Smartphone-salget i Danmark påvirket af corona

36

Coronavirus har stor påvirkning på samfundet generelt, hvilket også afspejles i salget af smartphones på det danske marked. Vi har taget pulsen.

Foråret er normalt tidspunktet, hvor forskellige smartphones kommer i butikkerne. Derfor er det også et tidspunkt, som oftest byder på et stort salg af de forskellige modeller.

2020 har dog indtil videre vist sig at være anderledes.

Coronakrisen har gjort, at nogle produkter er blevet forsinket allerede i produktionsleddet, mens andre først er blevet ramt i forhold til salget.

Motorola Razr er et eksempel på en smartphone, hvor salgsstarten har været meldt ud, men situationen med corona har gjort, at de ikke har fået produceret det antal enheder, der har været nødvendigt.

I starten af februar meldte Motorola ud, at Razr blev forsinket. Dette var inden coronakrisen helt havde ramt Danmark. Men mobilbranchen generelt var ramt allerede i februar, hvor også Mobile World Congress 2020 blev aflyst.

Det skal siges, at Motorola fik de første forudbestilte Razr-modeller i hænderne på forbrugerne i januar. Det er derfor den generelle lauch, der blev forsinket.

Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Samsung er en af de producenter, som er ramt i salgsleddet. Galaxy S20-serien kom på markedet, da Danmark lukkede ned. Det ses derfor også på salgstallene – både herhjemme og i udlandet. I sidste uge skrev vi, at salget af Galaxy S20-serien er 60 procent af det, som Galaxy S10-serien havde sidste år på samme tid.

Smartphone-salget er påvirket af corona

Tallene stemmer ret godt overens med salget i Danmark. Her meddeles fra teleselskaberne, at salget af Galaxy S20’erne er påvirket. Det er det generelle smartphone-salg dog også.

Galaxy S20 er den første mobil med denne godkendelse

-”De seneste ugers omvæltninger har afspejlet sig i mobilsalget. Mange har haft andet at tænke på og det har lagt en dæmper på shoppetrangen. Især når det gælder en lidt større investering som en ny smartphone, er det vores erfaring, at kunderne ofte gerne vil se den an i butikken først, og det har naturligvis været sværere end normalt, da 15 af vores butikker i storcentre lige nu holder lukket. Lige nu ser vi faktisk, at efterspørgslen på smartphones så småt er ved at stige igen. Vores webshop oplever massiv vækst,” siger David Elsass, direktør for 3’s privatmarked, til MereMobil.dk.

Også ved Telia oplever de, at salget altså er lavere end forventet.

-”Lanceringen af Galaxy S20 skete umiddelbart inden Danmark lukkede ned, hvilket har betydning for salget. Vi oplyser ikke de eksakte salgstal,” lyder det fra Mads Houe, der er pressechef hos Telia.

Rabat på ekstra data under coronakrisen

De øvrige teleselskaber er ikke vendt tilbage på vores henvendelse inden deadline. Vi opdaterer artiklen, hvis de vender tilbage.

Har du købt en smartphone under coronakrisen? Eller er det noget, som du afventer med pga. krisen? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Se min test af Galaxy S20 Ultra

Mere til historien

Det er spændende, hvor længe coronakrisen vil påvirke hele mobilbranchen. Huawei og Nokia har præsenteret smartphones fornylig, mens også OnePlus afholder event inden længe. Så helt lukket ned er industrien ikke.

Læs også:
Corona-karantæne giver øget dataforbrug

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer