Mors Dag – sig det med gadgets eller blomster

TECHGUIDE: Giv den perfekte Mors Dags gave i 2020. Vi har årets tech-gaveideer til Mors Dag, hvis det ikke skal være blomster eller chokolade.

Mors Dag (Kilde: Pixabay.com)
Mors Dag behøver ikke kun være blomster. Det kan også være en højttaler eller et sæt hovedtelefoner

Annoncørbetalt indhold

Blomster er fine men visner. Hvorfor ikke sige det med tech? Vi har samlet en række techgaveidéer til mors dag herunder. Men først lidt af historien om Mors Dag.

Mors Dag! For mange en hyggelig dag, hvor man lige kan forkæle ens mor, mormor, farmor og oldemor lidt ekstra. Traditionen om Mors Dag er gammel. Faktisk blev den opfundet i USA tilbage i 1872 af Julia Ward Howe, som var en amerikansk forfatter og kvindevalgretsforkæmper.

Tanken med dagen var oprindeligt, at det skulle være en dag for fred. Senere blev kendskabet til dagen udbredt af Anna Jarvis, hvilket var for at ære hendes egen mor (Anna Marie Reeves Jarvis), der arbejdede for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden. Efterhånden blev Mors Dag dog for at ære alle mødres arbejde.

Nostalgisk tilbageblik: Her er årtiets 10 vigtigste gadgets

Anna Jarvis fik også indført, at dagen skulle afholdes anden søndag i maj. Denne skik bredte sig hurtigt og er fortsat en officiel helligdag i USA (siden 1914).

Herhjemme fejres Mors Dag også, hvilket blandt andet blomsterhandlerne nyder godt af. Men! En moderne mor i 2020 kan godt ønske sig andet end blomster, chokolade og parfume.

Vi har derfor taget et kig på nogle af de gaveidéer, som også findes og kan være aktuelle for mødre tæt på dig.

Højttaler til terrassen, haven eller udflugten

SACKit WOOFit Go X Bluetooth Højttaler (Kilde: Mobilcovers.dk)
SACKit WOOFit Go X Bluetooth Højttaler (Kilde: Mobilcovers.dk)

Dette forår tilbringer flere endnu mere ude end normalt pga. coronakrisen, hvor det opfordres til, at vi er mest muligt ude. Derfor vil mange mødre måske sætte pris på en lille Bluetooth højttaler, så der kan høres musik eller podcasts på terrassen, i haven eller på udflugten.

SACKit WOOFit Go X er en lille højttaler som er nem at have med på farten.

Hvis blot du har din telefon med dig, så kan du høre musik de fleste steder med WOOFit Go X. Højttaleren er vandafvisende og tåler vandsprøjt. Dermed er det altså også muligt at tage den med til standen eller ved badebassinet når sommeren melder sig.

WOOFit Go X er en monohøjttaler, men er det ikke nok, så kan man forbinde to højttalere til hinanden i “stereopar”. Den kan også bruges til håndfri telefoni, da den har en indbygget mikrofon.

Så meget sparer du på at købe disse motions-gadgets brugt

Går du op i design er den også ganske flot, men giver også mulighed for at du kan skifte fronten til en valgfri farve.

WOOFit Go X koster 599 kroner og du finder den her.

Bluetooth Badevægt med integreret kropsanalyse

Denne coronatid har for mange været lig med #coronakilo. Men pas på! Denne gave er det ikke alle, som vil tage imod med kyshånd. Nogle vil måske blive fornærmet.

Huawei Body Fat Scale - Bluetooth Kropsanalyse Badevægt (Kilde: Mobilcovers.dk)
Huawei Body Fat Scale – Bluetooth Kropsanalyse Badevægt (Kilde: Mobilcovers.dk)

Huawei Body Fat Scale er en badevægt med integreret kropsanalyse. Den giver mulighed for at måle hele ni punkter, hvilket er vægt, fedtprocent, BMI, Muskelmasse, Vandandel, Knoglemasse, Proteinandel, Visceralt fedt og BMR.

Badevægten er nem at bruge uden alt for meget teknisk indsigt. Den har også automatisk brugeridentifikation og understøtter op til 10 brugere så hele familien kan altså benytte den. Dataoverførslen sker via Bluetooth.

For at benytte vægten skal du downloade den brugervenlige app, men det er gratis, og den findes til både iOS og Android.

Body Fat Scale koster 278 kroner og kan købes her.

RETROTECH: 10 gadgets mobilen har gjort overflødige

Lost or Found? – Find Your Wallet or Key

Vi kender efterhånden alle funktioner som ”Find My iPhone” og lignende. Men har din kone, mor eller anden en tendens til aldrig, som i aldrig, at kunne finde hendes pung? Så er dette den oplagte gaveidé: Orbit Card – Find Your Wallet.

ORBIT Key - Find Your Phone/Key (Foto: Mobilcovers.dk)
ORBIT Key – Find Your Phone/Key (Foto: Mobilcovers.dk)

Det kræver dog, at hun har en pung med plads til kreditkort. For her er løsningen nemlig, at Orbit Card placeres i pungen – præcis som de øvrige kreditkort.

Efterfølgende kan Orbit Card give besked, hvis pungen er forsvundet. Er den i nærheden, så kan du ringe til Orbit Card og den vil så afgive en lyd. Den virker også modsat, hvis du kan finde pungen, men ikke mobilen. Men er pung og Orbit Card ikke i nærheden af hinanden (uden for Bluetooth dækning), så kan du via en app se den sidst kendte placering.

Der findes en lignende løsning til nøglerne. Denne hedder Orbit Key og skal placeres i nøglebundet – præcis som en almindelig nøglering. Orbit Key kan desuden benyttes som selfie fjernbetjening via app’en. Orbit Key findes i flere farver.

Orbit Key koster 229 kroner og kan købes her. Orbit Card koster 289 kroner og kan købes her.

GUIDE: Sådan laver du flotte billedcollager med bogstaver i Phonto

JBL Tune 500BT – Bluetooth On-Ear headset

Elsker “din mor” at høre musik, podcasts, lydbøger eller andet på farten. Så kan dette on-ear headset måske være noget. Det er nemt og behageligt at have med på farten

Headsettet virker desuden med både Siri og Google Assistant. De er kun et klik væk. Stemmeassistenten aktiveresved at trykke på multifunktionsknappen.

Foruden pink, så findes de også i sort og hvid.

JBL Tune 500BT koster 399 kroner og kan købes her.

Gaven til kvinden der har alt

Hvis din kæreste, kone eller mor har ”alt”, så er hun måske typen, som elsker nye covers. Går hun op i mode og elsker at skifte coveret på telefonen, så kommer der jo også her hele tiden nye kollektioner.

En af de helt store producenter er iDeal of Sweden. De producerer desuden også en masse andet tilbehør. Så gaveidéen kunne også være en smart mobilholder til bilen. Den er både praktisk og designet flot og stilfuldt.

Den koster 249 kroner og kan købes her.

Er man mere til en powerbank, oplader, trådløse opladere eller andet, så har iDeal of Sweden en masse forskelligt tilbehør. Du kan finde hele deres sortiment her.

Diverse iDeal of Sweden produkter (Kilde: Mobilcovers.dk)
Diverse iDeal of Sweden produkter (Kilde: Mobilcovers.dk)

Mere til historien

Er budgettet endnu større, så kan du også købe forskellige smartphones til Mors Dag gave. Nogle af de seneste vi har anmeldt er iPhone SE, Motorola Moto G8 Power og OnePlus 8 Pro. Disse kræver dog et budget på mellem 2.000 og 8.000 kroner, hvis de skal købes uden abonnement. Du finder alle vores anmeldelser i fanen “Anmeldelser“.

Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Sådan vælger du den rigtige powerbank

PODCAST: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram