige nu ser vi faktisk, at efterspørgslen på smartphones så småt er ved at stige igen. Vores webshop oplever massiv vækst,” siger David Elsass, direktør for 3’s privatmarked, til MereMobil.dk.

Også ved Telia oplever de, at salget altså er lavere end forventet.

-”Lanceringen af Galaxy S20 skete umiddelbart inden Danmark lukkede ned, hvilket har betydning for salget. Vi oplyser ikke de eksakte salgstal,” lyder det fra Mads Houe, der er pressechef hos Telia.

Rabat på ekstra data under coronakrisen

De øvrige teleselskaber er ikke vendt tilbage på vores henvendelse inden deadline. Vi opdaterer artiklen, hvis de vender tilbage.

Har du købt en smartphone under coronakrisen? Eller er det noget, som du afventer med pga. krisen? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Se min test af Galaxy S20 Ultra

Mere til historien

Det er spændende, hvor længe coronakrisen vil påvirke hele mobilbranchen. Huawei og Nokia har præsenteret smartphones fornylig, mens også OnePlus afholder event inden længe. Så helt lukket ned er industrien ikke.

Læs også:
Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Galaxy S23-serien sælger!

Samsung Galaxy S23-serien er et større salgshit end sidste års modeller. Særligt en af modellerne er mobilkøberne vilde med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram